Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Adakah Myvi sesuai untuk pasang bodykit yang ini?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
edifier
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 01/05/2013

PostSubject: Adakah Myvi sesuai untuk pasang bodykit yang ini?   Mon Dec 16, 2013 6:35 pm

Baru2 ni saya nampak Body Kit bagi kereta Myvi memang cantik . Saya dah bawa kereta saya ni 3 tahun lebih. Rasa nak buat sikit perubahan dan spray balik ori colour. Ini lah gambar yang saya lihat dari amc-autoline.

Nampak smart selepas pasang body kit dan nampak macam baru kan? Kawan saya kata buat ni lebih kurang RM6k. Mahal tu! Ada sesiapa boleh share gambar bagi myvi kamu dan juga harga?
Back to top Go down
klow361
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 23/05/2013

PostSubject: Re: Adakah Myvi sesuai untuk pasang bodykit yang ini?   Tue Dec 17, 2013 8:59 am

Orang baru main bodykit ni. Tapi my advice ialah buat semua sekali. Sebab kereta kamu akan nampak leik je kalau buat setengah2. Macam tak complete je. Kalau tak cukup duit cuba pinjam dengan kawan je la. Tapi, masa saya buat kereta saya , saya buat personal loan dengan Citibank . Sebab boleh dapat approval cepat dan tak payah hantar banyak document. Cuba kamu tengok lin ni.

http://www.citibank.com.my/english/personal_loan/personal_loan.htm?lid=MYENCBGOLMITLCitibankPersonalLoan


Last edited by klow361 on Tue Dec 24, 2013 11:12 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
bola77
lans coperal (lower rank)
lans coperal (lower rank)


Posts : 30
Join date : 12/11/2013

PostSubject: Re: Adakah Myvi sesuai untuk pasang bodykit yang ini?   Tue Dec 17, 2013 11:58 pm

Buat bodykit saja macam tak sempurna, nampak pelik la. Anda boleh fikir untuk tukar sport rim, absorber, tinted sekali, barulah nampak baru dan bergaya. Boleh buat semua ini sekali semasa pasang body kit.
Back to top Go down
edifier
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 01/05/2013

PostSubject: Re: Adakah Myvi sesuai untuk pasang bodykit yang ini?   Thu Dec 19, 2013 8:47 am

Hari tu saya dah bincang dengan foreman pasal harga bagi bodukit sekali dengan convert. Tapi saya memang tak mampu bayar semua sekali. Saya juga cuba tanya dengan foreman boleh buat instalment tak. Foreman tu kata mereka beli spare part pun cash term. Man boleh buat instalment. Aduh!! Sakit kepala ni sebab kereta saya macam ada sikit problem. Engine dah ada bunyi macam aeroplane. Mana nak cari duit cepat ni
Back to top Go down
kyann
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 30/04/2013

PostSubject: Re: Adakah Myvi sesuai untuk pasang bodykit yang ini?   Fri Dec 20, 2013 1:23 pm

Pergh….gaye dan macho nmpk! Bodi kit ni buat drpd fiber ke? Rege pun ok jugak, aku pun nak pasang ni la! Mesti dpt ramai awek lps pasang ni!! Hehehe
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Adakah Myvi sesuai untuk pasang bodykit yang ini?   Today at 4:12 pm

Back to top Go down
 
Adakah Myvi sesuai untuk pasang bodykit yang ini?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Dunia Permotoran :: Automotif-
Jump to: