Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 telco terbagui kat malaysia!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 46
Join date : 29/04/2013

PostSubject: telco terbagui kat malaysia!    Tue Sep 01, 2015 7:57 pm

aq rasa celcom yg aq skrg guna ni bagui la. nak share kat forumer2 semua telco yg blh dipercayai ni.. dulu masa aq guna macis, dah la bil bulanan mahal, tp servis yg dia org tu kasi cam telco murahan dg semua. bazir wang je. kata je internet laju. jgn kena tipu dgnn marketin dia org tu Evil or Very Mad
Back to top Go down
catwang
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 44
Join date : 08/02/2012

PostSubject: Re: telco terbagui kat malaysia!    Wed Sep 02, 2015 5:11 pm

milooaiss wrote:
aq rasa celcom yg aq skrg guna ni bagui la. nak share kat forumer2 semua telco yg blh dipercayai ni.. dulu masa aq guna macis, dah la bil bulanan mahal, tp servis yg dia org tu kasi cam telco murahan dg semua. bazir wang je. kata je internet laju. jgn kena tipu dgnn marketin dia org tu Evil or Very Mad

aq pon kena benda sama ~ bil tiap2 bulan aq RM130 lebih tp pelan cume 70-80 ringgit je, sudah lupa la. byk cas2 yg tersembunyi. data makan byk sbb internet slow, load x habis2 makanlah data byk. tp macis blh dpt anugerah emas jugak LOL Question Shocked
Back to top Go down
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 46
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Re: telco terbagui kat malaysia!    Wed Sep 02, 2015 5:14 pm

catwang wrote:


aq pon kena benda sama ~ bil tiap2 bulan aq RM130 lebih tp pelan cume 70-80 ringgit je, sudah lupa la. byk cas2 yg tersembunyi. data makan byk sbb internet slow, load x habis2 makanlah data byk. tp macis blh dpt anugerah emas jugak LOL Question Shocked

ehh betul ke?? aq cuma tgk kat newspaper celcom advert ttg putra awards 2015 anugerah emas, aq x check kat website semua. cam tu pon blh dpt anugerah emas eh macis? kesian la customer2 kat malaysia ni kena tipu. habis tu skrg ko masih guna lagi ke macis tu?
Back to top Go down
catwang
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 44
Join date : 08/02/2012

PostSubject: Re: telco terbagui kat malaysia!    Wed Sep 02, 2015 5:21 pm

milooaiss wrote:


ehh betul ke?? aq cuma tgk kat newspaper celcom advert ttg putra awards 2015 anugerah emas, aq x check kat website semua. cam tu pon blh dpt anugerah emas eh macis? kesian la customer2 kat malaysia ni kena tipu. habis tu skrg ko masih guna lagi ke macis tu?

hahaha nasib la yg dia org kena tipu tu.. xde la, skrg aq pon cam ko guna celcom. pelan murah data pon byk, pelan first 38 la best.. skrg bill aq ni x pernah cecah 50ringgit. data pon cam xleh habis je haha. x cam macis, 1gb aq masih kena byr dekat RM100 Evil or Very Mad xleh nak caya dgn macis ni.
Back to top Go down
bola77
lans coperal (lower rank)
lans coperal (lower rank)


Posts : 30
Join date : 12/11/2013

PostSubject: Re: telco terbagui kat malaysia!    Wed Sep 02, 2015 8:32 pm

catwang wrote:


hahaha nasib la yg dia org kena tipu tu.. xde la, skrg aq pon cam ko guna celcom. pelan murah data pon byk, pelan first 38 la best.. skrg bill aq ni x pernah cecah 50ringgit. data pon cam xleh habis je haha. x cam macis, 1gb aq masih kena byr dekat RM100 Evil or Very Mad xleh nak caya dgn macis ni.

alahh macis tu teruk la. famili i pon guna macis x habis2 mengadu pasal servis dia org tu. mengadu pasal mahal, line slow semua tp x nak tukar. sbb kontrak masih belum tamat hahaa. cam tu la dia org nak simpan customer, dan sbb tu la dpt anugerah emas kot hahahaaha bounce
Back to top Go down
catwang
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 44
Join date : 08/02/2012

PostSubject: Re: telco terbagui kat malaysia!    Wed Sep 02, 2015 8:37 pm

bola77 wrote:


alahh macis tu teruk la. famili i pon guna macis x habis2 mengadu pasal servis dia org tu. mengadu pasal mahal, line slow semua tp x nak tukar. sbb kontrak masih belum tamat hahaa. cam tu la dia org nak simpan customer, dan sbb tu la dpt anugerah emas kot hahahaaha bounce

nasib baik aq sudah tamat kontrak kalao x masih lagi kena tahan la layanan buruk tu hahaha. sebenarnya xyah nak tunggu sampai kontrak habis, ambik la no kedua kat celcom. jgn guna macis sampai kontrak habis la. telco cam tu mmg xleh nak caya la. mereka ni peniaga jahat la asyik bertanding je.
Back to top Go down
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 46
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Re: telco terbagui kat malaysia!    Wed Sep 02, 2015 8:41 pm

catwang wrote:


nasib baik aq sudah tamat kontrak kalao x masih lagi kena tahan la layanan buruk tu hahaha. sebenarnya xyah nak tunggu sampai kontrak habis, ambik la no kedua kat celcom. jgn guna macis sampai kontrak habis la. telco cam tu mmg xleh nak caya la. mereka ni peniaga jahat la asyik bertanding je.

yg suka bertanding tu xleh nak caya la. tgk celcom, masa pelan first 38 telco semua dg, macis 'U' keluar pelan baru utk tipu customer dgn pelan 1 tahun bla bla tp celcom x balas pon. lantak je ~ celcom hanya focus kat customer dia org tu, kasi best servis #nonstopwinning
Back to top Go down
bola77
lans coperal (lower rank)
lans coperal (lower rank)


Posts : 30
Join date : 12/11/2013

PostSubject: Re: telco terbagui kat malaysia!    Thu Sep 03, 2015 4:47 pm

catwang wrote:


nasib baik aq sudah tamat kontrak kalao x masih lagi kena tahan la layanan buruk tu hahaha. sebenarnya xyah nak tunggu sampai kontrak habis, ambik la no kedua kat celcom. jgn guna macis sampai kontrak habis la. telco cam tu mmg xleh nak caya la. mereka ni peniaga jahat la asyik bertanding je.

ko bagui la, sbb kontrak x tamat lagi, bila bil bulanan dtg bapak aq akan mengamuk. ade sekali bil aq mahal sbb aq terlebih guna quota, marah aq pulak sbb bil dia pon mahal hahaa. kesian aq. so kesimpulan, jgn pilih macis kalao bukan org terlampau kaya hahaha.
Back to top Go down
catwang
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 44
Join date : 08/02/2012

PostSubject: Re: telco terbagui kat malaysia!    Thu Sep 03, 2015 4:50 pm

milooaiss wrote:


yg suka bertanding tu xleh nak caya la. tgk celcom, masa pelan first 38 telco semua dg, macis 'U' keluar pelan baru utk tipu customer dgn pelan 1 tahun bla bla tp celcom x balas pon. lantak je ~ celcom hanya focus kat customer dia org tu, kasi best servis #nonstopwinning

betul la tu, mereka tu asyik focus cam mana nak dpt lebih byk customer sbb tu la asyik tukar plan je. tgk celcom pelan keluar cuma 1 2 je. yg mereka focus tu customer sendiri bukan potensi customer hahaha. iklan pon bukan keluar pasal pelan, pasal bolt pasal brand mereka pasal kelajuan internet. ni namanya telco yg stable la.
Back to top Go down
hotroll
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 20
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: telco terbagui kat malaysia!    Thu Sep 03, 2015 5:07 pm

bola77 wrote:


ko bagui la, sbb kontrak x tamat lagi, bila bil bulanan dtg bapak aq akan mengamuk. ade sekali bil aq mahal sbb aq terlebih guna quota, marah aq pulak sbb bil dia pon mahal hahaa. kesian aq. so kesimpulan, jgn pilih macis kalao bukan org terlampau kaya hahaha.

maaf eh, cume nak bagi sikit pandangan sy. sy pon pernah guna maxiz tp sy port ke celcom bukan sbb mahal. maxiz line teruk bila masuk bangunan, tempat yg ade 4G bila masuk je bangunan 4G terus hilang. kadangkala kat shopping mall cuma tinggal edge je.. dah lah sy guna ipone 6plus. mesti bukan prob telepon sy ni.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: telco terbagui kat malaysia!    Today at 6:40 pm

Back to top Go down
 
telco terbagui kat malaysia!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Komuniti :: Kopitiam Corner-
Jump to: