Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Android Smartphone yg di nantikan oleh masyarakat masa kini!!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
happyday90
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 24
Join date : 01/10/2013

PostSubject: Android Smartphone yg di nantikan oleh masyarakat masa kini!!   Fri Mar 18, 2016 2:57 pm

tertanya-tanya bila terdngr pelancaran S7 semalam, ade tak advantage org yg booking atau order terlebih tahulu, discount ke? atau something else? kebiasan bende-2 mcm ni mesti ade promotion What a Face
Back to top Go down
cherrygoon
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 23/03/2012

PostSubject: Re: Android Smartphone yg di nantikan oleh masyarakat masa kini!!   Mon Mar 21, 2016 5:59 pm

happyday90 wrote:
tertanya-tanya bila terdngr pelancaran S7 semalam, ade tak advantage org yg booking atau order terlebih tahulu, discount ke? atau something else? kebiasan bende-2 mcm ni mesti ade promotion What a Face

yang aku tahu best phone S7 ni, tankap gambar memang lawa !! outofocus dia terpantas aku rase, so tak risau pasal blur bila tangkap gambar..
Back to top Go down
hotroll
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)
avatar

Posts : 20
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: Android Smartphone yg di nantikan oleh masyarakat masa kini!!   Mon Mar 21, 2016 6:02 pm

yang aku tahu best phone S7 ni, tankap gambar memang lawa !! outofocus dia terpantas aku rase, so tak risau pasal blur bila tangkap gambar..[/quote]

memori yg dia boley pakai sampai 200GB kan? klau snap pic bnyak² pon tak heran ni!! heee aku ni jenis kuat bergambar, maklom la semua tuh boley jadi kenangan terindah atau pon terpahit!! haahaa..
Back to top Go down
happyday90
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 24
Join date : 01/10/2013

PostSubject: Re: Android Smartphone yg di nantikan oleh masyarakat masa kini!!   Tue Mar 22, 2016 3:48 pm

cherrygoon wrote:
happyday90 wrote:
tertanya-tanya bila terdngr pelancaran S7 semalam, ade tak advantage org yg booking atau order terlebih tahulu, discount ke? atau something else? kebiasan bende-2 mcm ni mesti ade promotion What a Face

yang aku tahu best phone S7 ni, tankap gambar memang lawa !! outofocus dia terpantas aku rase, so tak risau pasal blur bila tangkap gambar..

aku geram bila time malam fon ni boley tangkap dgn jelas!! itu yg penting, kebiasan siang je kan gambar ok, kdg-2 pon siang kite kne cari tempat yg menarik gak utk dpat kn gambar yg menrik, fon ni , klau malam pon jelas, siang mesti lagi ok rasenya.. hurmm, nk promosi!! hahaha
Back to top Go down
hotroll
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)
avatar

Posts : 20
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: Android Smartphone yg di nantikan oleh masyarakat masa kini!!   Tue Mar 22, 2016 3:50 pm

TT subcribe under celcom, klau harga biase phone ni dlam 3k, tp under celcom dpr RM2298, to dgn melanggan first blue,first gold atau NewPhone promotion..
Back to top Go down
happyday90
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 24
Join date : 01/10/2013

PostSubject: Re: Android Smartphone yg di nantikan oleh masyarakat masa kini!!   Wed Mar 23, 2016 11:56 pm

tp phone S7 ni betul ke tahan air? aku dah risau pakai fon asik nk rosak sbb kene air je, takut gak beli mahal-2 nnti kne air K.O jugak ...
Back to top Go down
hotroll
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)
avatar

Posts : 20
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: Android Smartphone yg di nantikan oleh masyarakat masa kini!!   Thu Mar 24, 2016 12:08 am

happyday90 wrote:
tp phone S7 ni betul ke tahan air? aku dah risau pakai fon asik nk rosak sbb kene air je, takut gak beli mahal-2 nnti kne air K.O jugak ...

a.ah tahan air dan tahan habuk... klau terjatuh dlam air pon, diorg dah buat kajian yg S7 ni boley bertahan selama lebih 30 minit , kedalaman pon diorng dah test kat fon ni, jatuh 5 kaki dalam masih boley bertahan!! mahal pon berbaloi lah kirenya, bnyak banefit kan..
Back to top Go down
cherrygoon
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 23/03/2012

PostSubject: Re: Android Smartphone yg di nantikan oleh masyarakat masa kini!!   Thu Mar 24, 2016 5:27 pm

hotroll wrote:
TT subcribe under celcom, klau harga biase phone ni dlam 3k, tp under celcom dpr RM2298, to dgn melanggan first blue,first gold atau NewPhone promotion..

bila ni? klau sign up ngn plan ni ade pape promosi lagi ke selain dapt harga murah?
Back to top Go down
hotroll
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)
avatar

Posts : 20
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: Android Smartphone yg di nantikan oleh masyarakat masa kini!!   Thu Mar 24, 2016 5:30 pm

cherrygoon wrote:
hotroll wrote:
TT subcribe under celcom, klau harga biase phone ni dlam 3k, tp under celcom dpr RM2298, to dgn melanggan first blue,first gold atau NewPhone promotion..

bila ni? klau sign up ngn plan ni ade pape promosi lagi ke selain dapt harga murah?

klau sign up plan first gold boleh dapat CASH rebate RM150 dan dpt percuma samsung gear vr, tp aku tak dpt, ramai sgt kat roadshow klcc time tuh, ermmmm~~
Back to top Go down
happyday90
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 24
Join date : 01/10/2013

PostSubject: Re: Android Smartphone yg di nantikan oleh masyarakat masa kini!!   Thu Mar 24, 2016 5:33 pm

hotroll wrote:
cherrygoon wrote:
hotroll wrote:
TT subcribe under celcom, klau harga biase phone ni dlam 3k, tp under celcom dpr RM2298, to dgn melanggan first blue,first gold atau NewPhone promotion..

bila ni? klau sign up ngn plan ni ade pape promosi lagi ke selain dapt harga murah?

klau sign up plan first gold boleh dapat CASH rebate RM150 dan dpt percuma samsung gear vr, tp aku tak dpt, ramai sgt kat roadshow klcc time tuh, ermmmm~~

dah dpt promosi harga pon dapat cash rebate lagi ke, hahahha!! tp klau sign up by first gold kne bayar rm 80 kn?
Back to top Go down
kancil
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 14
Join date : 04/10/2013

PostSubject: Re: Android Smartphone yg di nantikan oleh masyarakat masa kini!!   Mon Mar 28, 2016 10:48 am

Celcom amik kesempatan nk lakukan plan first gold diorng gune promosi S7, cube kire balik mahal dia same je, klau pkai DIGI bulan2 baru RM 75 dapt 7GB data..
Back to top Go down
hotroll
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)
avatar

Posts : 20
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: Android Smartphone yg di nantikan oleh masyarakat masa kini!!   Mon Mar 28, 2016 10:52 am

kancil wrote:
Celcom amik kesempatan nk lakukan plan first gold diorng gune promosi S7, cube kire balik mahal dia same je, klau pkai DIGI bulan2 baru RM 75 dapt 7GB data..

beze Plan D dgn first gold, celcom plan boley call ke semua talian free dan unlimited.. lagi satu line D dgn celcom, celom punya line lebih stabil.. RM 80 dpat 10GB.. rasenya lagi untung dan murah pakai celcom, memang nmpak RM 80, tp kelebihan lebih bnyak pd celcom!!
Back to top Go down
@coffeelover@
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 18/07/2017

PostSubject: Re: Android Smartphone yg di nantikan oleh masyarakat masa kini!!   Tue Jul 18, 2017 8:44 pm

happyday90 wrote:
tertanya-tanya bila terdngr pelancaran S7 semalam, ade tak advantage org yg booking atau order terlebih tahulu, discount ke? atau something else? kebiasan bende-2 mcm ni mesti ade promotion What a Face
s7 tk selamat diguna, bnyk kes letupan s7 dh berlaku... skrg samsung akan melancarkan model yg baru - Galaxy Note 8 di Malaysia pd bulan 10 nie Laughing Laughing
Back to top Go down
TG_Summer
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 18/07/2017

PostSubject: Re: Android Smartphone yg di nantikan oleh masyarakat masa kini!!   Tue Jul 18, 2017 10:14 pm

happyday90 wrote:
tertanya-tanya bila terdngr pelancaran S7 semalam, ade tak advantage org yg booking atau order terlebih tahulu, discount ke? atau something else? kebiasan bende-2 mcm ni mesti ade promotion What a Face

kalau nak tukar brand, bolehlah cuba iPhone 7 Plus, Smartphone ini sangat popular di kalangan saya.
Back to top Go down
Passionatehua1807
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 19/07/2017

PostSubject: Re: Android Smartphone yg di nantikan oleh masyarakat masa kini!!   Wed Jul 19, 2017 11:11 am

Selain samsung s7, saya akan suggest u guna oppo R9S. Banyak kelebihannya.
Back to top Go down
Passionatehua1807
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 19/07/2017

PostSubject: Re: Android Smartphone yg di nantikan oleh masyarakat masa kini!!   Wed Jul 19, 2017 11:11 am

Selain samsung s7, saya akan suggest u guna oppo R9S. Banyak kelebihannya.
Back to top Go down
Atiqah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 19/07/2017

PostSubject: Android Smartphone yg di nantikan oleh masyarakat masa kini!!    Wed Jul 19, 2017 9:37 pm

yang skrg best ialah Samsung Galaxy S8, boleh main dgn Gear VR, syok betul Wink
Back to top Go down
@coffeelover@
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 18/07/2017

PostSubject: Re: Android Smartphone yg di nantikan oleh masyarakat masa kini!!   Tue Jul 25, 2017 12:47 pm

Passionatehua1807 wrote:
Selain samsung s7, saya akan suggest u guna oppo R9S. Banyak kelebihannya.
Oppo R9S ada apa kelebihan2? Blh share sikit? krn nk tukaq fon nie tengah cari info2 yg berguna. Laughing kalau ada info yg berkaitan dgn fon2 yg lain minta share jugak ye.
Back to top Go down
TG_Summer
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 18/07/2017

PostSubject: Re: Android Smartphone yg di nantikan oleh masyarakat masa kini!!   Tue Jul 25, 2017 1:40 pm

Passionatehua1807 wrote:
Selain samsung s7, saya akan suggest u guna oppo R9S. Banyak kelebihannya.

Oppo memang kuat bersaing dengan Samsung, tapi saya rasa harga samsung lebih murah daripada Oppo, boleh bagitahu apa kelebihan phone Oppo yang boleh menang Samsung?
Back to top Go down
Atiqah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 19/07/2017

PostSubject: Re: Android Smartphone yg di nantikan oleh masyarakat masa kini!!   Tue Jul 25, 2017 6:11 pm

@coffeelover@ wrote:
Passionatehua1807 wrote:
Selain samsung s7, saya akan suggest u guna oppo R9S. Banyak kelebihannya.
Oppo R9S ada apa kelebihan2? Blh share sikit? krn nk tukaq fon nie tengah cari info2 yg berguna. Laughing kalau ada info yg berkaitan dgn fon2 yg lain minta share jugak ye.

Oppo R9s ada teknologi super VOOC fast charging...
dpt mengisi daya 100% hanya dalam 15 minit saja...
Oppo mmg ambil gambar cantik tak kira guna kamera depan atau kamera utamanya...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Android Smartphone yg di nantikan oleh masyarakat masa kini!!   

Back to top Go down
 
Android Smartphone yg di nantikan oleh masyarakat masa kini!!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: komputer dan internet-
Jump to: