Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Jom minum kopi sambil membaca

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ebukushop
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 22/11/2009

PostSubject: Jom minum kopi sambil membaca   Sun Nov 22, 2009 8:41 am

salam rakan2,

mmg penatkan hari2 pergi kerja. traffic jam lagi, bawa kerja balik rumah lagi...

saya ajak rakan2 relax dengan minum kopi sambil membaca. membaca sebenarnya suatu jenis therapy yang amat baik. ini kerana apabila kita membaca, kita menambahkan ilmu UNTUK DIRI SENDIRI. bukan utk org lain.

membaca memberi KEBEBASAN MEMILIH apa yang kita minat. dan apa yang BERMANFAAT KPD KITA.

"Waktu Saya" adalah penting untuk mengimbangkan tggjwb kita dan tggjwb kpd diri kita.

Selamat beristirehat! Smile

http://ebukushop.com
Back to top Go down
princess love
Inspector General (Webmaster)
Inspector General (Webmaster)


Posts : 183
Join date : 30/06/2009
Location : Bumi Allah

Character sheet
Sembang-sembang malaysian: Manusia merancang,Allah merancang,perancangan Allah lebih baik

PostSubject: Re: Jom minum kopi sambil membaca   Sun Nov 22, 2009 11:13 pm

Salam...
selamat datang ke forum malaysian sembang2.
betul..saya setuju awak mengajak komuniti malaysia mempunyai sikap membaca.selaras dengan cadangan kerajaan mengenai budaya membaca.
saya ada satu kajian research yang ingin dikongsikan bersama ahli forum semua.melalui kajian sekumpulan penyelidik asing,mereka menemui hasil bahawa bermain sudoku mampu menyambungkan berbilion saraf otak kita yang sudah lama tak digunakan atau kurang berfungsi.kerana permainan tersebut mampu menyambung saraf2 kerana permainan ini memerlukan kesabaran,daya tumpuan,ketajaman minda untuk menyelesaikannya...
Back to top Go down
prince_Izzati
Deputy Inspector General ( Administrator)
Deputy Inspector General ( Administrator)


Posts : 71
Join date : 01/11/2009
Age : 26
Location : mana2 je..............

PostSubject: Re: Jom minum kopi sambil membaca   Thu Nov 26, 2009 9:25 am

JOM BACA NOVEL...

I LIKE NOVEL...
Back to top Go down
ebukushop
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 22/11/2009

PostSubject: Re: Jom minum kopi sambil membaca   Fri Nov 27, 2009 5:52 pm

i like sudoku. i hv it on my handphone Smile

novel mmg a source of escapism. escape dari masalah
Back to top Go down
princess love
Inspector General (Webmaster)
Inspector General (Webmaster)


Posts : 183
Join date : 30/06/2009
Location : Bumi Allah

Character sheet
Sembang-sembang malaysian: Manusia merancang,Allah merancang,perancangan Allah lebih baik

PostSubject: Re: Jom minum kopi sambil membaca   Tue Dec 01, 2009 9:22 pm

ebukushop.. kedai awak ada tak jual buku koleksi kek cawan??or kompilasi menghias kek cawan dan ape2 je lah mengenai kek cawan.kalau ada PM saya yer...berminat nak beli ni... <---mentang2 dah buat bisnes kek cawan.hehe....
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Jom minum kopi sambil membaca   Today at 7:39 pm

Back to top Go down
 
Jom minum kopi sambil membaca
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Komuniti :: Kopitiam Corner-
Jump to: