Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share
 

 Pelan data tak cukup!! nak tukar!!

Go down 
AuthorMessage
cartise
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 12
Join date : 13/07/2014

Pelan data tak cukup!! nak tukar!! Empty
PostSubject: Pelan data tak cukup!! nak tukar!!   Pelan data tak cukup!! nak tukar!! Icon_minitimeSat Aug 09, 2014 9:43 am

Saya mahu tukar pelan data handphone..ada apa cadangan? =) data tak pernah cukup sejak sign up..tengok video di youtube pun tak cukup..sentiasa kena bayar lebih..
Back to top Go down
guster
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 09/08/2014

Pelan data tak cukup!! nak tukar!! Empty
PostSubject: Re: Pelan data tak cukup!! nak tukar!!   Pelan data tak cukup!! nak tukar!! Icon_minitimeSun Aug 10, 2014 10:16 am

Wow!! cartise memang banyak menggunakan data.. Shocked Apa laman yang selalu dilayari sehingga tak cukup data??
Back to top Go down
endaoba
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 10
Join date : 11/08/2014

Pelan data tak cukup!! nak tukar!! Empty
PostSubject: Re: Pelan data tak cukup!! nak tukar!!   Pelan data tak cukup!! nak tukar!! Icon_minitimeMon Aug 11, 2014 10:27 am

Saya telah menggunakan Celcom plan sejak 1st smartphone i..plan tu 3GB, 60mins call dan juga 60SMS satu bulan..saya rasa plan tu bagus sebab lebih senang untuk kerja dan 3GB memang cukup untuk i..haha
Back to top Go down
mania90
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 28
Join date : 13/07/2014

Pelan data tak cukup!! nak tukar!! Empty
PostSubject: Re: Pelan data tak cukup!! nak tukar!!   Pelan data tak cukup!! nak tukar!! Icon_minitimeMon Aug 11, 2014 5:46 pm

tak perlu beli data , lebih baik pasang wifi. Bagi saya wifi ada banyak kebaikan , sambungannya stabil,tanpa had dan banyak lagi
Back to top Go down
alyn
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 28
Join date : 29/11/2013

Pelan data tak cukup!! nak tukar!! Empty
PostSubject: Re: Pelan data tak cukup!! nak tukar!!   Pelan data tak cukup!! nak tukar!! Icon_minitimeTue Aug 12, 2014 3:10 pm

endaoba wrote:
Saya telah menggunakan Celcom plan sejak 1st smartphone i..plan tu 3GB, 60mins call dan juga 60SMS satu bulan..saya rasa plan tu bagus sebab lebih senang untuk kerja  dan 3GB memang cukup untuk i..haha


boleh terang lebih lanjut tentang pelan yang kamu cakap ni?
kawan2 dan rakan sekerja saya suka berbual dalam kumpulan chat,ada data lebih senang. Tak perlu susah hantar mesej satu2…
Back to top Go down
endaoba
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 10
Join date : 11/08/2014

Pelan data tak cukup!! nak tukar!! Empty
PostSubject: Re: Pelan data tak cukup!! nak tukar!!   Pelan data tak cukup!! nak tukar!! Icon_minitimeWed Aug 13, 2014 7:52 am

alyn wrote:
endaoba wrote:
Saya telah menggunakan Celcom plan sejak 1st smartphone i..plan tu 3GB, 60mins call dan juga 60SMS satu bulan..saya rasa plan tu bagus sebab lebih senang untuk kerja  dan 3GB memang cukup untuk i..haha
boleh terang lebih lanjut tentang pelan yang kamu cakap ni?
kawan2 dan  rakan sekerja saya suka berbual dalam kumpulan chat,ada data lebih senang. Tak perlu susah hantar mesej satu2…
Untuk mengetahui lebih maklumat, u boleh cuba melayari website ni..
celcom.com.my/personal/promotion/one-plan?pid=1360826467841
Masa kini lebih banyak orang guna apps seperti whatsapp untuk contact..jika tak ada data memang susah sikit..haha
Back to top Go down
cartise
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 12
Join date : 13/07/2014

Pelan data tak cukup!! nak tukar!! Empty
PostSubject: Re: Pelan data tak cukup!! nak tukar!!   Pelan data tak cukup!! nak tukar!! Icon_minitimeThu Aug 14, 2014 12:20 am

Hmm..terima kasih kerana kongsikan pengalaman dan infomasi2 .. Saya akan mempertimbangkannya..harap2 tak akan berbayar lebih untuk top up data tu..huhu..
Back to top Go down
cabbagemint
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 19
Join date : 11/07/2012

Pelan data tak cukup!! nak tukar!! Empty
PostSubject: Re: Pelan data tak cukup!! nak tukar!!   Pelan data tak cukup!! nak tukar!! Icon_minitimeTue Aug 26, 2014 1:18 pm

i ni guna data yg byk ni... suke tgk wayang online.
perlukan data yg byk utk support...
ada ape pelan yg sesuai utk i?
Back to top Go down
lovelife
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 28
Join date : 13/11/2013

Pelan data tak cukup!! nak tukar!! Empty
PostSubject: Re: Pelan data tak cukup!! nak tukar!!   Pelan data tak cukup!! nak tukar!! Icon_minitimeWed Aug 27, 2014 12:09 pm

skrg gua pkai rm88/sebulan utk 5gb. murah kan? bole pkai smpai akhir bulan. data mmg cukup ah. cube bace dkt sni. ad blogger bwat perbandingan utk semua telco. harap2 ko dpt bole pilihan ah http://www.techgarage.my/best-postpaid-plan-in-malaysia/
Back to top Go down
pikochew
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
pikochew

Posts : 9
Join date : 29/12/2011

Pelan data tak cukup!! nak tukar!! Empty
PostSubject: Re: Pelan data tak cukup!! nak tukar!!   Pelan data tak cukup!! nak tukar!! Icon_minitimeThu Aug 28, 2014 2:01 pm

I sedang guna 2GB punya plan, dengan RM128 setipa bulan!
Plan ni ada free voice call dan boleh cakap dengan banyak, lagipun ia islag 4G LTE, nak main online game tu shock sangat!
Back to top Go down
lovelife
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 28
Join date : 13/11/2013

Pelan data tak cukup!! nak tukar!! Empty
PostSubject: Re: Pelan data tak cukup!! nak tukar!!   Pelan data tak cukup!! nak tukar!! Icon_minitimeFri Aug 29, 2014 10:43 am

pikochew wrote:
I sedang guna 2GB punya plan, dengan RM128 setipa bulan!
Plan ni ada free voice call dan boleh cakap dengan banyak, lagipun ia islag 4G LTE, nak main online game tu shock sangat!

ko kne phm x semua tempat ad 4G LTE. kalo balik kampung mane ad 4G. Dpt Edge pon kira nasib baik ah. skrg ni voice call pon x bagus sgt. sbb semua da boleh pkai viber dengan skype. aku ni pkai 5gb data utk 88 sebulan. hang kira ah
Back to top Go down
Sponsored content




Pelan data tak cukup!! nak tukar!! Empty
PostSubject: Re: Pelan data tak cukup!! nak tukar!!   Pelan data tak cukup!! nak tukar!! Icon_minitime

Back to top Go down
 
Pelan data tak cukup!! nak tukar!!
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: Mobile-
Jump to: