Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Tak perlu guna handphone lagi !!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
joboks
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 13/06/2016

PostSubject: Tak perlu guna handphone lagi !!   Mon Jun 13, 2016 11:22 pm

sekarang ni semua telco nak cekik darah. itu mahal ini mahal. service macam tu jugak tak bagus2 pun. masuk area luar bandar skit mulalah nak hilang line. mcm baik tak payah guna hp je. takde ke yang betul2 memuaskan hati ni. hmm No
Back to top Go down
fira
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 13/06/2016

PostSubject: Re: Tak perlu guna handphone lagi !!   Mon Jun 13, 2016 11:50 pm

haha sabar broo. ade je telco yang bagi service bagus. tapi itu ikut kemampuan sendiri laa. nak yang bagus mesti la harga mahal skit. yang murah tu bukannya tak bagus, cuma tak sehebat yang mahal laa. Bro pakai celcom tak ? cuba try diorg punya plan. mane tau ikut cita rasa ke. haha
Back to top Go down
joboks
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 13/06/2016

PostSubject: Re: Tak perlu guna handphone lagi !!   Tue Jun 14, 2016 1:12 pm

Celcom ? blm penah try lagi. elok ke pakai celcom ni ? dulu penah jugak nak try pakai celcom. tapi fikirkan ramai kawan pakai telco lain. tu yg tak jadi nak guna. kan kalau call or sms guna telco yg sama lagi murah kan.
Back to top Go down
bob tutupoli
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 14/06/2016

PostSubject: Re: Tak perlu guna handphone lagi !!   Tue Jun 14, 2016 1:22 pm

joboks wrote:
sekarang ni semua telco nak cekik darah. itu mahal ini mahal. service macam tu jugak tak bagus2 pun. masuk area luar bandar skit mulalah nak hilang line. mcm baik tak payah guna hp je. takde ke yang betul2 memuaskan hati ni. hmm No

Pakai maxis jela , main clash royale pon lancar je Embarassed
Back to top Go down
fira
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 13/06/2016

PostSubject: Re: Tak perlu guna handphone lagi !!   Tue Jun 14, 2016 2:15 pm

joboks wrote:
Celcom ? blm penah try lagi. elok ke pakai celcom ni ? dulu penah jugak nak try pakai celcom. tapi fikirkan ramai kawan pakai telco lain. tu yg tak jadi nak guna. kan kalau call or sms guna telco yg sama lagi murah kan.

haha iye iye call kepada network yg sama mmg murah pun. tp celcom ade satu plan yg offer unlimited call dgn sms. cube try celcom punye first gold plan. dpt unlimited call dgn sms bukan kat network yg sama je. tp semua network tau Razz
Back to top Go down
joboks
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 13/06/2016

PostSubject: Re: Tak perlu guna handphone lagi !!   Tue Jun 14, 2016 10:51 pm

uish seriously ke kat semua network ? okay sgt la tu sebab mmber pun tak ramai yg pakai celcom ni. ape lagi yg plan ni offer selain unlimited call ni ?
Back to top Go down
joboks
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 13/06/2016

PostSubject: Re: Tak perlu guna handphone lagi !!   Tue Jun 14, 2016 11:23 pm

bob tutupoli wrote:
joboks wrote:
sekarang ni semua telco nak cekik darah. itu mahal ini mahal. service macam tu jugak tak bagus2 pun. masuk area luar bandar skit mulalah nak hilang line. mcm baik tak payah guna hp je. takde ke yang betul2 memuaskan hati ni. hmm No

Pakai maxis jela , main clash royale pon lancar je Embarassed

Kau pun main clash royale ke ? aku skrg dah tak main dah sbb hp tak berape support. lepas tu batery fon ni cepat je habis kalau main game tu. agaknye nak kene beli hp yg ade memory besar skit kot baru best main
Back to top Go down
fira
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 13/06/2016

PostSubject: Re: Tak perlu guna handphone lagi !!   Tue Jun 14, 2016 11:51 pm

Kalau tak silap plan ni bagi 10gb internet rasenye. 5gb bulanan + 5gb hujung minggu. banyak gila kan ? haa
Back to top Go down
joboks
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 13/06/2016

PostSubject: Re: Tak perlu guna handphone lagi !!   Wed Jun 15, 2016 10:56 am

Uish banyaknye smpai 10gb. plan ni brape ringgit ye ? pastu contract dia brape lame pulak ni ?
Back to top Go down
fira
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 13/06/2016

PostSubject: Re: Tak perlu guna handphone lagi !!   Wed Jun 15, 2016 11:35 am

Kalau tak silap rm80 sebulan rasenye. contract ? haha first gold plan ni takde contract laa. ape laa.. Tapi kene cepat laa. sebab plan ni boleh register smpai hujung bulan ni je tau
Back to top Go down
joboks
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 13/06/2016

PostSubject: Re: Tak perlu guna handphone lagi !!   Thu Jun 16, 2016 9:27 am

fira wrote:
Kalau tak silap rm80 sebulan rasenye. contract ? haha first gold plan ni takde contract laa. ape laa.. Tapi kene cepat laa. sebab plan ni boleh register smpai hujung bulan ni je tau

Lahh yeke nasib baik hang bg tau. mmg dapat gaji je nnt aku register cepat2. hehe
Back to top Go down
BalqisTan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 17/06/2016

PostSubject: Re: Tak perlu guna handphone lagi !!   Fri Jun 17, 2016 11:02 pm

Sebenarnyyy..tak ya lh bagai hp mahal...hp yg murh2 pun cukp hebat laaaa....lg sucribe digi cukp tu.
Back to top Go down
Tahal
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 17/06/2016

PostSubject: Re: Tak perlu guna handphone lagi !!   Fri Jun 17, 2016 11:12 pm

Tnya la Bapa Jib skl BIG MAMA,smua barg naik je sampai tak trn punnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn nanti skl bju pun tak lahhh pakkkai
Back to top Go down
RegalChannel
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 15/06/2016
Age : 28
Location : PJ

PostSubject: Re: Tak perlu guna handphone lagi !!   Sat Jun 18, 2016 10:11 am

Bila RedMi Note 3 Celcom plan ade, i ingin nak beli ni tapi stock x available. I rasa celcom ok, lain telco x offer ini XiaoMi... mane blh dpt RedMi Note3 selain celcom telco? Promotion Celcom gold ade extension lagi ke? Skrg guna Celcom First Blue ingin nak tukar je, x cukup data ni...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Tak perlu guna handphone lagi !!   Today at 4:12 pm

Back to top Go down
 
Tak perlu guna handphone lagi !!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: komputer dan internet-
Jump to: