Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Sakit Hati Dgn Data X ckup je!!!! ade tak plan yg ok utk korang Suggest kn dekat i?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
nurulazzin
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 10
Join date : 02/08/2013

PostSubject: Sakit Hati Dgn Data X ckup je!!!! ade tak plan yg ok utk korang Suggest kn dekat i?   Mon Feb 22, 2016 10:55 am

i selalu langgan youtube and media sosial yg lain, i pakai 4 GB pon tak bape ckup, sbb download and tengok movie .. ade tak plan yg data dia bnyak dah rangkaian ok? confused confused confused
Back to top Go down
bola77
lans coperal (lower rank)
lans coperal (lower rank)


Posts : 30
Join date : 12/11/2013

PostSubject: Re: Sakit Hati Dgn Data X ckup je!!!! ade tak plan yg ok utk korang Suggest kn dekat i?   Mon Feb 22, 2016 4:56 pm

nurulazzin wrote:
i selalu langgan youtube and media sosial yg lain, i pakai 4 GB pon tak bape ckup, sbb download and tengok movie .. ade tak plan yg data dia bnyak dah rangkaian ok? confused confused confused

Try plan u mobile, tak silap Rm 70 and 7GB DATA..
Back to top Go down
blaalaaa
lans coperal (lower rank)
lans coperal (lower rank)


Posts : 31
Join date : 03/05/2013

PostSubject: Re: Sakit Hati Dgn Data X ckup je!!!! ade tak plan yg ok utk korang Suggest kn dekat i?   Tue Feb 23, 2016 11:42 am

bola77 wrote:

Try plan u mobile, tak silap Rm 70 and 7GB DATA..

7GB terlalu banyak x semestinya semua org berminat dgn plan ni biasanya kita semua connect wifi
lagipun wifi laju lbh ngan data.. haha
Back to top Go down
nurulazzin
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 10
Join date : 02/08/2013

PostSubject: Re: Sakit Hati Dgn Data X ckup je!!!! ade tak plan yg ok utk korang Suggest kn dekat i?   Tue Feb 23, 2016 12:21 pm

bola77 wrote:

Try plan u mobile, tak silap Rm 70 and 7GB DATA..

rasanya pelan ni menarik jugak tp line telco ni teruk
member sye sentiasa complain dgn sye tentang isu tersebut
aku x berani ambik pelan dia hehe


Last edited by nurulazzin on Wed Feb 24, 2016 5:32 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
annely
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 25/01/2012

PostSubject: Re: Sakit Hati Dgn Data X ckup je!!!! ade tak plan yg ok utk korang Suggest kn dekat i?   Wed Feb 24, 2016 12:11 pm

nurulazzin wrote:
i selalu langgan youtube and media sosial yg lain, i pakai 4 GB pon tak bape ckup, sbb download and tengok movie .. ade tak plan yg data dia bnyak dah rangkaian ok? confused confused confused

klau u berminat, u try servey CELCOM First Gold...... ni plan baru CELCOM buat..... https://www.celcom.com.my/personal/plans/gold
try bace dulu ea..
Back to top Go down
nurulazzin
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 10
Join date : 02/08/2013

PostSubject: Re: Sakit Hati Dgn Data X ckup je!!!! ade tak plan yg ok utk korang Suggest kn dekat i?   Thu Feb 25, 2016 10:30 am

annely wrote:
nurulazzin wrote:
i selalu langgan youtube and media sosial yg lain, i pakai 4 GB pon tak bape ckup, sbb download and tengok movie .. ade tak plan yg data dia bnyak dah rangkaian ok? confused confused confused

klau u berminat, u try servey CELCOM First Gold...... ni plan baru CELCOM buat..... https://www.celcom.com.my/personal/plans/gold
try bace dulu ea..

i dah masok link ni, tp i tak berape faham sgt lah ape yg di katekan, ape tuh 5GB data je ke? lagi ape bende wekend pon 5GB data jugak, wifi 5 GB data.. hahaa, jelaskn boley tak ?
Back to top Go down
bola77
lans coperal (lower rank)
lans coperal (lower rank)


Posts : 30
Join date : 12/11/2013

PostSubject: Re: Sakit Hati Dgn Data X ckup je!!!! ade tak plan yg ok utk korang Suggest kn dekat i?   Thu Feb 25, 2016 10:37 am

nurulazzin wrote:
bola77 wrote:

Try plan u mobile, tak silap Rm 70 and 7GB DATA..

rasanya pelan ni menarik jugak tp line telco ni teruk
member sye sentiasa complain dgn sye tentang isu tersebut
aku x berani ambik pelan dia hehe

takde masalah pon, aku bg cdgn je... sbb kau cari yg GB besar kn, so aku tahu yg ok U mobile, klau ade yg lagi ok dr ni , amik je lah yg lain Razz.. ni lah gune forum , bincng pendpat..
Back to top Go down
bola77
lans coperal (lower rank)
lans coperal (lower rank)


Posts : 30
Join date : 12/11/2013

PostSubject: Re: Sakit Hati Dgn Data X ckup je!!!! ade tak plan yg ok utk korang Suggest kn dekat i?   Thu Feb 25, 2016 10:39 am

annely wrote:
nurulazzin wrote:
i selalu langgan youtube and media sosial yg lain, i pakai 4 GB pon tak bape ckup, sbb download and tengok movie .. ade tak plan yg data dia bnyak dah rangkaian ok? confused confused confused

klau u berminat, u try servey CELCOM First Gold...... ni plan baru CELCOM buat..... https://www.celcom.com.my/personal/plans/gold
try bace dulu ea..

bro plan CELCOM First Gold nie 10 GB ke? call pon unlimited???
Back to top Go down
annely
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 25/01/2012

PostSubject: Re: Sakit Hati Dgn Data X ckup je!!!! ade tak plan yg ok utk korang Suggest kn dekat i?   Fri Feb 26, 2016 11:35 am

nurulazzin wrote:
annely wrote:
nurulazzin wrote:
i selalu langgan youtube and media sosial yg lain, i pakai 4 GB pon tak bape ckup, sbb download and tengok movie .. ade tak plan yg data dia bnyak dah rangkaian ok? confused confused confused

klau u berminat, u try servey CELCOM First Gold...... ni plan baru CELCOM buat..... https://www.celcom.com.my/personal/plans/gold
try bace dulu ea..

i dah masok link ni, tp i tak berape faham sgt lah ape yg di katekan, ape tuh 5GB data je ke? lagi ape bende wekend pon 5GB data jugak, wifi 5 GB data.. hahaa, jelaskn boley tak ?

senang je , harga pelan nie 8o hengget sebulan dan dia bagi kite call ngn sms percuma dekat semua talian yg kite nk hubungi, bab yg 5 GB tuh sebenar nya, total 10 GB DATA, kat sini u kene faham kan bila u pergi ke tempat ade wifi u akan dpat lah data tambahan 5 GB so total data yg ade dgn u klau u ade dalam keadaan berwifi, akan menjadi 15 GB. faham tak kat situ? tp 10 GB tuh pon dah bnyak, and klau tak abes gune data yg dia bagi, boley tunda ke bulan hadapan ....
Back to top Go down
bola77
lans coperal (lower rank)
lans coperal (lower rank)


Posts : 30
Join date : 12/11/2013

PostSubject: Re: Sakit Hati Dgn Data X ckup je!!!! ade tak plan yg ok utk korang Suggest kn dekat i?   Fri Feb 26, 2016 11:44 am

aku ade research jugak pasal pelan baru celcom firt gold ni. dia ade bg promosi muzik tnpa had dekat yonder muzik, berbanding pelan DIGI RM 75 dan U mobile RM 70, aku rase yg ni lebih berbaloi beze berape ringgit je.. tp perbezaan dia banyak .. nk ikut kan ni pelan yg terbaik yg pernah CELCOM keluarkan berbanding telco lain...
Back to top Go down
blaalaaa
lans coperal (lower rank)
lans coperal (lower rank)


Posts : 31
Join date : 03/05/2013

PostSubject: Re: Sakit Hati Dgn Data X ckup je!!!! ade tak plan yg ok utk korang Suggest kn dekat i?   Fri Feb 26, 2016 11:50 am

Boley taan lah promosi pelan ni, bila aku bace balik.. aku punya wifi kdg² slow.. mungkin sbb ade org lain masok kot, dan lembat kan wifi aku, ade sampai mase aku off wifi aku sbb dah bengang sgt.. hahaa.. berbaloi jugak klau aku join pelan ni.. atleast klau aku tutup wifi still lagi boley layan movie, rangkaian celcom kat kwsn rumah aku, memang ok .. memang dah terang-2 terpampang signboard tulis wilayah celcom, kih kih kih..
Back to top Go down
nurulazzin
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 10
Join date : 02/08/2013

PostSubject: Re: Sakit Hati Dgn Data X ckup je!!!! ade tak plan yg ok utk korang Suggest kn dekat i?   Fri Feb 26, 2016 11:54 am

semua info korng bg ni buat aku tertarik .. ape yg aku nk semua ade dalam satu pelan je.. call pon ok, data pon ok.. rangkaian pon ok.. murah dan berbaloi aku rase.. rase teruje plak tetibe.. hahahahaa...
Back to top Go down
annely
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 25/01/2012

PostSubject: Re: Sakit Hati Dgn Data X ckup je!!!! ade tak plan yg ok utk korang Suggest kn dekat i?   Fri Feb 26, 2016 11:56 am

nurulazzin wrote:
semua info korng bg ni buat aku tertarik .. ape yg aku nk semua ade dalam satu pelan je.. call pon ok, data pon ok.. rangkaian pon ok.. murah dan berbaloi aku rase.. rase teruje plak tetibe.. hahahahaa...

sebelom aku lupe last promotion PLAN CELCOM First Gold hujung bulan 3 beb..
Back to top Go down
nurulazzin
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 10
Join date : 02/08/2013

PostSubject: Re: Sakit Hati Dgn Data X ckup je!!!! ade tak plan yg ok utk korang Suggest kn dekat i?   Fri Feb 26, 2016 11:58 am

annely wrote:
nurulazzin wrote:
semua info korng bg ni buat aku tertarik .. ape yg aku nk semua ade dalam satu pelan je.. call pon ok, data pon ok.. rangkaian pon ok.. murah dan berbaloi aku rase.. rase teruje plak tetibe.. hahahahaa...

sebelom aku lupe last promotion PLAN CELCOM First Gold hujung bulan 3 beb..

laahhh eake.. dapat gaji bulan 2 ni i pergi daftar lah.. huhu!! thank bg feedback yg bernas dan menarik minat.. Very Happy
Back to top Go down
jackong92
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 30/10/2012

PostSubject: Re: Sakit Hati Dgn Data X ckup je!!!! ade tak plan yg ok utk korang Suggest kn dekat i?   Mon Feb 29, 2016 10:50 am

klau dah register CELCOM postpaid ni, tak silap aku korang akan dapt gift dr CELCOM kot.. adik aku dia ade dpt redeem code dr CELCOM suruh pergi STARBUCKS utk claim kad STARBUCK, tak silap aku dlam kad tuh ade RM 20 .. HAAHA, ape lagi balon lah air satu. hehehe....
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Sakit Hati Dgn Data X ckup je!!!! ade tak plan yg ok utk korang Suggest kn dekat i?   Today at 7:34 pm

Back to top Go down
 
Sakit Hati Dgn Data X ckup je!!!! ade tak plan yg ok utk korang Suggest kn dekat i?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Komuniti :: Kopitiam Corner-
Jump to: