Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Tolong bg cadangan ye :)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 46
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Tolong bg cadangan ye :)   Mon Oct 20, 2014 8:52 pm

hye smua, korang ade pakai wifi broadband ker? yg telco mane satu best eh? sbb aku rasa nk p sign up satu gak, skrg aku pakai wifi asrama jer, lambat sgt lah, bila bosan pon x leh tengok youtube. alaa.. erm, bajet aku Rm60-Rm70 lah. korang ade apa cadangan x? nk yg speed die cepat dan stable lah.
Back to top Go down
anis
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 16
Join date : 16/02/2014

PostSubject: Re: Tolong bg cadangan ye :)   Tue Oct 21, 2014 10:35 am

nak begitu bazirkah?hostel you sudah ada wifi,begitu x blh guna?
skr byk tempat ada free wifi,u blh perga tempat itu guna free punya wifi,x perlu bazir duit utk beli broadband.
Back to top Go down
dianaphilip
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 11
Join date : 12/10/2014

PostSubject: Re: Tolong bg cadangan ye :)   Wed Oct 22, 2014 9:18 am

aku setuju dengan u..kalau aku tidak dapat habis assignment ku kalau sambungan internet asrama ku selalu putus..memang piss off tau…atas tak ada pilihan, aku akan guna hotspot phone ku untuk habiskan assignmentku. Tapi aku pun selalu bimbang bhw phone ku akan rosak kalau aku selalu guna phone ku sebagai router untuk connect internet…tapi kalau tak guna, apa yg boleh ku buat?
Back to top Go down
apiapi
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 11
Join date : 15/02/2014

PostSubject: Re: Tolong bg cadangan ye :)   Thu Oct 23, 2014 1:25 am

Skr I guna celcom porta wifi,agak bagus, tak ada apa masalah. Coverage bagus, internet connection pun cepat dan tak ada gagal.i sgt suka guna!
Jika you nak beli wireless broadband,you blh sign up adavance/pro package,dan u blh dpt satu free punya 4G LTE Wifi Modem,harganya RM368,sgt berbaloi.dan itu basic package, hanya perlu RM50.
You blh sign package itu skr
Back to top Go down
rayajass
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 12/10/2014

PostSubject: Re: Tolong bg cadangan ye :)   Fri Oct 24, 2014 7:53 am

broadband wayarles tidak akan macam broadband berwayar yang mempunyai kestabilan yg mencukupi.
Anda ingin internet yang stabil? Kalau nak, anda perlu memilih broadband berwayar.
Jika anda nak akses internet wayarles, mengapa tidak menghidupkan hotspot telefon anda .. ia akan menyelesaikan masalah anda dan tak payah cari broadband wayerles yg lain. . .
Back to top Go down
zakrani
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 21/10/2014

PostSubject: Re: Tolong bg cadangan ye :)   Sun Oct 26, 2014 2:08 am

I sedang guna celcom porta wifi juga,I agak suka guna. Sizenya kecil, senang dibawa dan connection pon bagus,I blh connect ke internet apa2 masa.
Back to top Go down
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 46
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Re: Tolong bg cadangan ye :)   Mon Oct 27, 2014 9:44 pm

thanks utk info2 tuh ye. rasa pelan ni best eh! murah gak. aku nk sign yg RM68 sebulan tu. dan blh connect bbrp device pd ms yg same kan? nk ajak roommate aku kongsi bersama2 lah. dpt jimat byk gak. huhu
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Tolong bg cadangan ye :)   Today at 6:44 pm

Back to top Go down
 
Tolong bg cadangan ye :)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: Mobile-
Jump to: