Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Happy Chinese New Year

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
popolan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 22/01/2012

PostSubject: Happy Chinese New Year   Mon Jan 23, 2012 1:31 am

selamat tahun baru cina!!! hari ni hari yg pertama.. so dh dpt berapa angpao?? haha.. dan mcm mana korang mia reunion dinner? aku punye best sekali! sebab kami makan dari pukul 6 hingga 10. hahaha
Back to top Go down
missycheesie
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 11
Join date : 23/01/2012

PostSubject: Re: Happy Chinese New Year   Tue Jan 24, 2012 8:58 pm

Happy CNY sama you jugak!! Saya dapat 10 angpow saje sekarang.. Rumah saye memang riuh-rendah kerana semua ahli keluarga balik dari luar negara !! Saye dah guna gadget baru saye Leica V-Lux 3 camera ambil banyak gambar hari ni.. Btw, video ni memang meaningful.. Org yg tak care tentang reunion dinner patut tonton video ni!!
Back to top Go down
annely
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 25/01/2012

PostSubject: Re: Happy Chinese New Year   Wed Jan 25, 2012 1:07 pm

missycheesie wrote:
Happy CNY sama you jugak!! Saya dapat 10 angpow saje sekarang.. Rumah saye memang riuh-rendah kerana semua ahli keluarga balik dari luar negara !! Saye dah guna gadget baru saye Leica V-Lux 3 camera ambil banyak gambar hari ni.. Btw, video ni memang meaningful.. Org yg tak care tentang reunion dinner patut tonton video ni!!
wahh u pkai leica?? so u mestilah sgt pro la.. sy suka tangkap gambar juga.. tapi hanya pkai hp jer la.. x mampu beli camera lagi.. Sad.. dan sy juga x nak print gambar2 tu keluar juga la.. Smile
Back to top Go down
ronlim
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 20
Join date : 24/01/2012

PostSubject: Tengok ni?   Thu Jan 26, 2012 12:48 pm

hmm.. cakap tentang camera.. korang tengok gambar ni.. cantik x? sy baru belajar guna camera baru sy jer..

flickr(.)com/photos/61346780@N08/6719016647/in/photostream
Back to top Go down
ahkeok
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 11
Join date : 27/01/2012

PostSubject: Re: Happy Chinese New Year   Fri Jan 27, 2012 11:44 am

ronlim wrote:
hmm.. cakap tentang camera.. korang tengok gambar ni.. cantik x? sy baru belajar guna camera baru sy jer..

flickr(.)com/photos/61346780@N08/6719016647/in/photostream


sgt chantiklah gambar u.. masih kata baru belajar jer.. jgn berguraulah.. hahaha.. kamera apa u pakai?? eh seriously, i rasa u bleh cuba pergi jadi full time photographer dah.. atau join pertandingan2.. bg orang lain tengok gambar u la.. cuba tengok ni.. on(dot) fb (dot) me (slash) z5ndsL
Back to top Go down
minzi
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 24
Join date : 28/01/2012

PostSubject: Re: Happy Chinese New Year   Sat Jan 28, 2012 4:46 pm

Saye jugak!! Baru menyertai Reimagining Energy contest! Tu cash prizes ok kepada aku, tapi saya memang harap gambar yg ditangkap oleh saya boleh dipamerkan di Galeri Petronas KLCC! Kawan-kawanku, pls support aku!!
lantern | Flickr - Photo Sharing!
Back to top Go down
miniang
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 16
Join date : 06/02/2012

PostSubject: Re: Happy Chinese New Year   Mon Feb 06, 2012 7:28 pm

eh, so korang tau mcm mana menyertai contest tu x?? dan apakah hadiah2?? wang tunai kah atau dpt kamera yg percuma? hehe..
Back to top Go down
zaqzaq
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 14
Join date : 07/02/2012

PostSubject: Re: Happy Chinese New Year   Tue Feb 07, 2012 3:30 pm

Amboi, contest mcm ni mmg susah nak menang tau.. Semua pro sifu mesti guna camera yg terbaik punya.. Skill saye sgt noob.. Tentu takda peluang dah.. Lupa saje lo
Back to top Go down
catwang
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 44
Join date : 08/02/2012

PostSubject: Re: Happy Chinese New Year   Wed Feb 08, 2012 1:41 pm

zaqzaq wrote:
Amboi, contest mcm ni mmg susah nak menang tau.. Semua pro sifu mesti guna camera yg terbaik punya.. Skill saye sgt noob.. Tentu takda peluang dah.. Lupa saje lo
x susahlah sebenarnya.. sebab contest ni ada 6 kategori, so, u bleh pilih mana2 satu kategori yg u rasa paling sesuai u la.. lepas tu submit gambar u ke kategori tu.. cth kategori tu adalah sperti mobile, amateur, pro, student, uni student, staff petronas... sy rasa sy ade peluang yg lebih tinggi dlm kategori student la.. hehehe.. hadiah tu adalah wang tunai, dan utk pemenang tu, gambar mereka akan dipamerkan kat Galeri Petronas.. on (dot) fb (dot) me (slash) z5ndsL
Back to top Go down
vivivi
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 12
Join date : 09/02/2012

PostSubject: Re: Happy Chinese New Year   Thu Feb 09, 2012 10:26 am

missycheesie wrote:
Happy CNY sama you jugak!! Saya dapat 10 angpow saje sekarang.. Rumah saye memang riuh-rendah kerana semua ahli keluarga balik dari luar negara !! Saye dah guna gadget baru saye Leica V-Lux 3 camera ambil banyak gambar hari ni.. Btw, video ni memang meaningful.. Org yg tak care tentang reunion dinner patut tonton video ni!!


Version penuh punya video kat sini.. Baru tonton kat youtube www(.)youtube(.)com/watch?v=KGxmx1n_vgc

Back to top Go down
mikkesho
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 14
Join date : 09/02/2012

PostSubject: Re: Happy Chinese New Year   Fri Feb 10, 2012 1:54 am

wahh!! mari tengok gambar ni.. sgt cantiklah!! gambir ni adalah dr kumpulan pro.. sebenarnya ini adalah decoration pavillion.. hari tu sy pon cuba nak tangkap gambar dgn hp sy tapi hp sy x mampu tangkap seluruh naga tu.. hahah!! sedih lah ni.. dciapp (dot) com (slash) petronas/cny-2012/fb-app/pictures/contest/thumbnails/4epebe9u5_1327770697 (dot) jpg
Back to top Go down
sasatan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 11/02/2012

PostSubject: Re: Happy Chinese New Year   Sat Feb 11, 2012 10:04 am

Salam kawan! Besok hari terakhir.. Kamu semua dah hantar gambar kamu? Saye baru menang rm288 utk photo of the day! Gembira sangat!! Ang pow besar ni.. Hehehe on(.)fb(.)me/z5ndsL
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Happy Chinese New Year   Today at 8:27 pm

Back to top Go down
 
Happy Chinese New Year
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Komuniti :: Kopitiam Corner-
Jump to: