Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Pilih tayar kena ikut gaya memandu

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
vivivi
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 12
Join date : 09/02/2012

PostSubject: Pilih tayar kena ikut gaya memandu   Mon May 12, 2014 3:56 pm

bagi saya, paling penting semasa memilih tayar ialah cara memilih tayar.. sbb jenis tayar dibeli kena ikut cara memandu.. contohnya kalo selalu memandu cepat kat highway, kena pilih tayar yg lebih jimat petrol.. kalo hanya memandu kat town, maka pilih tayar yg jenis selesa dan bujet.
Back to top Go down
tuliperfancy
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 12/12/2012

PostSubject: Re: Pilih tayar kena ikut gaya memandu   Tue May 13, 2014 8:39 pm

vivivi wrote:
bagi saya, paling penting semasa memilih tayar ialah cara memilih tayar.. sbb jenis tayar dibeli kena ikut cara memandu.. contohnya kalo selalu memandu cepat kat highway, kena pilih tayar yg lebih jimat petrol.. kalo hanya memandu kat town, maka pilih tayar yg jenis selesa dan bujet.

Mmg cara memandu amat penting.
Sebenarnya kebanyakkan org dah ada jenama yg disenangi sebelum nak beli dah.
kalao bagi saya...mesti pilih yg boleh speeding..macam Michelin Ps3...saya baru tukar bulan lepas...best-nyer
Back to top Go down
ainamafan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 14/05/2014

PostSubject: Re: Pilih tayar kena ikut gaya memandu   Wed May 14, 2014 6:52 pm

skrang ada byk sgt jenama tayar kat pasaran la... dunlop la.. continental la.. toyo la.. pening la..
mcm mana baru boleh tau mana yg paling sesuaiiii?
Back to top Go down
ronlim
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 20
Join date : 24/01/2012

PostSubject: Re: Pilih tayar kena ikut gaya memandu   Thu May 15, 2014 12:44 pm

kwn saya beritau saya michelin ps3 bagus.. teknologi tayar yg advance.. bagi saya, kalo pilih tayar yg betui, maka keselamatan terjamin la..
kat sini ada info tayar tersebut.. http://www.michelin.com.my/Products-Services/Car-SUV-LT/passenger_car/Pilot_Sport_3.html
Back to top Go down
thomasim87
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 12
Join date : 18/09/2012

PostSubject: Re: Pilih tayar kena ikut gaya memandu   Fri May 16, 2014 9:57 pm

Mesti pilih betul2 kalao nak beli tayar..mesti sesuai dgn cuaca negara kita yg x tentu....nanti hujan..nati panas pulak...permukaan jalan mesti asyik ubah...grip kan penting..
ni kan mengurangkan peluang untuk mengalami kemalangan jalan raya.
Back to top Go down
Sham2
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 16/05/2014

PostSubject: Re: Pilih tayar kena ikut gaya memandu   Fri May 16, 2014 11:38 pm

vivivi wrote:
bagi saya, paling penting semasa memilih tayar ialah cara memilih tayar.. sbb jenis tayar dibeli kena ikut cara memandu.. contohnya kalo selalu memandu cepat kat highway, kena pilih tayar yg lebih jimat petrol.. kalo hanya memandu kat town, maka pilih tayar yg jenis selesa dan bujet.

A'ah, betul tu. Tpi kalau kat pilih tayar utk kegunaan di town, kdg2 kita kena prihatin jg. Sbb kdg2 ada juga tayar yg bleh buat masalah bunyi and tak smooth smasa guna.  pale.
Back to top Go down
purple24
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 18/05/2014

PostSubject: Re: Pilih tayar kena ikut gaya memandu   Sun May 18, 2014 11:04 pm

Memang betul kadang tyre berbunyi.. tetapi michelin ps3 sangat senyap atas jalan raya dan sangat selesa.. gripnya atas jalanraya yang kering dan basah sangat kuat mengakibatkan keselamatan yang bagus
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Pilih tayar kena ikut gaya memandu   Today at 7:38 pm

Back to top Go down
 
Pilih tayar kena ikut gaya memandu
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Dunia Permotoran :: Automotif-
Jump to: