Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 4G internet? betul ke? sahihkan pls..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 45
Join date : 29/04/2013

PostSubject: 4G internet? betul ke? sahihkan pls..   Tue Jun 14, 2016 10:20 am



ade terbace tentang ni, tapi tatahu lagi betul ke tak, sbb tak pakai celcom, klau okay ingat nk tranfer ke celcom je, sbb dah bosan dgn plan skrng Smile
Back to top Go down
lovelife
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 27
Join date : 13/11/2013

PostSubject: Re: 4G internet? betul ke? sahihkan pls..   Tue Jun 14, 2016 10:22 am

Coverange celcom memang dah ternyata dari dulu memang meluas lah, tt pakai telco ape? kwn ade pakai Xpax ni, dia kate malam2 pling best. sbb internet burung hantu..
Back to top Go down
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 45
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Re: 4G internet? betul ke? sahihkan pls..   Tue Jun 14, 2016 10:24 am

lovelife wrote:
Coverange celcom memang dah ternyata dari dulu memang meluas lah, tt pakai telco ape? kwn ade pakai Xpax ni, dia kate malam2 pling best. sbb internet burung hantu..

yang ni ke plan burung hantu, hahahaa. tapi kenapa mcm lain je rase, sejak bila plak ade 4G .. ke ade pakage baru ? ini yang pukul 1am sampai 7 am tuh kan..
Back to top Go down
lovelife
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 27
Join date : 13/11/2013

PostSubject: Re: 4G internet? betul ke? sahihkan pls..   Tue Jun 14, 2016 10:26 am

milooaiss wrote:
yang ni ke plan burung hantu, hahahaa. tapi kenapa mcm lain je rase, sejak bila plak ade 4G .. ke ade pakage baru ? ini yang pukul 1am sampai 7 am tuh kan..

yea betul, ni yang 1 pagi sampai 7 pagi dengan kelajuan 4G.. untuk org yang berjage malam best lah, kebiasaan student pakai plan ni Smile , sbb dorng lebih suke berjage waktu malam untuk buat assigment mereka..
Back to top Go down
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 45
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Re: 4G internet? betul ke? sahihkan pls..   Tue Jun 14, 2016 10:27 am

lovelife wrote:
yea betul, ni yang 1 pagi sampai 7 pagi dengan kelajuan 4G.. untuk org yang berjage malam best lah, kebiasaan student pakai plan ni Smile , sbb dorng lebih suke berjage waktu malam untuk buat assigment mereka..

ape yang baru nya dengan plan ni? selain dapat 4G? mana tahu klau tersuka, boley masok and try plan ni Razz hehehehehee..
Back to top Go down
blaalaaa
lans coperal (lower rank)
lans coperal (lower rank)


Posts : 31
Join date : 03/05/2013

PostSubject: Re: 4G internet? betul ke? sahihkan pls..   Wed Jun 15, 2016 11:24 am

milooaiss wrote:
ape yang baru nya dengan plan ni? selain dapat 4G? mana tahu klau tersuka, boley masok and try plan ni Razz hehehehehee..

barunya ialah daripada internet burung hantu unlimited, sekrng menjadi quata sebanyak 10 GB .. hahaha, ape perasaan anda Razz
Back to top Go down
milooaiss
sargent (lower rank)
sargent (lower rank)


Posts : 45
Join date : 29/04/2013

PostSubject: Re: 4G internet? betul ke? sahihkan pls..   Wed Jun 15, 2016 11:25 am

blaalaaa wrote:
barunya ialah daripada internet burung hantu unlimited, sekrng menjadi quata sebanyak 10 GB .. hahaha, ape perasaan anda Razz

lah eake, awat jadi mcm tuh -.-, adui lebih baik unlimited en, lagi best... hurmmmm takan lah dia downgred kot? errrrr..
Back to top Go down
lovelife
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 27
Join date : 13/11/2013

PostSubject: Re: 4G internet? betul ke? sahihkan pls..   Wed Jun 15, 2016 11:28 am

milooaiss wrote:
blaalaaa wrote:
barunya ialah daripada internet burung hantu unlimited, sekrng menjadi quata sebanyak 10 GB .. hahaha, ape perasaan anda Razz

lah eake, awat jadi mcm tuh -.-, adui lebih baik unlimited en, lagi best... hurmmmm takan lah dia downgred kot? errrrr..

bukan downgred tt, tapi dia fix kan problem, sbb tuh adenya 4G lebih mudah untuk dapt, lagipon bnyak yang dia tukar, dari tiada yonder music, dah ade yonder music, unlimited lagi tuh. and ade free basic internet jugak ..
Back to top Go down
Ramatin
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 15/06/2016
Age : 15

PostSubject: Re: 4G internet? betul ke? sahihkan pls..   Wed Jun 15, 2016 11:05 pm

I rs pelan ni sesuai pelajr je sebb org keja mane mampu tidur lewat slalu.. Sleep Sleep
Back to top Go down
RegalChannel
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 15/06/2016
Age : 28
Location : PJ

PostSubject: Re: 4G internet? betul ke? sahihkan pls..   Wed Jun 15, 2016 11:09 pm

10gb byk tuh, boleh ke habis…. Tp kena check kws dulu, mane tau line x stabil pulak Shocked
Back to top Go down
Abbyfung
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 29/03/2016
Age : 41
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Re: 4G internet? betul ke? sahihkan pls..   Thu Jun 16, 2016 9:57 am

Tu burung hantu setiap hari pun boleh subrcibe ka? macam mana buat ye?
Back to top Go down
lovelife
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 27
Join date : 13/11/2013

PostSubject: Re: 4G internet? betul ke? sahihkan pls..   Thu Jun 16, 2016 2:18 pm

Ramatin wrote:
I rs pelan ni sesuai pelajr je sebb org keja mane mampu tidur lewat slalu.. Sleep Sleep

tak jugak ade je plan untuk bulanan, tak semestinya sesuai pelajar, i rase bende ni umum.. lagipon ade data2 yang boley beli, contoh ade montly yang harga RM38,RM48,RM68 pon ade, klau burung hatu pon boley guna time weekend, xde masalah pon org bekerja nk pakai Smile, siap ade call free lagi Razz
Back to top Go down
lovelife
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 27
Join date : 13/11/2013

PostSubject: Re: 4G internet? betul ke? sahihkan pls..   Thu Jun 16, 2016 2:19 pm

RegalChannel wrote:
10gb byk tuh, boleh ke habis…. Tp kena check kws dulu, mane tau line x stabil pulak Shocked

bagi aku bab coverage celcom memang takde maslah, sebb memang dah cuba telco line, yang takde maslah sgt hanya celcom. yang ni pengalaman sendiri lah, feed back coverage dari org ramaipon sokong celcom.. bab data 10 GB tuh boley jugak carry forward, dah mcm postpaid jugak prepaid xpax ni Very Happy
Back to top Go down
lovelife
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 27
Join date : 13/11/2013

PostSubject: Re: 4G internet? betul ke? sahihkan pls..   Thu Jun 16, 2016 2:24 pm

Abbyfung wrote:
Tu burung hantu setiap hari pun boleh subrcibe ka? macam mana buat ye?

burung hantu dah takde, yang ni magix sim.. boley dapat 2GB untuk sebulan selagi tak abes expired date Razz klau nk yang pakage data tuh boley je send SMS to 28882 yang ni untuk data 7GB sebulan ade free lagi yonder music and call.. klau tak caye msok page ni https://www.xpax.com.my/raya promotion raya pon ade ..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 4G internet? betul ke? sahihkan pls..   Today at 7:38 pm

Back to top Go down
 
4G internet? betul ke? sahihkan pls..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: komputer dan internet-
Jump to: