Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 postpaid ke prepaid mana yg baguiiii!!!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 45
Join date : 29/04/2013

PostSubject: postpaid ke prepaid mana yg baguiiii!!!   Wed Feb 04, 2015 2:36 pm

mak sy gune postpaid dia sruh tkar kpd postpaid dan ckp lbh baik dr prepaid
ape yg sya dengar ade kebaikan dn keburukan
dn nk tanya siapa lbh suka guna call atau sms lebih
Back to top Go down
drekyee
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 14
Join date : 01/01/2012

PostSubject: Re: postpaid ke prepaid mana yg baguiiii!!!   Wed Feb 04, 2015 4:25 pm

tgk la mane sesuai utk kegunaan awak. skrg byk apps gune data jgk cam whatsapp, ig, fb, tumblr, etc.
Back to top Go down
lovelife
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 27
Join date : 13/11/2013

PostSubject: Re: postpaid ke prepaid mana yg baguiiii!!!   Thu Feb 05, 2015 5:17 pm

milooaiss wrote:
mak sy gune postpaid dia sruh tkar kpd postpaid dan ckp lbh baik dr prepaid
ape yg sya dengar ade kebaikan dn keburukan
dn nk tanya siapa lbh suka guna call atau sms lebih

Mahal gile betul postpaid pelan skrg. kena ikat lagi dgn kontrak sekurang-kurangnya 1 tahun kan? haihh.. saya pun tak tau nak mcm mane ni.. Kuota selalu guna habis.. Tapi kalau sign, takut pulak syarat2 mereka tu..

Back to top Go down
AWPer
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 06/02/2015

PostSubject: Re: postpaid ke prepaid mana yg baguiiii!!!   Fri Feb 06, 2015 4:59 pm

klau mak u blh bajet btul2, dn die buat byk cal, then postpaid tu bagui la. klau x, mmg x berbaloi..
Back to top Go down
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 45
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Re: postpaid ke prepaid mana yg baguiiii!!!   Mon Feb 09, 2015 2:09 pm

mmg postpaid lagi bagus kalau compare kat prepaid. Prepaid tu takleh pakai la, asyik kena cari top up je. bukan semua tempat ada top up kalau kat atas bukit ke, atau dlm trafik jam ke. haha. postpaid cume kena tunngu bill je la.
Back to top Go down
billiecyrus
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 28/12/2011

PostSubject: Re: postpaid ke prepaid mana yg baguiiii!!!   Tue Feb 10, 2015 2:42 pm

Susah nak tukar telco tu, sudah guna lama ada perasaan pulak haha dah lama i support telco i tu. baru2 member ade beritahu Celcom pelan baru, Celcom FIRST dgn fungsi baru dia org tu.. member ade hantar link ke i. Pigi sini lah kalau nak tau lebih :

https://www.celcom.com.my/personal/plans/first
Back to top Go down
annely
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 25/01/2012

PostSubject: Re: postpaid ke prepaid mana yg baguiiii!!!   Wed Feb 11, 2015 10:37 am

drekyee wrote:
tgk la mane sesuai utk kegunaan awak. skrg byk apps gune data jgk cam whatsapp, ig, fb, tumblr, etc.

betul jgk. jgn main amik je. kena tgk dulu kegunaan kita mcm mana. kalau stakat benda tak selalu guna tenet, jgn amik yg mahal. bazir. kena jaga ekonomi. Sleep Sleep
Back to top Go down
ershad
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 11/02/2015

PostSubject: Re: postpaid ke prepaid mana yg baguiiii!!!   Wed Feb 11, 2015 11:54 am

eyh, bagus jugak ah, celcom skrg promo dlm pakej yg da ade da.. Optimiser ni ape ya?
Back to top Go down
jackong92
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 30/10/2012

PostSubject: Re: postpaid ke prepaid mana yg baguiiii!!!   Wed Feb 11, 2015 3:45 pm

Aiyaa tak guna lahh ade fungsi baru ke tak, postpaid susah nak jaga budget tu... nanti kat hujung bulan, terkencing tgk kat bill tu. sebab tu lah i tukar balik ke prepaid, postpaid byk cost tak nampak.
Back to top Go down
jomthai
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: postpaid ke prepaid mana yg baguiiii!!!   Thu Feb 12, 2015 10:56 am

Setiap org punya preference akan beza sikit la.. Tu Optimiser not bad lah sbb dapat pilih mau internet ke atau call dan sms.. so user boleh pilih mana mereka suka.. Tapi I rasa kan mesti byk org pilih data quota additional kerana byk prg suka surfing skrg ehh.. pergi mana pun surf internet.
Back to top Go down
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 45
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Re: postpaid ke prepaid mana yg baguiiii!!!   Fri Feb 13, 2015 11:16 am

ok2 tq smue utk info2
aq igt besok la aq pegi try tgk package celcom first dgn optimiser tu tk slh cuba jgk kalo dompet tk meletop la
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: postpaid ke prepaid mana yg baguiiii!!!   Today at 7:36 pm

Back to top Go down
 
postpaid ke prepaid mana yg baguiiii!!!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: Mobile-
Jump to: