Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Kepentingan tayar utk kereta!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ainamafan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 14/05/2014

PostSubject: Kepentingan tayar utk kereta!    Mon Oct 27, 2014 9:32 pm

Biasanya kriteria yg mana adalah paling penting utk korang semasa memilih tayar ?
A. Keselamatan
B. Keselesaan
C. Ekonomi petrol
D. Kekekalan
E. Keseua di atas
Sebenarnya tayar kereta adalah paling penting utk sebuah kereta.. sebab hanya tayarlah yg connect kereta ke atas jalan raya
Back to top Go down
minzi
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 24
Join date : 28/01/2012

PostSubject: Re: Kepentingan tayar utk kereta!    Tue Oct 28, 2014 11:10 am

Sekrg ni musim hujan jadi I rasa keselamatan paling penting. Hayat kita satu je. Kalo tak hati-hati, bukan nyawa kita tetai nyawa ahli keluarga yg kita sayangi juga terancam. Jadi I rasa pilih tayar yang bagus dan sentiasa maintenance adalah sangat penting untuk keselamatan.
Back to top Go down
happyday90
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 22
Join date : 01/10/2013

PostSubject: Re: Kepentingan tayar utk kereta!    Tue Oct 28, 2014 6:18 pm

minzi wrote:
Sekrg ni musim hujan jadi I rasa keselamatan paling penting. Hayat kita satu je. Kalo tak hati-hati, bukan nyawa kita tetai nyawa ahli keluarga yg kita sayangi juga terancam. Jadi I rasa pilih tayar yang bagus dan sentiasa maintenance adalah sangat penting untuk keselamatan.

sebenar semua tyre agak sama shj la.. tak ada yg paling best punya
Back to top Go down
zaqzaq
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 14
Join date : 07/02/2012

PostSubject: Re: Kepentingan tayar utk kereta!    Wed Oct 29, 2014 7:35 pm

Jawapan saya adalah E dan tambah lagi satu : Performance!
I pernah pakai Tayar Michelin XM2, Primacy LC, P3ST sebelum ni..rasanya tayar jenama ni dpt memenuhi permintaan saya terhadap tayar.
Back to top Go down
ronlim
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 20
Join date : 24/01/2012

PostSubject: Re: Kepentingan tayar utk kereta!    Thu Oct 30, 2014 9:01 am

Tak mungkin ada tayar yg dapat menawarkan semua kriteria yang ainamafan kata! Tayar datang dengan performasi bukan jimat petrol. Tentu ada kebaikan dan keburukan, contohnya tayar yangg selamat mesti grip and perfomasinya lousy.
Back to top Go down
missycheesie
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 11
Join date : 23/01/2012

PostSubject: Re: Kepentingan tayar utk kereta!    Fri Oct 31, 2014 5:53 pm

ronlim wrote:
Tak mungkin ada tayar yg dapat menawarkan semua kriteria yang ainamafan kata! Tayar datang dengan performasi bukan jimat petrol. Tentu ada kebaikan dan keburukan, contohnya tayar yangg selamat mesti grip and perfomasinya lousy.

pernah dengar Michelin Total Performance ? tayar seperti LS3, P3ST dan PS3 la tayar performance yg berciri senyap, selesa dan performance.. tu la strategi Michelin Total Performance..
utk info lanjut, tengok kat sini
http://www.michelin.com.my/Campaigns/michelin-total-performance/CustomizedSection/what_is_mtop.html
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Kepentingan tayar utk kereta!    Today at 7:36 pm

Back to top Go down
 
Kepentingan tayar utk kereta!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Dunia Permotoran :: Automotif-
Jump to: