Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Ade user magic sim??

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mania90
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 28
Join date : 13/07/2014

PostSubject: Ade user magic sim??   Wed Jun 10, 2015 9:35 pm

klo tau magic sim? kwn asyik suruh sy tukar sim kad ni sebab xpax user bleh dpt byk faedah..
Dah byk tahun gune telco yg same, x pernah tukar baru..
ade magic sim user tak? bleh kongsi apa baik gune sim ni?
jika betol bagus ,bleh la sy tukar sim ni..
Back to top Go down
cartise
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 12
Join date : 13/07/2014

PostSubject: Re: Ade user magic sim??   Wed Jun 10, 2015 11:22 pm

pernah la tgk iklan magic sim kat TV..
Memang minat sim ni tapi x ade seorg pon yg gune. x tau best tak.
Back to top Go down
digymbreta
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 16
Join date : 15/07/2014

PostSubject: Re: Ade user magic sim??   Thu Jun 11, 2015 11:06 am

mania90 wrote:
klo tau magic sim? kwn asyik suruh sy tukar sim kad ni sebab xpax user bleh dpt byk faedah..
Dah byk tahun gune telco yg same, x pernah tukar baru..
ade magic sim user tak? bleh kongsi apa baik gune sim ni?
jika betol bagus ,bleh la sy tukar sim ni..

bagus tak bagus semua orang cakap. kalau kamu guna satu telco yg sama banyak tahun tak ada masalah maksud nya telco tu baugs. tukar ke telco lain masalah banyak saja. saya juga pernah tukar ke telco yg baru. semua orang cakap telco tu bagus. telco ni faedah banyak. semua tu tipu saja lah. lepas guna kamu tau semua tak sama dengan apa yang dengar. telco lama tu saya guna banyak tahun lah. rasa menyesal saja bila fikir balik. tak perlu bazir masa untuk tukar ke telco baru kalau kamu rasa telco sekarang bagus.
Back to top Go down
holdenkia
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 06/07/2013

PostSubject: Re: Ade user magic sim??   Thu Jun 11, 2015 4:30 pm

mania90 wrote:
klo tau magic sim? kwn asyik suruh sy tukar sim kad ni sebab xpax user bleh dpt byk faedah..
Dah byk tahun gune telco yg same, x pernah tukar baru..
ade magic sim user tak? bleh kongsi apa baik gune sim ni?
jika betol bagus ,bleh la sy tukar sim ni..

kwn aq guna magic sim. ok je~ tapi dia beritau aq tu magic sim blh dpt byk free ternet
Back to top Go down
mania90
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 28
Join date : 13/07/2014

PostSubject: Re: Ade user magic sim??   Thu Jun 11, 2015 5:05 pm

holdenkia wrote:
mania90 wrote:
klo tau magic sim? kwn asyik suruh sy tukar sim kad ni sebab xpax user bleh dpt byk faedah..
Dah byk tahun gune telco yg same, x pernah tukar baru..
ade magic sim user tak? bleh kongsi apa baik gune sim ni?
jika betol bagus ,bleh la sy tukar sim ni..

kwn aq guna magic sim. ok je~ tapi dia beritau aq tu magic sim blh dpt byk free ternet

oh ya ke? selain itu, ade ape yg lain special punye x?
Back to top Go down
mania90
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 28
Join date : 13/07/2014

PostSubject: Re: Ade user magic sim??   Fri Jun 12, 2015 9:37 pm

jika quota byk x perlu la tukar telco baru.. telco sy gune skrg x byk masalah..
lepas tambah nilai tentu gune 70% utk beli data plan dan 30 % buat panggilan.
30% x puas hati la, nk cari pelan yg bagi buat byk calls
Back to top Go down
alyn
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 28
Join date : 29/11/2013

PostSubject: Re: Ade user magic sim??   Fri Jun 12, 2015 11:39 pm

mania90 wrote:
jika quota byk x perlu la tukar telco baru.. telco sy gune skrg x byk masalah..
lepas tambah nilai tentu gune 70% utk beli data plan dan 30 % buat panggilan.
30% x puas hati la, nk cari pelan yg bagi buat byk calls

x puas hati tukar je telco lain.. sy migrate xpax ke magic sim..
murah je call rate dan coverage bagus.. lepas top up dan tambah nilai bleh dpt free calls dan sms.
skrg nk call byk x ade masalah..

Back to top Go down
guster
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 09/08/2014

PostSubject: Re: Ade user magic sim??   Sat Jun 13, 2015 12:21 am

Kalau kamu reload lebih Rm30 kamu sangka bonus akan tambah kan?? tak ada pun. Seperti sama saja. Maximum 30 minit free call dan 300mb yang boleh dikkmpul. Saya tau kerana abang saya sekarang guna Magic sim ni juga.
Back to top Go down
endaoba
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 10
Join date : 11/08/2014

PostSubject: Re: Ade user magic sim??   Sat Jun 13, 2015 11:12 am

guster wrote:
Kalau kamu reload lebih Rm30 kamu sangka bonus akan tambah kan?? tak ada pun. Seperti sama saja. Maximum 30 minit free call dan 300mb yang boleh dikkmpul. Saya tau kerana abang saya sekarang guna Magic sim ni juga.

tanya bang kamu tengok. free call dan free basic internet tu macam mana. kawan saya cakap tak boleh guna lah. free internet tu 3GB saja satu buan. ni tak pa. tapi limited lah. apa free basic internet pun tak tau. free call tu juga. call ke celcom tu free, call ke network lain kena charge.
Back to top Go down
alyn
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 28
Join date : 29/11/2013

PostSubject: Re: Ade user magic sim??   Sat Jun 13, 2015 6:43 pm

endaoba wrote:
guster wrote:
Kalau kamu reload lebih Rm30 kamu sangka bonus akan tambah kan?? tak ada pun. Seperti sama saja. Maximum 30 minit free call dan 300mb yang boleh dikkmpul. Saya tau kerana abang saya sekarang guna Magic sim ni juga.

tanya bang kamu tengok. free call dan free basic internet tu macam mana. kawan saya cakap tak boleh guna lah. free internet tu 3GB saja satu buan. ni tak pa. tapi limited lah. apa free basic internet pun tak tau. free call tu juga. call ke celcom tu free, call ke network lain kena charge.

bagi sy 3GB memang sgt cukup utk social app dan buat panggilan.
bleh beli extra data jika x cukup gune.
pelan ni ade high speed data ,harga murah ..
ramai nak beli la. sy juge


Back to top Go down
racungoh
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 22/05/2013

PostSubject: Re: Ade user magic sim??   Sun Jun 14, 2015 12:12 pm

tak boleh dinafikan magic sim ni hebat. kamu buatlah survey kamu tau. bukan saja harga yg paling murah, feature nya juga no.1. paling suka ialah extend credit vadlity tu. credit validity tu boleh extend hanya kat Magic sim saja. telco lain tak dak. memang syok ni.
Back to top Go down
mania90
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 28
Join date : 13/07/2014

PostSubject: Re: Ade user magic sim??   Sun Jun 14, 2015 1:48 pm

alyn wrote:
endaoba wrote:
guster wrote:
Kalau kamu reload lebih Rm30 kamu sangka bonus akan tambah kan?? tak ada pun. Seperti sama saja. Maximum 30 minit free call dan 300mb yang boleh dikkmpul. Saya tau kerana abang saya sekarang guna Magic sim ni juga.

tanya bang kamu tengok. free call dan free basic internet tu macam mana. kawan saya cakap tak boleh guna lah. free internet tu 3GB saja satu buan. ni tak pa. tapi limited lah. apa free basic internet pun tak tau. free call tu juga. call ke celcom tu free, call ke network lain kena charge.

bagi sy 3GB memang sgt cukup utk social app dan buat panggilan.
bleh beli extra data jika x cukup gune.
pelan ni ade high speed data ,harga murah ..
ramai nak beli la. sy juge



saya juga! saja juga nak beli satu untuk sendiri dan satu untuk ahli keluarga. haha. akan pergi outlet dekat untuk information yg lebih lanjut.
Back to top Go down
hotroll
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 20
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: Ade user magic sim??   Mon Jun 15, 2015 2:21 pm

guna ape pon sama je, kena bayar jugak haha Twisted Evil
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Ade user magic sim??   Today at 7:36 pm

Back to top Go down
 
Ade user magic sim??
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: Mobile-
Jump to: