Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
blaalaaa
lans coperal (lower rank)
lans coperal (lower rank)


Posts : 31
Join date : 03/05/2013

PostSubject: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Wed Jan 06, 2016 9:49 am

Pening Kepala, nak tukar postpaid plan. blh bagi cadangan mana yg bagus??


Back to top Go down
bola77
lans coperal (lower rank)
lans coperal (lower rank)


Posts : 30
Join date : 12/11/2013

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Wed Jan 06, 2016 11:49 am

blaalaaa wrote:
Pening Kepala, nak tukar postpaid plan. blh bagi cadangan mana yg bagus??


U nak bayar berapa $$ utk talian telco? byk pakej di pasaran kini..
Back to top Go down
manne
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 21
Join date : 19/08/2013

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Thu Jan 07, 2016 4:25 pm

blaalaaa wrote:
Pening Kepala, nak tukar postpaid plan. blh bagi cadangan mana yg bagus??


Digi bagus RM50 dpt 2GB + 50 call dgn percuma
Back to top Go down
lumbakura2
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 20/09/2013

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Thu Jan 07, 2016 4:39 pm

blaalaaa wrote:
Pening Kepala, nak tukar postpaid plan. blh bagi cadangan mana yg bagus??


target utk telco nak berapa? Kuota data? Selalu outstation.. bg detail sedikit!!
Back to top Go down
blaalaaa
lans coperal (lower rank)
lans coperal (lower rank)


Posts : 31
Join date : 03/05/2013

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Thu Jan 07, 2016 4:43 pm

bola77 wrote:
blaalaaa wrote:
Pening Kepala, nak tukar postpaid plan. blh bagi cadangan mana yg bagus??


U nak bayar berapa $$ utk talian telco? byk pakej di pasaran kini..

agar2 RM50 shj, tadi kawan I syok RM50 utk 2GB. Since kebanyakan masa I guna utk surfing internet
Back to top Go down
blaalaaa
lans coperal (lower rank)
lans coperal (lower rank)


Posts : 31
Join date : 03/05/2013

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Thu Jan 07, 2016 4:44 pm

lumbakura2 wrote:
blaalaaa wrote:
Pening Kepala, nak tukar postpaid plan. blh bagi cadangan mana yg bagus??


target utk telco nak berapa? Kuota data? Selalu outstation.. bg detail sedikit!!

hm.. x selalu outstation, kerja di KL, kadang kala perlu balik kampung di kuantan
Back to top Go down
happyday90
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 22
Join date : 01/10/2013

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Thu Jan 07, 2016 4:49 pm

blaalaaa wrote:
bola77 wrote:
blaalaaa wrote:
Pening Kepala, nak tukar postpaid plan. blh bagi cadangan mana yg bagus??


U nak bayar berapa $$ utk talian telco? byk pakej di pasaran kini..

agar2 RM50 shj, tadi kawan I syok RM50 utk 2GB. Since kebanyakan masa I guna utk surfing internet

plan tu Surf More 50 Pelan Maxis ke? lbh baik gn Celcom First - RM48 dpt 2GB + extra 2GB data pd hujung minggu. + free yonder music(dgn free music streaming) + 2GB WIFI agar lbh baloi kalau compare dgn Maxis,..
Back to top Go down
kancil
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 04/10/2013

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Fri Jan 08, 2016 2:58 pm

happyday90 wrote:
blaalaaa wrote:
bola77 wrote:
blaalaaa wrote:
Pening Kepala, nak tukar postpaid plan. blh bagi cadangan mana yg bagus??


U nak bayar berapa $$ utk talian telco? byk pakej di pasaran kini..

agar2 RM50 shj, tadi kawan I syok RM50 utk 2GB. Since kebanyakan masa I guna utk surfing internet

plan tu Surf More 50 Pelan Maxis ke? lbh baik gn Celcom First - RM48 dpt 2GB + extra 2GB data pd hujung minggu. + free yonder music(dgn free music streaming) + 2GB WIFI agar lbh baloi kalau compare dgn Maxis,..

Tadi aq check website Celcom, pakej ni jg bagi free movie ticket, tambah lagi bg bonus data bulanan dll... mmg baloi dgn pakej ni. aq pun nak sign up..
Back to top Go down
yupms
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 22/08/2013

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Sun Jan 10, 2016 4:02 pm

happyday90 wrote:
blaalaaa wrote:
bola77 wrote:
blaalaaa wrote:
Pening Kepala, nak tukar postpaid plan. blh bagi cadangan mana yg bagus??


U nak bayar berapa $$ utk talian telco? byk pakej di pasaran kini..

agar2 RM50 shj, tadi kawan I syok RM50 utk 2GB. Since kebanyakan masa I guna utk surfing internet

plan tu Surf More 50 Pelan Maxis ke? lbh baik gn Celcom First - RM48 dpt 2GB + extra 2GB data pd hujung minggu. + free yonder music(dgn free music streaming) + 2GB WIFI agar lbh baloi kalau compare dgn Maxis,..

betulke ?! free internet streaming dgn Yonder? Atau free Yonder.. klu btl ada internet free streaming utk Yonder mmg baloi utk sign up.. Aq selalu perlu muzik masa dgn LRT..
Back to top Go down
sasatan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 11/02/2012

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Sun Jan 10, 2016 4:04 pm

blaalaaa wrote:
Pening Kepala, nak tukar postpaid plan. blh bagi cadangan mana yg bagus??


tkr ke Umobile la! RM38 dgn 3GB dan akan bagi extra 1GB sebulan.. murah
Back to top Go down
blaalaaa
lans coperal (lower rank)
lans coperal (lower rank)


Posts : 31
Join date : 03/05/2013

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Sun Jan 10, 2016 4:06 pm

sasatan wrote:
blaalaaa wrote:
Pening Kepala, nak tukar postpaid plan. blh bagi cadangan mana yg bagus??


tkr ke Umobile la! RM38 dgn 3GB dan akan bagi extra 1GB sebulan.. murah
byk kawan I regret lps tukar ke Umobile, kata line langsung x kuat, slow... x gembira dgn telco..
terima kasih atas cadangan, aq baru sign up dgn Celcom first postpaid...
Back to top Go down
drekyee
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 14
Join date : 01/01/2012

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Tue May 03, 2016 7:08 pm

best ke pakai postpaid ni? lebih jimat dari prepaid ke?
Back to top Go down
hotroll
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 20
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Wed May 04, 2016 4:47 pm

ramai yang dah betuka ke postpaid, ikut mcm mne pengunaan kau lah, tapi aku rase zaman sekarang lebih mudah dengan postpaid, kau pakai prepaid ke postpaid?
Back to top Go down
drekyee
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 14
Join date : 01/01/2012

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Wed May 04, 2016 4:48 pm

ermm entah lah aku selalu guna data beli je, biasla prepaid Razz tapi klau dah beli data abes lah duit aku, memang men data je la, skrng semua pakai data je kan Very Happy call pon pakai data.. ahhahaha.
Back to top Go down
hotroll
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 20
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Wed May 04, 2016 4:49 pm

dunia makin lama makin berubah, makin canggih, dunia lebih moden biasa la tuh.. nk call pakai data pon bergantung pada line jugak, klau coverage okay, jadi okay la Razz
Back to top Go down
drekyee
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 14
Join date : 01/01/2012

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Wed May 04, 2016 4:50 pm

betul jugak tuh bergantung pada coverage, aku biase tak call sgt, sbb line prepaid aku tak kuat sgt, setakat anta chat boley lah Smile atau voice note ke !!
Back to top Go down
hotroll
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 20
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Wed May 04, 2016 4:51 pm

tuh lah beze postpaid ngn prepaid, sekang postpaid call pon dah unlimited, data pon banyak, coverage tuh bergantung pada telco yang kau pilih la..
Back to top Go down
drekyee
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 14
Join date : 01/01/2012

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Wed May 04, 2016 4:52 pm

mungkin lah, tapi tak pasti sgt, nk pakai ke ta postpaid ni, memang mcm berguna bagi aku, tapi aku jenis ssh nk buat pilihan. hahaha.. bnyak sgt telco yang same bagus..
Back to top Go down
hotroll
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 20
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Wed May 04, 2016 4:53 pm

klau kau teliti dan kau amati betul2 setiap promosi telco tuh, aku rase kau akan pilih celcom first gold, sbb satu yang penting kite kene cari coverage yang okay, dan harga pon berpatutan RM 80 je.
Back to top Go down
klsa
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 08/11/2012

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Thu May 05, 2016 6:01 pm

bukan tanak pakai plan postpaid ni, lebih baik pakai prepaid je, lebih beruntung jenis org yang tak pakai data ni Smile
Back to top Go down
hotroll
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 20
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Thu May 05, 2016 6:05 pm

tak semua org yang kurang pakai data, kebanyakkan org pakai data untuk membuat kerje seharian, contoh seperti pelajar2 univesiti dorng perlukan data untuk buat asigment. lagi pon tak rugi ape2 pon klau join postpaid plan, sbb data yang kite gunakan boleh di tunda ke bulan hadapan..
Back to top Go down
drekyee
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 14
Join date : 01/01/2012

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Thu May 05, 2016 6:08 pm

kalau mcm tuh sabtu ni aku nk pergi join lah first gold Smile
Back to top Go down
Rashdan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 15
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Thu Jul 07, 2016 1:08 am

celcom gold plan tu best. sbln RM80 , dpt 10 GB data. klau habis tu quota pun ada lg 64kbps.
Back to top Go down
Thinis
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 07/07/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Thu Jul 07, 2016 6:39 pm

aku rasa skrg ni Telco paling best tu celcom. Plan2 semua cantik ....Telco M....semakin krg cust
Back to top Go down
Thinis
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 07/07/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Thu Jul 07, 2016 6:47 pm

hotroll wrote:
tak semua org yang kurang pakai data, kebanyakkan org pakai data untuk membuat kerje seharian, contoh seperti pelajar2 univesiti dorng perlukan data untuk buat asigment. lagi pon tak rugi ape2 pon klau join postpaid plan, sbb data yang kite gunakan boleh di tunda ke bulan hadapan..

betul tu , aku pakai data pun untuk kerja saje .sebab nak send bankyak gambar2 details bagi kawan2 untuk nak buat support.satu hari pun boleh lebih 100 gambar nak send sekali download .
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Today at 7:37 pm

Back to top Go down
 
Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: Mobile-
Jump to: