Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Belajar Enginnering di UK

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
anis
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 16
Join date : 16/02/2014

PostSubject: Belajar Enginnering di UK   Mon Feb 17, 2014 1:00 am

Kuputusan percubaan STPM ku baik, ibu bapa ku harap ku boleh melanjutkan penlajaran di UK.
I agak berminat di bidang Engineering kerana pekerjaan jurutera adalah permintaan yang tinggi di setiap negara di seluruh dunia.
Tapi i risau nak pergi tempat baru sendiri.
Bolehkah beri ku sikit pandangan?
Back to top Go down
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 45
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Re: Belajar Enginnering di UK   Tue Feb 18, 2014 2:39 pm

eh best lah ko dpt p blaja kat UK! aku nk p gak tp masalah financial, jd hanya dpt tinggal kt msia je.
knp risau nk p sendiri plak? nnt bila blaja mestilah akan kenal byk rakan baru, jgn risau lah
bkn stiap org pon ade peluang mcm ko. level pengajaran kat sana pon lebih tinggi, best lah!
tambahan plak, ko berpeluang blaja berdikari, kan? manfaat dia byk tau..
Back to top Go down
sabriina
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 17/02/2014

PostSubject: Re: Belajar Enginnering di UK   Wed Feb 19, 2014 12:17 am

yalah, jikalau ada peluang, pergilah belajar kat suasana yg lebih baik.
Tetapi, kos agak tinggi kat UK tau? U kata keputusan ok kan? Jadi u boleh minta biasiswa utk mengurangkan tanggungan ibu bapa u.
Macam I punya kak, dah habis pelajaran kat UK dengan biasiswa tau? dia memang suka dan merindui hidup kat sana, dengan cert yg lebih tinggi, dapat pekerjaan yg lebih baik, itu bukan baik sangat? Kalau I ada peluang, I mesti pergi.
Back to top Go down
chuge
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 15/08/2012

PostSubject: Re: Belajar Enginnering di UK   Wed Feb 19, 2014 3:13 pm

UK dgn US pun sama standard kan.
kan currency US lebih redah dr UK?
biar belajar kat US jer.
Back to top Go down
apiapi
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 11
Join date : 15/02/2014

PostSubject: Re: Belajar Enginnering di UK   Thu Feb 20, 2014 1:01 am

tak begitu setuju belar di UK.
ku habis pelajaran universiti ku di tanah cintaku, Malaysia selepas ku habis stpm..ku tau kalau pilih belajar di luar Negara hanya akan susahkan ibu bapa kU.
fi tuesyen mahal…makan mahal duduk mahal semua pun mahal.gaji di Malaysia memang tak boleh tahan belanja kat sana.

Back to top Go down
catwang
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 44
Join date : 08/02/2012

PostSubject: Re: Belajar Enginnering di UK   Fri Feb 21, 2014 1:55 pm

jika wak mmg pelan nk p blaja kat UK, aku cadang wak blh p Education UK Exhibition tu. sbb kat sane ade representatives yg dr sekolah2/kolej2/universiti2 UK, mereka akan bg informasi yg berguna mcm apekah keperluan utk masuk uni UK, bpe kos kehidupan kat sana dll...
selain tu british council tu ade mengadakan satu sesi cabutan bertuah, hadiah tu smua hadiah besar tau! ade Mac Book Air 11,Ipad mini 32GB,Samsung Galaxy Grand smartphone dan byk lg! x rugi lah klo pigi kan?
utk maklumat lanjut blh pigi sini : http://www.educationuk.org/malaysia/articles/exhibition-2014/
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Belajar Enginnering di UK   Today at 4:05 pm

Back to top Go down
 
Belajar Enginnering di UK
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Pendidikan :: Portal Sekolah atau Pengajian Tinggi-
Jump to: