Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Angpao yg besaq!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 45
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Angpao yg besaq!   Mon Mar 02, 2015 6:10 pm

hye.. korang tengok gambak ni! kt negara China, diorg bg Iphone 6 sbg angpao eh. syok btui lah! aku jg nk dpt angpao yg camtu. huhu. tp korang rasa kt negara kite ade ker org yg bg iphone sbg angpao gak? rasanye mustahil kan..
Back to top Go down
dianaphilip
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 11
Join date : 12/10/2014

PostSubject: Re: Angpao yg besaq!   Mon Mar 02, 2015 7:33 pm

tunai lebih baik kan..mengapa tak nak bagi tunai?berapa awak nak bagi pun boleh..dan x kira awak bagi berapa, kosnya pun pasti x akan lebih daripada kos iPhone kan..orang kini memang pelik kan…
Back to top Go down
anis
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 16
Join date : 16/02/2014

PostSubject: Re: Angpao yg besaq!   Tue Mar 03, 2015 9:45 am

mgp mereka tak letak smartfon yg lbh murah dlm angpau..
tak perlu letak terlalu mahal punya smartfon.
kalau ada promosi utk smartfon,lbh baik,blh bagi smartfon yg baik dhn harga rendah..
Back to top Go down
blaalaaa
lans coperal (lower rank)
lans coperal (lower rank)


Posts : 31
Join date : 03/05/2013

PostSubject: Re: Angpao yg besaq!   Tue Mar 03, 2015 7:48 pm

eh, member ku kate skrg ni celcom tgh buat promosi eh, utk bbrp smartfon. harga die dr RM38 jer utk pakej tu. murah kan? klo korang minat atau dh rancang nk beli smartfon baru blh lah cpt2 ms promosi ni. ni link die, klo minat blh tengok lah: https://www.celcom.com.my/personal/promotion/CNYPromo?pid=1360826467841
Back to top Go down
dianaphilip
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 11
Join date : 12/10/2014

PostSubject: Re: Angpao yg besaq!   Wed Mar 04, 2015 11:23 am

blaalaaa wrote:
eh, member ku kate skrg ni celcom tgh buat promosi eh, utk bbrp smartfon. harga die dr RM38 jer utk pakej tu. murah kan? klo korang minat atau dh rancang nk beli smartfon baru blh lah cpt2 ms promosi ni. ni link die, klo minat blh tengok lah: https://www.celcom.com.my/personal/promotion/CNYPromo?pid=1360826467841

walaupun harga fon tu rendah..ia pasti kena beli sekali dengan pakej pakej..tapi aku x suka ikat dengan pakej..dulu kan aku pun ada beli pakej pelan data..dan tiap tiap bulan aku kena bayar lebih sebab telco tu kata aku lebih guna kuota data pelan ku..dan ni semua lansung tidak dibincang dalam kontrak..mana aku nak tau.. confused
Back to top Go down
anis
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 16
Join date : 16/02/2014

PostSubject: Re: Angpao yg besaq!   Wed Mar 04, 2015 3:32 pm

byk orang tak mampu bayar installment utk smartfon dgn sign pakej.
kawan saya juge beli smartfon dgn pakej,tapi dia kena bayar lbh tiap2 bulan kerana quota data tak cukup.ada pakej yg data lbh byk,tapi terlalu mahal,kawan saya tak mampu bayar.
Back to top Go down
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 45
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Re: Angpao yg besaq!   Thu Mar 05, 2015 9:45 pm

anis wrote:
byk orang tak mampu bayar installment utk smartfon dgn sign pakej.
kawan saya juge beli smartfon dgn pakej,tapi dia kena bayar lbh tiap2 bulan kerana quota data tak cukup.ada pakej yg data lbh byk,tapi terlalu mahal,kawan saya tak mampu bayar.
ye mmg lah. pakej postpaid tu selalu nye ade byk caj2 yg lain, jd mahal sgt eh. aku pon x brp suka lah.
tp aku ingat Celcom hanye ade pakej yg mahal je? kan?
aku minat dgn samsung galaxy note 4 tu eh. dh nk beli lama dh. korang rasa baloi ker klo beli skrg ni ?
Back to top Go down
blaalaaa
lans coperal (lower rank)
lans coperal (lower rank)


Posts : 31
Join date : 03/05/2013

PostSubject: Re: Angpao yg besaq!   Thu Mar 05, 2015 10:11 pm

milooaiss wrote:
anis wrote:
byk orang tak mampu bayar installment utk smartfon dgn sign pakej.
kawan saya juge beli smartfon dgn pakej,tapi dia kena bayar lbh tiap2 bulan kerana quota data tak cukup.ada pakej yg data lbh byk,tapi terlalu mahal,kawan saya tak mampu bayar.
ye mmg lah. pakej postpaid tu selalu nye ade byk caj2 yg lain, jd mahal sgt eh. aku pon x brp suka lah.
tp aku ingat Celcom hanye ade pakej yg mahal je? kan?
aku minat dgn samsung galaxy note 4 tu eh. dh nk beli lama dh. korang rasa baloi ker klo beli skrg ni ?
tengok smartphone mane satu yg wak nk lah, sbb stiap smartphone pon x sama lah.
dgn pakej tu korang blh sign up sekali dgn FIrst Optimiser tu eh, aku rasa best gak! sbb ade byk kebaikan. cth nye die ade minimum 150 minit panggilan dan 150 sms yg xtra. best utk sesape yg kuat pakai call dan sms lah. selain tu coverage celcom tu pon sgt best. jd x yah risau lah.
Back to top Go down
nurulazzin
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 10
Join date : 02/08/2013

PostSubject: Re: Angpao yg besaq!   Fri Mar 06, 2015 7:42 pm

dgn optimiser tu, ramai org mmg lah akan pakai data yg xtra eh. sbb data tu adelah yg percuma kan. rasanye pakej ni lebih murah drp pelan yg aku tgh pakai tu eh. skrg ni aku pakai pelan maxis lah. mahal sgt!! selalu ade byk caj yg xtra. mahal sgt lah bil aku. x kan sign dgn maxis lg dh!!
Back to top Go down
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 45
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Re: Angpao yg besaq!   Fri Mar 06, 2015 8:17 pm

emm..aku rasa pelan ni baik jg eh..nnt bila kontrak abis aku nk tukar ke pelan ni dh.. rasa lebih murah eh..
Back to top Go down
billiecyrus
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 28/12/2011

PostSubject: Re: Angpao yg besaq!   Mon Mar 09, 2015 11:20 am

Celcom ni mahal sangat.. same dgn Maxis! knp x plh telco yg murah skt?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Angpao yg besaq!   Today at 4:12 pm

Back to top Go down
 
Angpao yg besaq!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: Mobile-
Jump to: