Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 korang pkai postpaid ker prepaid?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 45
Join date : 29/04/2013

PostSubject: korang pkai postpaid ker prepaid?   Wed Nov 13, 2013 12:15 am

kebanyakan korang pakai postpaid atau prepaid skang? dulu i pakai lah prepaid sbb murah lah kan? tp pastu asyik nk online, i pi tukar lah postpaid siap senang ckit kan? ingat lebih murah.. tp mane tau mahal lah plak? bil fon pon RM500++ sebulan nie.. mahal sgt lah! jd nk cpt cari yg lain dan tukar.. ade x cadangan? nk yg high data sbb byk masa pon online jer, mcm FB, twitter, instagram dll..
Back to top Go down
drekyee
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 14
Join date : 01/01/2012

PostSubject: Re: korang pkai postpaid ker prepaid?   Wed Nov 13, 2013 3:23 pm

Tak payah lah ambil plan ni plan tu....
Sekarang tak ada pakai lagi call atau SMS dah...
Semua guna data dengna apps percuma seperti Whattapps atau viber...
Nak sign plan untuk apa pulak... bazir duit
Back to top Go down
lovelife
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 27
Join date : 13/11/2013

PostSubject: Re: korang pkai postpaid ker prepaid?   Thu Nov 14, 2013 6:12 am

i juga cuba dulu. manyak mahal bill itu!! i dah takut selepas itu... huh...
nasib baik ku dapat plan yg sesuai la....memang nak pilih berhati hati ><

Back to top Go down
xinken
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 12
Join date : 10/06/2013

PostSubject: Re: korang pkai postpaid ker prepaid?   Fri Nov 15, 2013 3:44 pm

I cadangkan kamu cubal Talk & Surf Plan daru Celcom..
5GB data dan panggilan percuma pun hanya RM88 setiap bulan

Back to top Go down
catwang
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 44
Join date : 08/02/2012

PostSubject: Re: korang pkai postpaid ker prepaid?   Sat Nov 16, 2013 3:55 pm

zaman skrg nie,generasi yg muda smua berhadapan dgn hp diri jer, x bersembang dgn ahli keluarga dh.. mereka nie asyik FB, wechat instagram tu jer.. sedih lah.. tengok bila dinner, pon asyik tekan hp jer.. smua diam ajer..
Back to top Go down
bishopten
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 07/04/2012

PostSubject: Re: korang pkai postpaid ker prepaid?   Fri Mar 14, 2014 12:02 pm

xinken wrote:
I cadangkan kamu cubal Talk & Surf Plan daru Celcom..
5GB data dan panggilan percuma pun hanya RM88 setiap bulan


bulan lepas baru tgk plan in, tapi dah over promo, sedihnya.
tak ape tak guna sebanyak 5GB pun! mungkin 2GB dah cukup kot.
Back to top Go down
Ryeonism
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 26/03/2012

PostSubject: Re: korang pkai postpaid ker prepaid?   Mon Mar 17, 2014 9:57 am

nak guna waze, watapps.. banyak application la..
masih tak pasti.. nak cari trial pack.. nak tau nak guna berapa byk.
kan... 5GB terlalu banyak.. tak mau bazir lol..
mmg nak cari pej can talk more and surf more and also murah punya lol
Back to top Go down
manne
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 21
Join date : 19/08/2013

PostSubject: Re: korang pkai postpaid ker prepaid?   Tue Mar 18, 2014 11:19 am

Laughing buta pe nak beli plan pulak ni?? kan wifi dah ade di mane2 sj
klo nanti beli tu limited mcm mane?? kena byr lebih sakit hati pulak..
bayaran utk data mahal tau
Back to top Go down
billiecyrus
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 28/12/2011

PostSubject: Re: korang pkai postpaid ker prepaid?   Wed Mar 19, 2014 10:21 am

dulu i x guna smarthp lg tp selalu lihat kawan bengan klo x dpt sambung internet
skrg i dah pon guna baru paham rasa klo x dpt internet haha...
klo nak main kena la sanggup bayar...mahal pon kena bayar krn diri yg nak main
Back to top Go down
yupms
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 22/08/2013

PostSubject: Re: korang pkai postpaid ker prepaid?   Thu Mar 20, 2014 12:13 pm

pelan ni byk tp i tgk Celcom ni ade Talk and Surf punya lebih murah
bayar rm40 tambah dgn 1GB data ni rasany cukup la...
blh cuba 3bln tu tgk kamu suka ke tak la...

https://www.celcom.com.my/personal/promotion/talkandsurf2?pid=1360826467841
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: korang pkai postpaid ker prepaid?   Today at 7:32 pm

Back to top Go down
 
korang pkai postpaid ker prepaid?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: Dunia ICT-
Jump to: