Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Kerjaya dalam bidang Ekomoni???

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
xinken
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 12
Join date : 10/06/2013

PostSubject: Kerjaya dalam bidang Ekomoni???   Mon Jun 10, 2013 2:41 pm

Isu ekonomi menjadi semakin penting dalam kita punya kehidupan...
Sekarang semua cakap pasal ekonomi global, ekonomi rantau serta ekonomi negara...
Rasanya bidang ni mempunyai banyak peluang pekerjaan....
Ok tah kalau i nak kerja dalam kerajaan sebagai pegawai ekonomi nanti???
Back to top Go down
kingstone321
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 10/06/2013

PostSubject: Re: Kerjaya dalam bidang Ekomoni???   Tue Jun 11, 2013 3:18 pm

xinken wrote:
Isu ekonomi menjadi semakin penting dalam kita punya kehidupan...
Sekarang semua cakap pasal ekonomi global, ekonomi rantau serta ekonomi negara...
Rasanya bidang ni mempunyai banyak peluang pekerjaan....
Ok tah kalau i nak kerja dalam kerajaan sebagai pegawai ekonomi nanti???

Tiadalah kursus yg specialize dalam menjadi pegawai kerajaan.
Tapi korang bolehlah belajar kursus ekonomi, kursus ni adanya di banyak uni skrg....
Back to top Go down
xinken
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 12
Join date : 10/06/2013

PostSubject: Re: Kerjaya dalam bidang Ekomoni???   Wed Jun 12, 2013 3:14 pm

Bagi saya, sya rasa kena ada ilmu yang sepatutnya untuk membolehkan dapat ke tahap pentadbir pada masa kerja nanti...
Sekarang ekonomi memang berkembang pesat dan rasanya uni/kolej akan ajar tentang pengetahuan ekonomi akan datang dan jugak permintaan pasaran masa akan datang...
Rasnya bukan semua uni yang ajar semua ni..
Back to top Go down
teddybaggy
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 13/06/2013

PostSubject: Re: Kerjaya dalam bidang Ekomoni???   Thu Jun 13, 2013 6:28 pm

Adalah kursus macam ni dalam Unirazak 
Bachelor of Economics (Hons)
Aku nampak kursus ni dalam education fair dulu, orgnya kata kursus ni utk org yg ingin jadi economist dan ingin juga bekerja dalam tahap management.
Kau boleh cuba cari infonya dalam Unirazak page...
Back to top Go down
youmui
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 13/06/2013

PostSubject: Re: Kerjaya dalam bidang Ekomoni???   Fri Jun 14, 2013 1:36 pm

Sudah pergi Unirazak punya website dan ini linknya
w w w.unirazak.edu.my/school-of-government-programme

Baru dapat tahu bahawa kursus ni akan memberi ilmu dalam ekonomi dalam negara serta peringkat luar negara...
Kejaya lepasan Bachelor ni boleh jadi Penganalisis ekonomi, Penasihat Korporat serta Pegawai Kerajaan
Back to top Go down
teddybaggy
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 13/06/2013

PostSubject: Re: Kerjaya dalam bidang Ekomoni???   Sat Jun 15, 2013 11:33 pm

Tengok link saja tak cukup lah...
Cubalah pergi ke Hari terbuka Unirazak.... banyak lagi info yang lanjut dan org yang lebih professional jelas untuk kau...
Dapat juga menang satu ipad mini~~~
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Kerjaya dalam bidang Ekomoni???   Today at 8:28 pm

Back to top Go down
 
Kerjaya dalam bidang Ekomoni???
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Pendidikan :: Portal Sekolah atau Pengajian Tinggi-
Jump to: