Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Naik angin!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 45
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Naik angin!   Tue Jan 26, 2016 10:26 am

Aku xleh tahan dah! Aku sibuk ngan kerja aku
Oleh itu, aku sentiasa terlupa membuat bayaran telco pelan
Hal ini mengakibatkan line aku kena bar setiap bln
aku bukanlah x nk byr, cuma terlupa shj
mmg menyusahkan tahu tak? naik angin betul!
Back to top Go down
xinken
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 12
Join date : 10/06/2013

PostSubject: Re: Naik angin!   Tue Jan 26, 2016 4:55 pm

Biasanya berapa kamu kena byr utk bil kamu?
Kadang-kala aku juga akn lupa nk byr bil tp x bar line aku pun
Adakah kamu gi tanya kat customer service?
Back to top Go down
catwang
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 44
Join date : 08/02/2012

PostSubject: Re: Naik angin!   Tue Jan 26, 2016 5:38 pm

Betul kata tu. Kadang-kala aq malas gi byr bil
aq akn byr 2 bulan sekali
line aq x pernah bar pn
baik kamu call ke customer service dan tanya baik2
Back to top Go down
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 45
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Re: Naik angin!   Wed Jan 27, 2016 10:24 am

xinken wrote:
Biasanya berapa kamu kena byr utk bil kamu?
Kadang-kala aku juga akn lupa nk byr bil tp x bar line aku pun
Adakah kamu gi tanya kat customer service?

Aku kena byr hampir dua ratus dn lbh dlm sebulan
bil ni xleh dihutang! klo hutang, line aku kena bar lah
Inilah sbb line aku asyik kena bar
kerana aku sentiasa lupa gi byr hutang. celaka betul!
Back to top Go down
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 45
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Re: Naik angin!   Wed Jan 27, 2016 10:29 am

catwang wrote:
Betul kata tu. Kadang-kala aq malas gi byr bil
aq akn byr 2 bulan sekali
line aq x pernah bar pn
baik kamu call ke customer service dan tanya baik2

syok betul lah! aku dah call tp xde org jawab
mungkin mereka semua dah gi cuti
atau tidur dlm waktu kerja lol
isu masih xdpt diselesaikan! camne skrg?
Back to top Go down
ahkeok
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 11
Join date : 27/01/2012

PostSubject: Re: Naik angin!   Wed Jan 27, 2016 12:29 pm

Masalah kamu mestilah dr had kredit bil kamu
setiap telco mempunyai jumlah had kredit
sekiranya bil kamu tlh melebihi jumlah had kredit tu
tentulah line kamu akn kena bar
itulah sbb dia
Back to top Go down
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 45
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Re: Naik angin!   Wed Jan 27, 2016 4:27 pm

ahkeok wrote:
Masalah kamu mestilah dr had kredit bil kamu
setiap telco mempunyai jumlah had kredit
sekiranya bil kamu tlh melebihi jumlah had kredit tu
tentulah line kamu akn kena bar
itulah sbb dia

abis tu camne ni? susah sgt lah klo asyik kena bar line
aku kena call dn jumpa client setiap ari
mampos klo x dpt cari client, komisen hilang jugak -.-
Back to top Go down
ahkeok
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 11
Join date : 27/01/2012

PostSubject: Re: Naik angin!   Thu Jan 28, 2016 12:24 pm

milooaiss wrote:

abis tu camne ni? susah sgt lah klo asyik kena bar line
aku kena call dn jumpa client setiap ari
mampos klo x dpt cari client, komisen hilang jugak -.-

baik kamu tukar pelan
kamu blh check pelan yg mana mempunyai had kredit yg byk
ambik je la pelan tu
Back to top Go down
lovelife
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 27
Join date : 13/11/2013

PostSubject: Re: Naik angin!   Thu Jan 28, 2016 4:31 pm

https://www.celcom.com.my/personal/plans/gold

aku rasa pelan ni mmg sesuai utk TS
aku jugak sedang mengguna pelan tersebut
ia merupakan pelan yg paling puas hati dlm setakat ni
harganya juga berpatutan
cuba gi website dan tengok
Back to top Go down
piechop
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 20/03/2012

PostSubject: Re: Naik angin!   Fri Jan 29, 2016 2:42 pm

amboi! betul ke ni? aku nk free petrol jugak!
harga petrol kini mahal sgt! mampos
berapa kali blh redeem voucher tu? aku nk ambik byk! haha
Back to top Go down
lovelife
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 27
Join date : 13/11/2013

PostSubject: Re: Naik angin!   Fri Jan 29, 2016 3:53 pm

piechop wrote:
amboi! betul ke ni? aku nk free petrol jugak!
harga petrol kini mahal sgt! mampos
berapa kali blh redeem voucher tu? aku nk ambik byk! haha

entahlah.. aku cuma tahu ia sgt limited
klo kau mmg berminat, baik gi ambik ngan awal
nanti abis, kaulah yg rugi. haha
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Naik angin!   Today at 4:10 pm

Back to top Go down
 
Naik angin!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: Mobile-
Jump to: