Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Mahal x belajar di luar negara?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 45
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Mahal x belajar di luar negara?   Mon Sep 30, 2013 6:26 pm

walaupun anak saya nak pi luar negara untuk belajar tapi i rasa kalau belajar kat luar negara akan bazir banyak wang.... patut ka saya hantar dia ke luar negara? tinggi x perbelanjaan kat sana?
Back to top Go down
vampire
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 01/10/2013

PostSubject: Re: Mahal x belajar di luar negara?   Tue Oct 01, 2013 7:07 pm

Kalau u risau ttg masalah wang, i blh recommend u pi tengok Chevening Scholarship, blh cuba apply, kalau dpt blh jimat byk wang lah kan..Tapi kena cepat cepat lah jika nak, krn aplikasi ni hingga 15th Oct saje!
Back to top Go down
cassieforeverlee
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 13/02/2012

PostSubject: Re: Mahal x belajar di luar negara?   Wed Oct 02, 2013 1:51 am

vampire wrote:
Kalau u risau ttg masalah wang, i blh recommend u pi tengok Chevening Scholarship, blh cuba apply, kalau dpt blh jimat byk wang lah kan..Tapi kena cepat cepat lah jika nak, krn aplikasi ni hingga 15th Oct saje!
eh budah dari thestar..niki cheong..tu pun dapat scholrship ni??!!!

yg ni ada quota utk pelajar dari m'sia???
Back to top Go down
annely
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 25/01/2012

PostSubject: Re: Mahal x belajar di luar negara?   Wed Oct 02, 2013 6:32 pm

nape nk pi overseas la? kan sini best gak! universiti kita pun best tau??? mcm UTM, USM smua tu terkenal dan level tinggi lah.. dan yuran pun murah, x payah bazir byk2.. tp ank u kena lah ade keputusan yg baik dlm kedua dua akademik dan kokurikulm.. klo x susah nk saing dgn org lain gak..
Back to top Go down
happyday90
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 22
Join date : 01/10/2013

PostSubject: Re: Mahal x belajar di luar negara?   Thu Oct 03, 2013 1:02 am

kalau u minat hantar ank study di UK,u blh sama ank pi Education UK Exhibition kat KL Convention Center pd 5hb hingga 6hb October. Pada hari tersebut sana ada pihak British Council memberi penerangan yang lanjut mengenai melanjut pelajaran di UK, IELTS dan kursus bahasa inggeris..selain tu,ada lg seminar percuma yg ajar camne tulis UCAS personal statement, dpt keputusan yg cemerlang utk masuk uni yg terkenal di UK dan medical uni,macm mana mencapai kejayaan dlm IELTS  dan byk lg.. hadiah lumayan akan diberi utk org yg register hari tu, hadiah ada ipad mini 32 GB, nintendo Wii dan sebagainya.. nak tau lebih lanjut u blh check kat sini: educationuk.org/malaysia/articles/exhibition-2013/
Back to top Go down
kancil
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 04/10/2013

PostSubject: Re: Mahal x belajar di luar negara?   Fri Oct 04, 2013 5:58 pm

atau hantar anak u pi luar negara lah! Blh lah pi either Australia atau UK, semua best! Study kat luar ada byk manfaat tau..mcm blh belajar jd berdikari, university kat sana tu semua pon ade recognition yg agak bagus! Tapi mmg lah mahal sikit kan. California Institute of Technology di US ni pun bagus, atau Manchester Metropolitan University di UK, dua dua universiti ni sgt terkenal! Bagus juga!
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Mahal x belajar di luar negara?   Today at 7:34 pm

Back to top Go down
 
Mahal x belajar di luar negara?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Pendidikan :: Portal Ibubapa-
Jump to: