Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Kaki aku kehilangan perasaan

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
popolan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 22/01/2012

PostSubject: Kaki aku kehilangan perasaan   Mon Mar 03, 2014 2:52 pm

hai, aku ni pesakit diabetes dh bbrp thn dh. dulu aku x de apa pe masalah pon, tp kebelakangan ni, kaki aku sentiasa kehilangan perasaan, kadang2 x de rasa langsung atau pon kebas gak! risau sgt lah ni. masalah cam ni serius x?
Back to top Go down
bola77
lans coperal (lower rank)
lans coperal (lower rank)


Posts : 30
Join date : 12/11/2013

PostSubject: Kencing manis   Tue Mar 04, 2014 1:57 am

Kawan saya juga rasa kebas, dia ada kencing manis 6 tahun dah. Pesakit kencing manis biasanya akan hadapi masalah kerosakan sarah. Saya cadangkan awak lekas pi jumpa doktor. Kalau tangguh lagi, mungkin semakin serius sehingga kena potong tangan atau kaki.
Back to top Go down
alyn
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 28
Join date : 29/11/2013

PostSubject: Re: Kaki aku kehilangan perasaan   Wed Mar 05, 2014 2:44 pm

hi, sy nak share pasal bapa sy juga dpt penyakit kencing manis.. dia telah mengalami kesakitan yg sgt serious sampai tak boleh tidur..susah hati tengok dia hidup dlm kesakitan dah bagi dia cuba byk perubatan tapi keadaan semakin tenat..
nasib baik ade kwn bagi tau ubat Live-well MECOMIN,nenek dia juga makan ubat ini..
bapa sy dah makan beberapa bulan, kakinya tak selalu kebas. dia nampak makin sihat...


Last edited by alyn on Thu Mar 06, 2014 4:41 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
popolan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 22/01/2012

PostSubject: Re: Kaki aku kehilangan perasaan   Thu Mar 06, 2014 2:29 pm

eh mane dpt beli Livewell Mecomin yg wak ckp tu? aku nk cuba gak, harap dpt mengurangkan masalah kaki aku ni.
Back to top Go down
jolenechan46
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 18/03/2012

PostSubject: Re: Kaki aku kehilangan perasaan   Fri Mar 07, 2014 10:00 am

jika makanan u kurangkan gula , rasanya ada tolong sikit.
makan supplement pun kena jaga makanan and senam banyak tu.
semoga sihat ya!
Back to top Go down
taotua
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 06/03/2014

PostSubject: kebas kaki   Fri Mar 07, 2014 11:31 am

Dah lama saya ada kencing manis, kaki selalu sakit dan kebas, memang benci penyakit ni buat saya sengsara. Ramai pesakit kencing manis juga hadapi masalah yang sama dengan saya. Memang sukar diubati. Hari tu semasa lepak di pasaraya, saya ternampak catalog live Well di Watson, cerita tentang ubat penyembuhan saraf untuk pesakit kencing manis. Nampak macam bagus, aku terus beli dan cuba 3 kali sehari, sekali sebiji.. Dah 3 bulan sekarang aku dah sembuh banyak. Anda boleh dapat lebih byk maklumat di sini. livewell2u.com/products.php?p=mecomin
Back to top Go down
Graj16
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 25/03/2014

PostSubject: tambahan supplement punca rosak saraf pesakit kencing manis   Tue Mar 25, 2014 11:55 pm

hai,aku nak cerita tentang ayah aku yg hadapi penyakit kencing manis sejak 3 thn.....pada mulanya kaki dia tak berapa kebas tapi selepas mkn satu jenis supplement tapi aku tak tahu namanya....ia telah menjadi teruk,,dia telah mengalami sakit saraf seperti selalu tangann kaki dia kebas n sakit .....lepas beberapa hari jumpa doktor baru ok sikit ,,,tlg jaga supplement yng dia mkn kerana ia rosak saraf n itu blh sebab penghantaran darah ke otok sangkut....

Back to top Go down
syierra
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 29/03/2014

PostSubject: Re: Kaki aku kehilangan perasaan   Sat Mar 29, 2014 2:30 am

Kaki awk mgkn mengalami kerosakkan sistem saraf. Abng sya pun mrupakn seorg diabetis. Kadng2 kaki dia pun bleh jadi sakit mcm ada angin masuk ja. Walupn dia tak buat kerja yg memenatkan, kaki dia bleh jadi kejang n teda perasaan. Lepas dia pi jumpa doktr mmg sah, masalah sistem saraf. lepas buat research2, kmi terjumpa satu katalog ttg ubat sakit saraf kat kaki ni. Nama dia LiveWell Mecomin.

Live Well Mecomin ni bleh tolg kurangkan sakit atau kejang kat kaki awk. Siapa2 yg mengalami masalah sistem saraf kat kaki pn bleh guna ni tp perlu tnya doktr dlu utk nasihat yg lebih baik. Utk info yg lebih lanjut, sila rujuk kat sini -- livewell2u.com/products.php?p=mecomin
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Kaki aku kehilangan perasaan   Today at 7:32 pm

Back to top Go down
 
Kaki aku kehilangan perasaan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Kesihatan dan anda :: penyakit-
Jump to: