Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Jom berlancong kat Phuket

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 45
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Jom berlancong kat Phuket   Mon Apr 29, 2013 11:23 pm

jom jom, 1st Mei tu cuti kan? Jom kita pigi ke Phuket lah. XD
sy tengah rancang jgk nk pigi bersama dgn keluarga. ade sesiape yg pernah pigi x? blh recommend bajet hotel bg sy?
sebab sy mmg x de masa buat survey dh.. dan korang rasa wang tunai dan kad kredit, yg mana satu lebih bagui kalo nk bawa pi berlancung?
Back to top Go down
donniehuat
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 30/04/2013

PostSubject: Re: Jom berlancong kat Phuket   Tue Apr 30, 2013 6:51 am

Betul tu.., Phuket memang tempat yang bagus dan indah. Kat sana, sy membelanjakan kira-kira RM1500 + + termasuk tiket penerbangan, penginapan, makanan dan lain-lain ...Biasanya sy booking online flight dan penginapan. sy nasihat supaya jangan bawak wang tunai terlalu banyak dan guna USD jer kerana ia boleh diterima di mana-mana. Sy syorkan guna kad kredit jer…Enjoy! Razz
Back to top Go down
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 45
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Re: Jom berlancong kat Phuket   Wed May 01, 2013 4:04 pm

hmm.. mmg.. usd senang ckit, malas nk tukar2 nanti
eh ko pernah dengar x ttg standard chartered worldmiles kad kredit??
kwn i bg tau bahawa mereka ade bg flight tiket yg percuma ke beberapa tempat
btui ker ni????
Back to top Go down
juliaolenka
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 01/05/2013

PostSubject: Re: Jom berlancong kat Phuket   Thu May 02, 2013 5:27 am

Tak tahu ada sesapa pernah dengar pasal Stanchart Worldmiles kad kredit yg terbaru tuh? Nampak iklan diorg kat akhbar ...memang menarik, masa pendaftaran, boleh memperolehi 40K mata ganjaran dari Air Asia dan juga diskaun 15% apabila menempah melalui asiatravel.com. Maklumat lanjut boleh layari halaman ini standardchartered.com.my/personal-banking/latest-promotions/credit-cards/world-miles/index.html?subChanCode=IME1! terbest!
Back to top Go down
cherrygoon
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 23/03/2012

PostSubject: Re: Jom berlancong kat Phuket   Thu May 02, 2013 12:30 pm

juliaolenka wrote:
Tak tahu ada sesapa pernah dengar pasal Stanchart Worldmiles kad kredit yg terbaru tuh? Nampak iklan diorg kat akhbar ...memang menarik, masa pendaftaran, boleh memperolehi 40K mata ganjaran dari Air Asia dan juga diskaun 15% apabila menempah melalui asiatravel.com. Maklumat lanjut boleh layari halaman ini standardchartered.com.my/personal-banking/latest-promotions/credit-cards/world-miles/index.html?subChanCode=IME1! terbest!

betul ke? SCB credit card ini, macam combine credit card, rewards card, discount card all in one...
Back to top Go down
blaalaaa
lans coperal (lower rank)
lans coperal (lower rank)


Posts : 31
Join date : 03/05/2013

PostSubject: Re: Jom berlancong kat Phuket   Fri May 03, 2013 8:00 pm

juliaolenka wrote:
Tak tahu ada sesapa pernah dengar pasal Stanchart Worldmiles kad kredit yg terbaru tuh? Nampak iklan diorg kat akhbar ...memang menarik, masa pendaftaran, boleh memperolehi 40K mata ganjaran dari Air Asia dan juga diskaun 15% apabila menempah melalui asiatravel.com. Maklumat lanjut boleh layari halaman ini standardchartered.com.my/personal-banking/latest-promotions/credit-cards/world-miles/index.html?subChanCode=IME1! terbest!
ya bru pigi tengok kat website tu.. syok lah points yg kumpul tu blh tukar kpd tiket penerbangan..
mmg baloi kalo mcm tu.. sy rasa lebih sesuai bg sesape yg suka travel..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Jom berlancong kat Phuket   Today at 8:28 pm

Back to top Go down
 
Jom berlancong kat Phuket
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Destinasi Menarik Melancong :: Jom Cuti-cuti luar negara-
Jump to: