Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Masalah ketika mengandung

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
cjaeyun
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 16/09/2012

PostSubject: Masalah ketika mengandung   Wed Jun 08, 2016 9:43 am

Saya baru saja mengandung 6 bulan setgh..
saya ada masalah yg bagi saya menakutkan
saya mengalami gatal2 & di celah2 tepi miss V saya
ada tompokkan2 merah dan menggelupas..
rase perit sgt smpai sy sendiri tak tahan dan tak selesa dgn keadaan skrg
sy risau kalau benda ni akan effect kandungan saya..
Back to top Go down
Lamina
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: Masalah ketika mengandung   Wed Jun 08, 2016 11:42 am

dah bape lame eh awk terkena gatal2 ni?
seba setahu sy, kalau gatal2 kt bahagian sulit ni,
vaginal yeast infection.. tgh2 preggy, better jumpa doktor
Back to top Go down
vivivi
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 12
Join date : 09/02/2012

PostSubject: Re: Masalah ketika mengandung   Wed Jun 08, 2016 2:14 pm

hishhh better pergi check sis
takot infection merebak kat tempat2 yg kte sendiri x sure
kt mane.. nanti melarat
Back to top Go down
cjaeyun
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 16/09/2012

PostSubject: Re: Masalah ketika mengandung   Wed Jun 08, 2016 5:08 pm

Lamina wrote:
dah bape lame eh awk terkena gatal2 ni?
seba setahu sy, kalau gatal2 kt bahagian sulit ni,
vaginal yeast infection.. tgh2 preggy, better jumpa doktor

dah hampir 2 bulan sebenarnya..
vaginal yeast infection ni bahaya ke?
ni 1st time i kena.. pd mulanya ingtkan gatal2 biasa saja
ni yg buat saya takot nak berjumpa doktor...
aduiiiiii.. mcam mana ni! Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Back to top Go down
Abbyfung
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 29/03/2016
Age : 41
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Re: Masalah ketika mengandung   Thu Jun 09, 2016 9:32 am

rasa gatal dan panas benar-benar sukar untuk memberitahu. saya juga Jangkitan sebelum ini. sehingga kini saya juga tidak tahu mengapa ini berlaku Jangkitan Crying or Very sad
Back to top Go down
reginatan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 29/03/2016
Age : 26
Location : Sg Chua

Character sheet
Sembang-sembang malaysian: 50

PostSubject: Re: Masalah ketika mengandung   Thu Jun 09, 2016 9:54 am

Sudah jumpa doktor ka? Adakah jangkitan yis ni boleh dirawat?
Back to top Go down
cassieforeverlee
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 13/02/2012

PostSubject: Re: Masalah ketika mengandung   Thu Jun 09, 2016 10:13 am

cjaeyun wrote:

dah hampir 2 bulan sebenarnya..
vaginal yeast infection ni bahaya ke?
ni 1st time i kena.. pd mulanya ingtkan gatal2 biasa saja
ni yg buat saya takot nak berjumpa doktor...
aduiiiiii.. mcam mana ni! Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

hurmmm. awak dah cuba produk yang boleh hilangkan rasa gatal2 x?
kalau x, awak cuba lah candazole lepas tu awak pakai la apa2 feminine wash
utk bersihkan v awak tu. atau awak ptut berjumpa dgn doktor takot suami awak
berjangkit dari suami awak ke?
Back to top Go down
Lamina
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: Masalah ketika mengandung   Thu Jun 09, 2016 12:57 pm

cjaeyun wrote:

dah hampir 2 bulan sebenarnya..
vaginal yeast infection ni bahaya ke?
ni 1st time i kena.. pd mulanya ingtkan gatal2 biasa saja
ni yg buat saya takot nak berjumpa doktor...
aduiiiiii.. mcam mana ni! Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Tak ape.. sy pun pernah jugak kena mcm awk..
tapi time tu sy pregnant anak pertama lepas tu dia dtg bile sy pregnant kan
ank kedua sy.. bile mertua sy suruh sy cube canesten,
so, bile gatal2 je sy sapu ubat canesten tu.. masa ank kedua plak,
sy ade yeast infection kt dlm v sy la, mertua sy jugak suruh sy cube canesten
tapi pil pulak masuk kan ke dalam miss v tu la sebab pakai ubat klinik pun x baik
maybe x sesuai dgn sy kot.. skrg nie, sy dah ade anak 3 yeast infection tu dah x de
Smile Smile Smile
Back to top Go down
cjaeyun
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 16/09/2012

PostSubject: Re: Masalah ketika mengandung   Fri Jun 10, 2016 11:08 am

Lamina wrote:

Tak ape.. sy pun pernah jugak kena mcm awk..
tapi time tu sy pregnant anak pertama lepas tu dia dtg bile sy pregnant kan
ank kedua sy.. bile mertua sy suruh sy cube canesten,
so, bile gatal2 je sy sapu ubat canesten tu.. masa ank kedua plak,
sy ade yeast infection kt dlm v sy la, mertua sy jugak suruh sy cube canesten
tapi pil pulak masuk kan ke dalam miss v tu la sebab pakai ubat klinik pun x baik
maybe x sesuai dgn sy kot.. skrg nie, sy dah ade anak 3 yeast infection tu dah x de
Smile Smile Smile

Jadi vaginal yeast infection ni dia bahaya kalau tak rawat dari awal..
saya nak berjumpa dengan doktor dulu.. baru lah saya pergi cari produk yg awak
cakapkan ni sebab saya baru je mengandung ank pertama so kalau jadi macam
ni saya panic sangat2.. terima kasih ye atas nasihat dan jugak bagi saya
utk rawat yeast saya ni.. =)
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Masalah ketika mengandung   Today at 6:43 pm

Back to top Go down
 
Masalah ketika mengandung
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Komuniti :: Dunia Wanita-
Jump to: