Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 10 Negara jelajah tanpa bimbang??

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
myshoe80
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 21/03/2012

PostSubject: 10 Negara jelajah tanpa bimbang??   Fri Apr 29, 2016 12:33 pm

Mcm ni punya pakage bagi aku murah lah, klau nk pergi mana2 luar negara hilang skit rase risau kat anak2.. dari pakai biase punya plan call tak sampai seminit dah kne RM 2.00 Razz hahhaa, pengalaman dulu kala, mahal gila

[img][/img]
Back to top Go down
minzi
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 24
Join date : 28/01/2012

PostSubject: Re: 10 Negara jelajah tanpa bimbang??   Fri Apr 29, 2016 3:05 pm

selalu keluar negare ke ? klau selalu, lebih baik lah pakai data international roaming nie.. rasenya lebih jimat .. tak perlu membazir pakai kad sim luar negara dah..
Back to top Go down
myshoe80
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 21/03/2012

PostSubject: Re: 10 Negara jelajah tanpa bimbang??   Fri Apr 29, 2016 3:09 pm

nk kate selalu tuh takdelah, tapi klau ade client luar negare mcm indonesia, atau singapore nk bincang sesuatu, kadang2 terpakse lah pergi, klau tak diorng dtg , kite kne dtg sane.. so nk tanak kne pergi lah, dah namenya keje kan!! tuh bila nmpak plan ni mcm teruje skit Smile
Back to top Go down
minzi
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 24
Join date : 28/01/2012

PostSubject: Re: 10 Negara jelajah tanpa bimbang??   Fri Apr 29, 2016 3:13 pm

klau mcm tuh lebih baik lah pakai plan wonderoam ni,lagi pon aku ade bace plan ni bayar RM 10.00 pon boleh, tapi ade jugak yang mingguan..
Back to top Go down
myshoe80
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 21/03/2012

PostSubject: Re: 10 Negara jelajah tanpa bimbang??   Fri Apr 29, 2016 3:15 pm

klau aku nk guna pon tengok lah bape hari aku kat sane, klau kne seminggu kne lah amik yang seminggu kan, klau setakat 2 hari atau 3 hari kan lebih baik amik yang 10 ringgit tuh, tengok jugak lah negare mane aku pergi Razz
Back to top Go down
minzi
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 24
Join date : 28/01/2012

PostSubject: Re: 10 Negara jelajah tanpa bimbang??   Fri Apr 29, 2016 3:18 pm

ahhaha, kan ade 10 negare tuh Singapura, Indonesia, Jepun, Hong Kong, Bangladesh, Sri Lanka, Taiwan, Kemboja, India dan Macau. tadi ckap selalu gi indon ngn singapura, termasok sekali lah ni, yang aku paham tentang plan ni 1GB data diberi untuk penggunaan facebook, twitter, whatsapp dgn kelajuan 50MB.
Back to top Go down
xinken
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 12
Join date : 10/06/2013

PostSubject: Re: 10 Negara jelajah tanpa bimbang??   Tue May 03, 2016 5:50 pm

abes kan duit je melancong.. hahaaha!! baik stay kat rumah simpan duit pergi negare sendiri.. hahahaa
Back to top Go down
minzi
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 24
Join date : 28/01/2012

PostSubject: Re: 10 Negara jelajah tanpa bimbang??   Tue May 03, 2016 5:52 pm

klau nk pikir membazir tak payah pergi mane2 pon boley membazir, duduk rumah pon boley membazir kawn, plan ni dia nk elakkan pembaziran , sbb tuh telco2 sekarng buat promotion macm ni.. kene lah pndai telco mne yang korang sesuai, aku lebih berminat dgn celcom.
Back to top Go down
myshoe80
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 21/03/2012

PostSubject: Re: 10 Negara jelajah tanpa bimbang??   Wed May 04, 2016 11:46 am

aku rase wonderoam ni tak membazir, dia ade bgthu lagi pasal penyekatan secara outomatik jika kite membuat sebarang kesilapan dalam panggilan.. tak ke tuh bagus, dan dapat mengelakkan charge yang berlebihan ..
Back to top Go down
minzi
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 24
Join date : 28/01/2012

PostSubject: Re: 10 Negara jelajah tanpa bimbang??   Wed May 04, 2016 11:49 am

yang tuh selalunya org lalai and terguna secara berlebihan.. tapi celcom wonderoam dah buat langkah keselamatan dari segi tuh, rasenya tak perlu lah nk risau lagi bab2 charge lebih ni.. bagi kau coverage pon ok dan laju.
Back to top Go down
myshoe80
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 21/03/2012

PostSubject: Re: 10 Negara jelajah tanpa bimbang??   Wed May 04, 2016 11:50 am

next time klau nk pergi pakai je lah plan ni, tak pening kapale nk pikir dah, tayah nk cari sim kad lain lagi kan.. yang penting coverage je Razz
Back to top Go down
minahtingtong23
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 04/05/2016

PostSubject: Re: 10 Negara jelajah tanpa bimbang??   Wed May 04, 2016 3:28 pm

memang terbaik dari yang lain..
x sangke pulak dah ade plan package macam ni..
lpas ni nak gi travel mane2 pun pyah risau.. hehe cheers cheers cheers cheers
Back to top Go down
NadiWan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 14/07/2016

PostSubject: Re: 10 Negara jelajah tanpa bimbang??   Fri Jul 15, 2016 6:52 pm

minahtingtong23 wrote:
memang terbaik dari yang lain..
x sangke pulak dah ade plan package macam ni..
lpas ni nak gi travel mane2 pun pyah risau.. hehe cheers cheers cheers cheers

hahaha... bila all in one plan ade?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 10 Negara jelajah tanpa bimbang??   Today at 7:33 pm

Back to top Go down
 
10 Negara jelajah tanpa bimbang??
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: Mobile-
Jump to: