Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 nak tukardata baru

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
alyn
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 28
Join date : 29/11/2013

PostSubject: nak tukardata baru   Fri Apr 24, 2015 11:33 pm

Duduk kat bus pi kerja sangat bosan.terutama bagi org yg tinggal jauh dari rumah.. masa tu sy akan online. Data habis cepat..Data sy cuma Rm30 2gb..nak pilih pelan yg murah dan best..siapa tau ?
Back to top Go down
mania90
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 28
Join date : 13/07/2014

PostSubject: Re: nak tukardata baru   Sat Apr 25, 2015 10:48 am

data plan hari ini terlalu banyak lah. murah dan best? buat survey dulu. kerana sekarang ada banyak telco. dan telco yang tak sama plan yang dia bagi juga tak sama lah. tengok plan apa yang kamu mau dan suka. sekarang ada plan yang mempunyai call percuma. macam macam plan juga adalah. tengok kamu mau apa saja. pi survey dulu.
Back to top Go down
cartise
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 12
Join date : 13/07/2014

PostSubject: Re: nak tukardata baru   Sat Apr 25, 2015 11:36 am

alyn wrote:
Duduk kat bus pi kerja sangat bosan.terutama bagi org yg tinggal jauh dari rumah.. masa tu sy akan online. Data habis cepat..Data sy cuma Rm30 2gb..nak pilih pelan yg murah dan best..siapa tau ?

murah dan best? tak akan ada plan macam ni lah. bagi quota yang tak cukup untuk guna dan pengguna akan guna lebih. dari sinilah telco untung duit. semua ni teknik saja lah. kalau kamu mau data yang lebih bayar lebih lah.
Back to top Go down
alyn
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 28
Join date : 29/11/2013

PostSubject: Re: nak tukardata baru   Sun Apr 26, 2015 11:09 am

maksud kamu ialah data plan yang include call percuma?? ada plan macam ni kah? saya tak tau. plan apa tu? boleh bagi tau kah? problem saya guna plan ni bukan saja quotanya tak cukup saya guna. bila saya tak cukup guna data saya gunalah credit untuk beli. lepas tu bila say mau buat phone call credit tu tak cukuplah. itu memang tak syok. kalau ada data plan yang ada call percuma so tak perlu risaulah.
Back to top Go down
endaoba
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 10
Join date : 11/08/2014

PostSubject: Re: nak tukardata baru   Mon Apr 27, 2015 10:22 pm

Saya baru je tukar pelan ni.. Celcom First Plan.. bayaran bulanan RM38..ada 50 min panggilan percuma dan 50 sms percuma..bestnya..hahaha!!pelan yang murah..sedangkan semua barang2 mahal kan..bolehlah pertimbangkan pelan ni..haha..
http://www.soyacincau.com/2015/04/23/celcom-now-offers-first-basic-38-at-rm38month-with-3gb-of-data/#more-57458
Back to top Go down
mania90
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 28
Join date : 13/07/2014

PostSubject: Re: nak tukardata baru   Mon Apr 27, 2015 11:04 pm

endaoba wrote:
Saya baru je tukar pelan ni.. Celcom First Plan.. bayaran bulanan RM38..ada 50 min panggilan percuma dan 50 sms percuma..bestnya..hahaha!!pelan yang murah..sedangkan semua barang2 mahal kan..bolehlah pertimbangkan pelan ni..haha..
http://www.soyacincau.com/2015/04/23/celcom-now-offers-first-basic-38-at-rm38month-with-3gb-of-data/#more-57458


terima kasih byk bagi tau pelan ni.. harge murah ...
tau x jika pelan ni habis quota masih bleh online..
tapi kena pasti account masih active
Back to top Go down
carbony
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 29/01/2015

PostSubject: Re: nak tukardata baru   Tue Apr 28, 2015 8:51 pm

Hmm..online tu boleh..tapi sudikah anda tunggu beberapa minit untuk refresh satu page? Tak rasa geram ke? Hahaha..50 min sebulan ?? Sehari dapat free call 1.67 min sahaja..kelakarnya!!
Back to top Go down
endaoba
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 10
Join date : 11/08/2014

PostSubject: Re: nak tukardata baru   Wed Apr 29, 2015 1:16 am

carbony wrote:
Hmm..online tu boleh..tapi sudikah anda tunggu beberapa minit untuk refresh satu page? Tak rasa geram ke? Hahaha..50 min sebulan ?? Sehari dapat free call 1.67 min sahaja..kelakarnya!!

Tanya sat. Kamu masih guna phone untuk call kawan kamu kah?? Bukan guna social web kah?? Sekarang semua orang guna social weblah. Tentulah 50 minutes tu cukup. Sekarang pengguna pilih plan semua akan fikir data quota dulu. Dan quota yang tak habis guna bolrh guna kat bulan depan. Maksudnya carry forwardlah. Boleh ke outlet atau website kalau berminat.
Back to top Go down
happyday90
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 22
Join date : 01/10/2013

PostSubject: Re: nak tukardata baru   Wed Apr 29, 2015 12:23 pm

Betulkah baru rm38 saru bulan. Wa. Murah lah. 3Gb lagi. Student juga boleh bayar. Kalau bagi telco lain minimum perlu RM68 baru ada pelan 3 Gb. Ni sangat murah. Kalau boleh saya juga mau tukar lah. Ni berbaloi.
Back to top Go down
lovelife
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 27
Join date : 13/11/2013

PostSubject: Re: nak tukardata baru   Wed Apr 29, 2015 3:03 pm

happyday90 wrote:
Betulkah baru rm38 saru bulan. Wa. Murah lah. 3Gb lagi. Student juga boleh bayar. Kalau bagi telco lain minimum perlu  RM68 baru ada pelan 3 Gb. Ni sangat murah. Kalau boleh saya juga mau tukar lah. Ni berbaloi.

sy guna celcom pun x perasan ade plan ni. mcm mane subscribe plan ni?
Back to top Go down
alyn
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 28
Join date : 29/11/2013

PostSubject: Re: nak tukardata baru   Thu Apr 30, 2015 11:51 am

endaoba wrote:
carbony wrote:
Hmm..online tu boleh..tapi sudikah anda tunggu beberapa minit untuk refresh satu page? Tak rasa geram ke? Hahaha..50 min sebulan ?? Sehari dapat free call 1.67 min sahaja..kelakarnya!!

Tanya sat. Kamu masih guna phone untuk call kawan kamu kah?? Bukan guna social web kah?? Sekarang semua orang guna social weblah. Tentulah 50 minutes tu cukup. Sekarang pengguna pilih plan semua akan fikir data quota dulu. Dan quota yang tak habis guna bolrh guna kat bulan depan. Maksudnya carry forwardlah. Boleh ke outlet atau website kalau berminat.

Thank you kerana sudi share plan ni. Haha. Bagusnya plan ni. Boleh bantu saya settle masalah saya lah. Saya fikir saya akan tukar ke plan ni. Tapi pergi ke celcom outlet dulu.
Back to top Go down
endaoba
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 10
Join date : 11/08/2014

PostSubject: Re: nak tukardata baru   Fri May 22, 2015 9:57 pm

Saya tau sekarang celcom first 38 datang dengan satu smartphone. Ini plan nya. Ada 2 model untuk pilih. Ada smartphone ada data quota yang banyak harga yang berpatutan. Pakej yang berbaloi lah.
Back to top Go down
alyn
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 28
Join date : 29/11/2013

PostSubject: Re: nak tukardata baru   Sat May 23, 2015 11:45 pm

endaoba wrote:
Saya tau sekarang celcom first 38 datang dengan satu smartphone.  Ini plan nya. Ada 2 model untuk pilih. Ada smartphone ada data quota yang banyak harga yang berpatutan. Pakej yang berbaloi lah.



Pelan ni memang menarik perhatian sy.. Hari bapa tiba tidak lama lagi, bolehla subscribe pelan ini untuk sendiri dan juga hadiah hari bapa.
Back to top Go down
guster
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 09/08/2014

PostSubject: Re: nak tukardata baru   Sun May 24, 2015 3:39 pm

Sangat bagus kalau Rm200 boleh dapat smartphone. Phone baru tu boleh guna untyk laman web saja atau social chat. Haha
Back to top Go down
hentian
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 08/06/2014

PostSubject: Re: nak tukardata baru   Mon May 25, 2015 12:40 am

endaoba wrote:
Saya tau sekarang celcom first 38 datang dengan satu smartphone.  Ini plan nya. Ada 2 model untuk pilih. Ada smartphone ada data quota yang banyak harga yang berpatutan. Pakej yang berbaloi lah.

Betol ke ni.. rasa ni teknik niaga utk tarik perhatian pelanggan..
kena ingat skrg ade 6% GST ..Harga murah ni tentu x termasuk 6 % GST la.
Back to top Go down
hotroll
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 20
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: nak tukardata baru   Tue May 26, 2015 10:01 am

plan ni mmg baik. murah dan banyak kebaikan. dulu pakai hp yang tak baik, skrg saya pilih itu samsung galaxy v rasa best nye. selalu fb.
Back to top Go down
drekyee
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 14
Join date : 01/01/2012

PostSubject: Re: nak tukardata baru   Tue May 26, 2015 11:57 am

the data carry forward can stock unlimited quota? or with limited amount?
Back to top Go down
alyn
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 28
Join date : 29/11/2013

PostSubject: Re: nak tukardata baru   Tue May 26, 2015 12:02 pm

Jika ada GST pun plan ni masih bagus dan masih berbaloi. Tengok banyak plan cuma plan ni saya suka. Oleh tu saya tak akan lepaskan plan ni. GST 6% juga berbaloi.
Back to top Go down
purplegirl
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 26/05/2015

PostSubject: Re: nak tukardata baru   Tue May 26, 2015 2:00 pm

yesssssss! saya pun perlukan penyelesaian, skrng nie saya guna plan digi rm38, 1G, mmg xcukup lagi2 sya nie kuat travel. mcm mn ek..???
Back to top Go down
endaoba
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 10
Join date : 11/08/2014

PostSubject: Re: nak tukardata baru   Tue May 26, 2015 3:38 pm

drekyee wrote:
the data carry forward can stock unlimited quota? or with limited amount?

limited. hanya maximum 3GB blh carry forward saje. Klo data lbh daripada tu amount akan dipotong.
Back to top Go down
endaoba
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 10
Join date : 11/08/2014

PostSubject: Re: nak tukardata baru   Wed May 27, 2015 10:49 am

purplegirl wrote:
yesssssss! saya pun perlukan penyelesaian, skrng nie saya guna plan digi rm38, 1G, mmg xcukup lagi2 sya nie kuat travel. mcm mn ek..???

tukar plan... skrg 1GB mmg x ckp pakai walaupun travel x kuat. kan Celcom offer 3GBquota? plan ni blh tahan lama.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: nak tukardata baru   Today at 7:38 pm

Back to top Go down
 
nak tukardata baru
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: Mobile-
Jump to: