Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 nak beli iphone6

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mania90
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 28
Join date : 13/07/2014

PostSubject: nak beli iphone6   Mon Jul 13, 2015 4:13 pm

Klo tau mana bleh beli iphone bayar ansuran?
Memang gembira bila adik dpt semua A dlm peperiksaan.
Nak belinya iphone baru tapi beli kat store kena bayar beribu ringgit memang x mampu
tlg bagi tau jika ada promosi.
Back to top Go down
endaoba
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 10
Join date : 11/08/2014

PostSubject: Re: nak beli iphone6   Mon Jul 13, 2015 11:08 pm

ni bukan hadiah yg bagus bagi adik sebab student sepatutnya tumpu perhatian kpd pelajaran..
fon yg bleh fungsi dah cukup bagi dia
Back to top Go down
digymbreta
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 16
Join date : 15/07/2014

PostSubject: Re: nak beli iphone6   Tue Jul 14, 2015 11:02 am

telco2 sekarang semua ada buat promosi package. iphone murah saja. bolehlah pi outlet outlet telco tengok. tapi kalau dik kamu mau iphone bolehlah buat part time dan beli.
Back to top Go down
mania90
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 28
Join date : 13/07/2014

PostSubject: Re: nak beli iphone6   Wed Jul 15, 2015 10:52 pm

harap dpt cari fon yg high spec dan harga x mahal..
skrg fon ada byk pilihan dan susah nk pilih mana satu yg sesuai..
sy bleh bayar jika harga iphone berpatutan..
Back to top Go down
guster
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 09/08/2014

PostSubject: Re: nak beli iphone6   Thu Jul 16, 2015 11:43 am

mania90 wrote:
harap dpt cari fon yg high spec dan harga x mahal..
skrg fon ada byk pilihan dan susah nk pilih mana satu yg sesuai..
sy bleh bayar jika harga iphone berpatutan..

kamu boleh pi celcom outlet tanya. kerana during raya ada promotion. device iphone 6 cuma Rm 238. murahlah. saya cuma tau harga. tak tau bila promotion raya ni tamat. so kalau mau perlu lah cepat pi tanya.
Back to top Go down
guster
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 09/08/2014

PostSubject: Re: nak beli iphone6   Fri Jul 17, 2015 12:56 am

Byk benefits yg bleh dpt dlm pelan ni..
pelan ni ada bagi 3GB+3GB Internet surfing, perlu bayar RM235/bulan
200 minutes panggilan yg percuma + 200 SMS utk semua network
harga iphone: RM238 (Iphone 6) , RM568 (Iphone 6 plus)
https://www.celcom.com.my/personal/devices/iphone
Back to top Go down
cartise
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 12
Join date : 13/07/2014

PostSubject: Re: nak beli iphone6   Sat Jul 18, 2015 12:03 pm

tengok plan ni macam ok macam best. tapi ni postpaid plan lah. postpaid memang banyak masalah. dan kena ikat kat plan tu dan ada contract. Celcom charge rate sangat mahal lah. kamu perlu fikir lagi sebelum buat keputusan.
Back to top Go down
digymbreta
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 16
Join date : 15/07/2014

PostSubject: Re: nak beli iphone6   Sun Jul 19, 2015 11:14 pm

fon dari china ada oppo, huawei,xiaomi dan lain2.. semua fon ni high spec dan harga murah..
dengar kwn ckp celcom skrg ada offer charge rate yg rendah
Back to top Go down
alyn
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 28
Join date : 29/11/2013

PostSubject: Re: nak beli iphone6   Mon Jul 20, 2015 12:06 pm

saya rasa alsalkan telco tu ada benefit untuk kamu dan apa yg dia bagi tu kamu suka then kamu pilih yg tu lah. kamu yg guna bukan prang lain yg guna. semua orang ada fikiran mereka sendiri. dan semua telco juga ada baik ada buruk. pilih macam mana juga ada yg tak baik. so pilih yg paling sesuai kamu.
Back to top Go down
mania90
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 28
Join date : 13/07/2014

PostSubject: Re: nak beli iphone6   Tue Jul 21, 2015 10:01 pm

terima kasih semua sebab luangkan masa utk bagi pendpt..
pelan celcom telah tarik perhatian sy..
sy akan bincang dgn dik sy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: nak beli iphone6   Today at 6:42 pm

Back to top Go down
 
nak beli iphone6
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: Mobile-
Jump to: