Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Bigmama520
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Thu Jul 07, 2016 10:24 pm

blaalaaa wrote:
Pening Kepala, nak tukar postpaid plan. blh bagi cadangan mana yg bagus??



saya pun pening kepala o ...banyak kawan suruh i tukar celcom plan hahaha
Back to top Go down
NadiWan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 14/07/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Fri Jul 15, 2016 6:50 pm

Thinis wrote:
hotroll wrote:
tak semua org yang kurang pakai data, kebanyakkan org pakai data untuk membuat kerje seharian, contoh seperti pelajar2 univesiti dorng perlukan data untuk buat asigment. lagi pon tak rugi ape2 pon klau join postpaid plan, sbb data yang kite gunakan boleh di tunda ke bulan hadapan..

betul tu , aku pakai data pun untuk kerja saje .sebab nak send bankyak gambar2 details bagi kawan2 untuk nak buat support.satu hari pun boleh lebih 100 gambar nak send sekali download .

betul ni? Macam Yes shj... bukan setiap line pun ok
Back to top Go down
hati-hati ku
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 24/08/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Wed Aug 24, 2016 12:48 am

blaalaaa wrote:
Pening Kepala, nak tukar postpaid plan. blh bagi cadangan mana yg bagus??


Banyk plan skrng. check coverage dulu sblm angkt plan
kalau KL area celcom bgus sikit.
Back to top Go down
hati-hati ku
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 24/08/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Wed Aug 24, 2016 12:52 am

NadiWan wrote:
Thinis wrote:
hotroll wrote:
tak semua org yang kurang pakai data, kebanyakkan org pakai data untuk membuat kerje seharian, contoh seperti pelajar2 univesiti dorng perlukan data untuk buat asigment. lagi pon tak rugi ape2 pon klau join postpaid plan, sbb data yang kite gunakan boleh di tunda ke bulan hadapan..

betul tu , aku pakai data pun untuk kerja saje .sebab nak send bankyak gambar2 details bagi kawan2 untuk nak buat support.satu hari pun boleh lebih 100 gambar nak send sekali download .

betul ni? Macam Yes shj... bukan setiap line pun ok

lol! hahahaa x ok.....tukar je la ...smpai puas tu. kakak ku sign tu first gold plan .ok je....x de contract lg.
Back to top Go down
Bigmama520
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Thu Aug 25, 2016 6:50 am

blaalaaa wrote:
Pening Kepala, nak tukar postpaid plan. blh bagi cadangan mana yg bagus??


abang ku pakai U, saya pakai Celcom, tapi area x same. boleh try pegi bluecube yg hampir , first call tu baik
Back to top Go down
Bigmama520
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Thu Aug 25, 2016 6:52 am

[/quote]

lol! hahahaa x ok.....tukar je la ...smpai puas tu. kakak ku sign tu first gold plan .ok je....x de contract lg.[/quote]

yala... i paling suka plan tu xde contract...2 perlu risau contract tu sampai bila atau pun nak tukar lain pun kena bayar utk contract.
Back to top Go down
hati-hati ku
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 24/08/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Fri Aug 26, 2016 6:31 am

[/quote]
abang ku pakai U, saya pakai Celcom, tapi area x same. boleh try pegi bluecube yg hampir , first call tu baik[/quote]
ya la. ako try tutup tu roaming . whataps dpt pakai lagi o . dulu pakai D
data habis terus kong......nak internet pun x boleh.
Back to top Go down
hati-hati ku
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 24/08/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Fri Aug 26, 2016 6:35 am

lol! hahahaa x ok.....tukar je la ...smpai puas tu. kakak ku sign tu first gold plan .ok je....x de contract lg.[/quote]

yala... i paling suka plan tu xde contract...2 perlu risau contract tu sampai bila atau pun nak tukar lain pun kena bayar utk contract.[/quote]
contract tu mmg dasia la ,ramai org  pun kena nak tkar pelan lain pun nak tggu smpai contract tu hbis. best la ni first plan x de contract
Back to top Go down
Ryeonism
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 26/03/2012

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Fri Aug 26, 2016 10:09 am

abang ku pakai U, saya pakai Celcom, tapi area x same. boleh try pegi bluecube yg hampir , first call tu baik[/quote]
ya la. ako try tutup tu roaming . whataps dpt pakai lagi o .  dulu pakai D
data habis terus kong......nak internet pun x boleh.[/quote]

digi?

sya pun. Dulu pakai digi 75, masa data hampir nak abes akan slow.
Lps tu abes data tu, langsung tak dpt load.
Takde basic internet, terpaksa kena beli extra data. Dah la charges tu bkn murah. Geramnya.
Back to top Go down
hati-hati ku
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 24/08/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Sat Aug 27, 2016 7:32 am

[/quote]

digi?

sya pun. Dulu pakai digi 75, masa data hampir nak abes akan slow.
Lps tu abes data tu, langsung tak dpt load.
Takde basic internet, terpaksa kena beli extra data. Dah la charges tu bkn murah. Geramnya.[/quote]

leps tu skrg pakai plan apa? D lagi ke dah tukar plan lain?
Back to top Go down
Rashdan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 15
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Sun Aug 28, 2016 8:25 pm

Bigmama520 wrote:
blaalaaa wrote:
Pening Kepala, nak tukar postpaid plan. blh bagi cadangan mana yg bagus??


abang ku pakai U, saya pakai Celcom, tapi area x same. boleh try pegi bluecube yg hampir , first call tu baik

Planyg paling best skl dlm tahun ni hahah, Mexi tu pun ade plan yg free contract tpi harga tu ...bang wall..
Back to top Go down
Rashdan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 15
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Sun Aug 28, 2016 8:27 pm

abang ku pakai U, saya pakai Celcom, tapi area x same. boleh try pegi bluecube yg hampir , first call tu baik[/quote]
ya la. ako try tutup tu roaming . whataps dpt pakai lagi o .  dulu pakai D
data habis terus kong......nak internet pun x boleh.[/quote]

betol , tutp intenet pun bole pakai lgi, ako dah try, hebat affraid
Back to top Go down
hati-hati ku
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 24/08/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Mon Aug 29, 2016 5:23 am

Rashdan wrote:
abang ku pakai U, saya pakai Celcom, tapi area x same. boleh try pegi bluecube yg hampir , first call tu baik
ya la. ako try tutup tu roaming . whataps dpt pakai lagi o .  dulu pakai D
data habis terus kong......nak internet pun x boleh.[/quote]

betol , tutp intenet pun bole pakai lgi, ako dah try, hebat affraid [/quote]

salah la tu , data nak buka, lpas tu baru dpt pakai , kalau tutp tu interne, asssyik disconncet je.
Back to top Go down
clara manisah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 29/09/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Thu Sep 29, 2016 4:13 pm

hati-hati ku wrote:
Rashdan wrote:
abang ku pakai U, saya pakai Celcom, tapi area x same. boleh try pegi bluecube yg hampir , first call tu baik

rasanye kalau guna plan Xpax ni coverage lagi okay kot...rasenye sume org tau tu...
ya la. ako try tutup tu roaming . whataps dpt pakai lagi o .  dulu pakai D
data habis terus kong......nak internet pun x boleh.

betol , tutp intenet pun bole pakai lgi, ako dah try, hebat affraid [/quote]

salah la tu , data nak buka, lpas tu baru dpt pakai , kalau tutp tu interne, asssyik  disconncet je.[/quote]

kalau pakai Xpax Turbo plan lagi okay kot sbb semua orang tau coverage Celcom paling okay so far.
Back to top Go down
kancil
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 04/10/2013

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Fri Sep 30, 2016 2:54 pm

clara manisah wrote:
hati-hati ku wrote:
Rashdan wrote:
abang ku pakai U, saya pakai Celcom, tapi area x same. boleh try pegi bluecube yg hampir , first call tu baik

rasanye kalau guna plan Xpax ni coverage lagi okay kot...rasenye sume org tau tu...
ya la. ako try tutup tu roaming . whataps dpt pakai lagi o .  dulu pakai D
data habis terus kong......nak internet pun x boleh.

betol , tutp intenet pun bole pakai lgi, ako dah try, hebat affraid

salah la tu , data nak buka, lpas tu baru dpt pakai , kalau tutp tu interne, asssyik  disconncet je.[/quote]

kalau pakai Xpax Turbo plan lagi okay kot sbb semua orang tau coverage Celcom paling okay so far.[/quote]

data kau tidak cukup agaknya...lebih baik kau tukar plan Xpax atau Hotlink,aku rasa kedua-duanya lebih okay tapi aku sendiri tak mahu suggest sama kamu mana satu,aku pun guna Hotlink dah 5 tahun tapi line teruk aja di Sabah ini.Kawanku guna Xpax Turbo tu nampak bagus sedikit la.Tapi terpulang sama kau,kalau kau mahu lebih data kau try la plan Xpax Turbo.
Back to top Go down
myshoe80
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 21/03/2012

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Fri Sep 30, 2016 3:09 pm

hati-hati ku wrote:
blaalaaa wrote:
Pening Kepala, nak tukar postpaid plan. blh bagi cadangan mana yg bagus??


Banyk plan skrng. check coverage dulu sblm angkt plan
kalau KL area celcom bgus sikit.

guna lah XPAX Turbo plan,mmg bagus,aku sendiri dah guna...coverage x pernah lagi 'no network'...dapat 10% diskaun lagi kalau topup via 11streets.... cheers
Back to top Go down
Pakiew
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Fri Sep 30, 2016 3:13 pm

myshoe80 wrote:
hati-hati ku wrote:
blaalaaa wrote:
Pening Kepala, nak tukar postpaid plan. blh bagi cadangan mana yg bagus??


Banyk plan skrng. check coverage dulu sblm angkt plan
kalau KL area celcom bgus sikit.

guna lah XPAX Turbo plan,mmg bagus,aku sendiri dah guna...coverage x pernah lagi 'no network'...dapat 10% diskaun lagi kalau topup via 11streets.... cheers

ya ya,i knew bout that.so its confirm lah less issue if we subscribe XPAX Turbo plan rite?i want the 10GB internet Burung Hantu cause i also Burung Hantu...hahahahaha
Back to top Go down
clara manisah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 29/09/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Tue Oct 04, 2016 12:39 pm

kancil wrote:
clara manisah wrote:
hati-hati ku wrote:
Rashdan wrote:
abang ku pakai U, saya pakai Celcom, tapi area x same. boleh try pegi bluecube yg hampir , first call tu baik

rasanye kalau guna plan Xpax ni coverage lagi okay kot...rasenye sume org tau tu...
ya la. ako try tutup tu roaming . whataps dpt pakai lagi o .  dulu pakai D
data habis terus kong......nak internet pun x boleh.

betol , tutp intenet pun bole pakai lgi, ako dah try, hebat affraid

salah la tu , data nak buka, lpas tu baru dpt pakai , kalau tutp tu interne, asssyik  disconncet je.

kalau pakai Xpax Turbo plan lagi okay kot sbb semua orang tau coverage Celcom paling okay so far.[/quote]

data kau tidak cukup agaknya...lebih baik kau tukar plan Xpax atau Hotlink,aku rasa kedua-duanya lebih okay tapi aku sendiri tak mahu suggest sama kamu mana satu,aku pun guna Hotlink dah 5 tahun tapi line teruk aja di Sabah ini.Kawanku guna Xpax Turbo tu nampak bagus sedikit la.Tapi terpulang sama kau,kalau kau mahu lebih data kau try la plan Xpax Turbo.[/quote]

for me,so far plan Xpax paling okay sebab i sendiri dah pakai plan ni...for Sabah coverage,i think okay jer coz i baru balik dari Sandakan semalam.lagi pun mmg puas hati gune plan Turbo sbb mase kat sane i guna 10gb time malam.best!
Back to top Go down
cjaeyun
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 16/09/2012

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Wed Oct 12, 2016 12:15 pm

ape lah semua orang citer sangat pasal kelebihan Xpax urung Hantu ni????die bagi 10gb tu malam je pun..... Mad
Back to top Go down
harryho46
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 20/03/2012

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Wed Oct 12, 2016 12:19 pm

sesiapa nak banyak quota dafar la pelan Xpax Turbo!
memang terbaik! pirat
Back to top Go down
cassieforeverlee
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 13/02/2012

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Wed Oct 12, 2016 12:22 pm

digi?

sya pun. Dulu pakai digi 75, masa data hampir nak abes akan slow.
Lps tu abes data tu, langsung tak dpt load.
Takde basic internet, terpaksa kena beli extra data. Dah la charges tu bkn murah. Geramnya.[/quote]

leps tu skrg pakai plan apa? D lagi ke dah tukar plan lain?[/quote]

hurmmm...saya baru plan nak tukar ke Xpax Turbo sebab dapat 10gb malam...saya ni orang kerja shift....jadi bergunalah 10gb tu...
Back to top Go down
kancil
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 04/10/2013

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Wed Oct 12, 2016 12:34 pm

cassieforeverlee wrote:
digi?

sya pun. Dulu pakai digi 75, masa data hampir nak abes akan slow.
Lps tu abes data tu, langsung tak dpt load.
Takde basic internet, terpaksa kena beli extra data. Dah la charges tu bkn murah. Geramnya.

leps tu skrg pakai plan apa? D lagi ke dah tukar plan lain?[/quote]

hurmmm...saya baru plan nak tukar ke Xpax Turbo sebab dapat 10gb malam...saya ni orang kerja shift....jadi bergunalah 10gb tu...[/quote]

lepastu mase activation boleh dapat FREE 200MB Hi-speed internet tau! santa
Back to top Go down
bantal77
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 12/11/2013

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Wed Oct 12, 2016 12:37 pm

hati-hati ku wrote:
blaalaaa wrote:
Pening Kepala, nak tukar postpaid plan. blh bagi cadangan mana yg bagus??


Banyk plan skrng. check coverage dulu sblm angkt plan
kalau KL area celcom bgus sikit.


Gunalah pelan Xpax Turbo,coverage okay,dapat data lebih,affordable lagi...hehehehhe
Back to top Go down
bantal77
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 12/11/2013

PostSubject: iphone 7 RM7/77/777???   Fri Oct 14, 2016 4:48 pm

hari ni ade pelancaran iPhone 7 dekat Sunway Pyramid bagi mereka-mereka yang tak sempat nak register dengan bluecube hari tu...belum terlambat lagi korang sbb pelancaran sampai pukul 6 petang..! cheers
Back to top Go down
tunpernami
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 04/07/2016

PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Tue Oct 18, 2016 2:37 pm

byk gile iklan First Gold kat dorang tepek kat LRT la,bas la.
Semak wey!bagus sgt ke? pig
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)    Today at 4:11 pm

Back to top Go down
 
Pelan Telco Postpaid (Dgn Data)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: Mobile-
Jump to: