Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Tayar untuk van

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
cjaeyun
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 16/09/2012

PostSubject: Tayar untuk van   Mon Aug 19, 2013 1:07 am

I mmg buat business untuk perhantaran.... I pakai banyak van... ada toyota low-ace, nissan vanettee...
I sekarang pening kepala, tak tau yang mana I nak tukar.. kerana banyak tayar perlu tukar dalam sekali gus...
ada apa suggestion? seharusnya I tukar tayar murah??
Back to top Go down
minzi
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 24
Join date : 28/01/2012

PostSubject: Re: Tayar untuk van   Mon Aug 19, 2013 7:50 pm

I pakai Toyota Hiace jugak. Rasanya dah sampai masa utk i tukar tayar.. sudah 3 tahun tak tukar. I pun nk tahu jenama tayar yg mane bagui utk kereta sy.. tayar dah hampir haus, tinggal 20% je..
Back to top Go down
starbucklover
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 27/12/2011

PostSubject: Re: Tayar untuk van   Tue Aug 20, 2013 11:33 am

minzi wrote:
I pakai Toyota Hiace jugak. Rasanya dah sampai masa utk i tukar tayar.. sudah 3 tahun tak tukar. I pun nk tahu jenama tayar yg mane bagui utk kereta sy.. tayar dah hampir haus, tinggal 20% je..
Guna Continental VancoContact untuk Hiace.... memang tahan lama betul. Tambah lagi harga tak begitu mahal..
Back to top Go down
manne
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 21
Join date : 19/08/2013

PostSubject: Re: Tayar untuk van   Tue Aug 20, 2013 11:39 am

minzi wrote:
I pakai Toyota Hiace jugak. Rasanya dah sampai masa utk i tukar tayar.. sudah 3 tahun tak tukar. I pun nk tahu jenama tayar yg mane bagui utk kereta sy.. tayar dah hampir haus, tinggal 20% je..
Kalo nak tayar yang kuat dan tahan bagi kenderaan berat, saya rasa Agilis dari Michelin paling sesuai. Kawan saya kata dia dah guna Agilis sebanyak 6tahun dan masih okay. Tapi harganya saya tak berapa pasti, mungkin kamu kena cari dari laman web mereka.
Back to top Go down
zaqzaq
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 14
Join date : 07/02/2012

PostSubject: Re: Tayar untuk van   Wed Aug 21, 2013 6:31 pm

cuba tayar recon je lah.. murah dan berkualiti.. berbaloi la.. x pyh la beli tayar yg terlalu mahal..
Back to top Go down
ronlim
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 20
Join date : 24/01/2012

PostSubject: Re: Tayar untuk van   Thu Aug 22, 2013 7:34 pm

amboi tayar recon mana bolh pakai ? teruklah kualiti tayar recon.. biarpun murah tapi tak tahan.. cepat rosak, bahaya la..
Baik dengar nasihat saya, pakai Tayar Michelin Agilis. boleh tahan sampai 5 tahun dan mmg stabil masa hujan.
Back to top Go down
yupms
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 22/08/2013

PostSubject: Re: Tayar untuk van   Fri Aug 23, 2013 11:39 am

minzi wrote:
I pakai Toyota Hiace jugak. Rasanya dah sampai masa utk i tukar tayar.. sudah 3 tahun tak tukar. I pun nk tahu jenama tayar yg mane bagui utk kereta sy.. tayar dah hampir haus, tinggal 20% je..
Tinggal 20% kena tukar cepat-cepat! Bahaya ni kepda semua pengguna jalan raya! Tentulah kena pilih tayar berjenama baik sebab mesti lebih bermutu tinggi dan tahan lama...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Tayar untuk van   Today at 4:13 pm

Back to top Go down
 
Tayar untuk van
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Dunia Permotoran :: Automotif-
Jump to: