Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Android phone dari China. Murah tapi berbaloi tak?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
kyann
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 30/04/2013

PostSubject: Android phone dari China. Murah tapi berbaloi tak?   Tue Nov 12, 2013 8:34 pm

Saya guna Android phone dari China. Betul2 ada banyak problem la. Siapa dah pengalaman yang sama? Phone saya ni selalu hang sejak say beli. Beterinya juga habis cepat. Selalu kena guna powerbank. Adui!!! Tak tahan ni. Boleh recommend smartphone yang branded dan budget saya ni RM 1500-RM 1700.
Back to top Go down
leeanchalee
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 13/11/2013

PostSubject: Re: Android phone dari China. Murah tapi berbaloi tak?   Wed Nov 13, 2013 8:53 pm

China Phone tak baik la. Semasa phone tu ada problem. Tak kan kamu send balik ke china. Mesti cari technition sinikan? Charge mahal dan tak boleh fix pun. Inilah warranty yang mereka tak boleh bagi.
Back to top Go down
bola77
lans coperal (lower rank)
lans coperal (lower rank)


Posts : 30
Join date : 12/11/2013

PostSubject: Re: Android phone dari China. Murah tapi berbaloi tak?   Thu Nov 14, 2013 4:05 pm

Ramai orang phone tak rosak dah tukar, memang membazirkan duit kalau beli yang mahal2. Saya masih pakai HTC phone lama saya , dah 5 tahun dah masih ok lagi. Cukup tahan lasak.
Back to top Go down
pchanesuan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 14/11/2013

PostSubject: Re: Android phone dari China. Murah tapi berbaloi tak?   Fri Nov 15, 2013 9:56 pm

Dgn budget awak ni, awak blh ambik Iphone 5C. Dgn rege ni kira berbaloi utk memiliki Iphone. Cun la!!!
Back to top Go down
klow361
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 23/05/2013

PostSubject: Re: Android phone dari China. Murah tapi berbaloi tak?   Sat Nov 16, 2013 10:14 am

Mungkin kamu boleh tengok plan offer dari Celcom. Mereka ada plan bagi Samsung Galaxy Note 3 dengan harga RM1538 bagi 24 bulan contract. Harga ni juga sesuai dengan budget kamu tu. Rasanya berbaloi ni. Cuba tengok link ni yang saya cari dari website mereka.

Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Android phone dari China. Murah tapi berbaloi tak?   Today at 4:06 pm

Back to top Go down
 
Android phone dari China. Murah tapi berbaloi tak?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: Mobile-
Jump to: