Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 nak tukar smartfon baru yg murah

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
anis
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 16
Join date : 16/02/2014

PostSubject: nak tukar smartfon baru yg murah   Thu Jul 09, 2015 1:43 am

ingin nak tukar smartfon baru,tapi tak dpt cari smartfon yg murah..ada apa2 hari raya diskaun utk smartfon skr?paling bagus ade diskaun yg byk byk,hahaha..
ade search smartfon di website2 yg jual smartfon tapi tak ade promosi yg hebat..ada website yg ade diskaun,tapi selepas kira harganya tak berbeza dgn harga yg jual di kedai2..
Back to top Go down
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 45
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Re: nak tukar smartfon baru yg murah   Fri Jul 10, 2015 10:09 pm

harga hanfon tu lebih kurang saje lah. kt mane2 tempat harga die pon x kan lari eh. jd beli kt mane pon sama aje lah. aku pon baru beli hanfon baru jer. aku beli samsung galaxy s6 plus! kamera die mmg best kualiti lah, x yah beli kamera dh. terang sgt gambak2 tu. hihi. harga ms aku beli agak2 RM2.9 ribu eh.
Back to top Go down
yui
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 10/07/2015

PostSubject: Re: nak tukar smartfon baru yg murah   Sat Jul 11, 2015 12:48 am

sy jg nk tukar hp baru.. Hari tu sy baru tnye telco companies.. hari raya dia org ade bg free hp ! tp hp tu bkn bagus sgt lh.. klu mcm 6+ ke note 6 tu xde diskaun lh aduiii… awk blh cuba tnye telco companies tu lah.. dia org ade jual hp murah tp kena sign contract kot..
Back to top Go down
anis
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 16
Join date : 16/02/2014

PostSubject: Re: nak tukar smartfon baru yg murah   Sun Jul 12, 2015 4:12 pm

ku nak beli smartfon yg lbh high spec,tak mau smartfon yg low spec..
skr ade begitu byk app baru,semua perlu memori dan ram yg besar,kalau tak cukup,tak boleh guna app tu..jadi,nak tukar smartfon baru,mestilah pilih smartfon yg lebih baik..
Back to top Go down
dianaphilip
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 11
Join date : 12/10/2014

PostSubject: Re: nak tukar smartfon baru yg murah   Mon Jul 13, 2015 3:53 pm

Mungkin awak boleh cuba celcom sbb aku hari tu ada tengok celcom tu sedang mengadakan promosi fon speks tinggi utk hari raya..harga fonnya sangat munasabah dan murah..macam BlackBerry® Classic hanya dijual dengan RM 138 tau…
https://www.celcom.com.my/personal/promotion/first-smartphone-raya?pid=1360826467841
Back to top Go down
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 45
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Re: nak tukar smartfon baru yg murah   Wed Jul 15, 2015 7:09 pm

skrg ni ade byk jenis pelan kt pasaran lah. pilih lah ikut kegunaan diri sendiri. mcm klo kuat pakai tenet, pilih lah yg byk GB data tu. sbb klo x, nnt kena caj lebih je bila pakai lebih.
Back to top Go down
dianaphilip
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 11
Join date : 12/10/2014

PostSubject: Re: nak tukar smartfon baru yg murah   Fri Jul 17, 2015 5:23 pm

Pelan ni sangat sesuai utk pengguna yg guna banyak. Sebab pelan ni ada 6GB data dan wifi. Dan x payah risau pelan ni x ada banyak panggilan dan sms yg percuma. Krn ada pelan yg data banyak tapi sms dan panggilan percuma hanyak sedikit saja.

Macam dulu adik ku pernah guna mancis tu, bulan bayaran mahal, data sedikt saje, x ada wifi, dan yg penting apa tau tak ada percuma panggilan dan sms. X baloi kan…

Keseuluruhan nampak baikkan..
Back to top Go down
anis
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 16
Join date : 16/02/2014

PostSubject: Re: nak tukar smartfon baru yg murah   Sat Jul 18, 2015 4:52 pm

ye, skrg mmg ade byk pelan kt pasaran ni. jd kena pilih baik2 lah. ade telco yg lain pon tgh buat promosi skrg ni. nnt aku akan pilih satu yg sesuai utk diri aku.
Back to top Go down
siitik
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 04/07/2013

PostSubject: Re: nak tukar smartfon baru yg murah   Sun Jul 19, 2015 7:02 pm

cepat pilih dan sign lah. jgn lambat2, klo x nnt promosi tu pon abis dh. cpt sign ms promosi lebih baloi lah. hihi
Back to top Go down
bola77
lans coperal (lower rank)
lans coperal (lower rank)


Posts : 30
Join date : 12/11/2013

PostSubject: Re: nak tukar smartfon baru yg murah   Mon Jul 20, 2015 11:32 am

postpaid sama dgn hp tu biasa byk org amik krn dtg dgn kuota, sms dan call
kira2 harga sebenarnya tak gitu murah yg disangkakan
kalau mampu, beli hp saje pastu baru amik pelan
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: nak tukar smartfon baru yg murah   Today at 8:28 pm

Back to top Go down
 
nak tukar smartfon baru yg murah
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: Mobile-
Jump to: