Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 nk beli smartphone lah!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
yatierma
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 03/07/2013

PostSubject: nk beli smartphone lah!   Wed Jul 03, 2013 12:41 am

skang smua member pon pakai smartphone la, tinggal i ni yg outdate jer.. smua org skang x pakai sms dh.. cuma line, wechat dan whatsapp jer... aduh... nk beli satu jgk lah! tp bajet i cuma RM300-RM700 jer la..ade ape cadangan x? sbb i masih belaja, x de byk duit lah ><
dn sy nk tukar telco jgk sbb nk yg ade data plan, lebih best kan?
Back to top Go down
teruashlee
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: nk beli smartphone lah!   Wed Jul 03, 2013 3:39 am

yatierma wrote:
skang smua member pon pakai smartphone la, tinggal i ni yg outdate jer.. smua org skang x pakai sms dh.. cuma line, wechat dan whatsapp jer... aduh... nk beli satu jgk lah! tp bajet i cuma RM300-RM700 jer la..ade ape cadangan x? sbb i masih belaja, x de byk duit lah ><
dn sy nk tukar telco jgk sbb nk yg ade data plan, lebih best kan?

tumpang tanye.
utk iphone,plan apa sesuai?

just utk fb,utube mcm tu je.
kalo boleh xlebih rm40/50 sebulan..bajet student

sbb tgk plan utk bb, sume murah2 jek xsampai rm30 pn.
Back to top Go down
Pakiew
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: nk beli smartphone lah!   Wed Jul 03, 2013 2:38 pm

I rasa u blh pertimbangkan Sony,Samsung atau HTC punya brand lahh.. Biasanya ade harga promosi jika u sign up dan gabungkan dgn postpaid plan drpd Telco servis.Kalau x,u blh dptkan RM200 rebate bagi smart fon baru bawah plan krjn 1Msia,yg tu bawah umur 30thn boleh dpt dahh Smile 
Back to top Go down
siitik
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 04/07/2013

PostSubject: Re: nk beli smartphone lah!   Thu Jul 04, 2013 12:13 pm

ala kenape ko x nk tukar ke u mobile sebab skrg diorg ade promosi skrg lah! baloi gak. ade call percuma, mesej percuma dgn pakai kakao talk, x de roaming charging kat SG, prepaid SIM pack yg percuma dn byk lagi lah. blh check kat website diaorg sebab ko masih blh dpt plan dan fon tu yg di bwh 1 malaysia plan yg dibg olh kerajaan kita- u.com.my/customer-service/switch-to-u-mobile
Back to top Go down
budaklemahlemah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 04/07/2013

PostSubject: Re: nk beli smartphone lah!   Thu Jul 04, 2013 2:50 pm


yatierma wrote:
skang smua member pon pakai smartphone la, tinggal i ni yg outdate jer.. smua org skang x pakai sms dh.. cuma line, wechat dan whatsapp jer... aduh... nk beli satu jgk lah! tp bajet i cuma RM300-RM700 jer la..ade ape cadangan x? sbb i masih belaja, x de byk duit lah ><
dn sy nk tukar telco jgk sbb nk yg ade data plan, lebih best kan?

ada orang kata nak plan ini untuk handphone A, nak plan itu untuk handphone B, nak plan itu lagi untuk handphone C.. banyak plan banyak hansphone....

Bagi i, senang I nak semua plan macam data plan, calling and sms's semua boleh shj dalam satu handphone.
Back to top Go down
Lamina
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Tanya tentang Umobile   Fri Jul 05, 2013 12:11 am

Kalau i tukar ke Umobile,boleh I pakai nombor asal?I tak mau kehilangan semua contact == dan mcm mana yg Umobile punye coverage?data plan punye speed ok ke?dan yg pentingnya, akan ade ape2 hidden charges x?hmmmm
Back to top Go down
holdenkia
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 06/07/2013

PostSubject: Re: nk beli smartphone lah!   Sat Jul 06, 2013 8:26 pm

Lamina wrote:
Kalau i tukar ke Umobile,boleh I pakai nombor asal?I tak mau kehilangan semua contact == dan mcm mana yg Umobile punye coverage?data plan punye speed ok ke?dan yg pentingnya, akan  ade ape2 hidden charges x?hmmmm

saya sedang pakai plan UMI28,rasa bagus juga.i punya opinion ialah kelajuan data cepat dan bagus,coverage juga ok. selain tu,yg prepaid tu membolehkan kita mengawal kegunaan internet data, jadi saya mmg puas hati lah
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: nk beli smartphone lah!   Today at 4:09 pm

Back to top Go down
 
nk beli smartphone lah!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: Mobile-
Jump to: