Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 iklan pelan lawak

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
rotijon3
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 04/07/2016

PostSubject: iklan pelan lawak   Tue Jul 05, 2016 1:23 am

ada sesiapa perasan iklan celcom xpax comel? yang burung hantu tu mengingatkan i dengan cerita barat harry potter tu. ingat lagi selepas siaran harry potter di cinema, banyak sebaran gambar burung hantu yang pelbagai lagi comel
Back to top Go down
kempunga
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 04/07/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Tue Jul 05, 2016 3:53 pm

Comels kan. Tapi yang xpax sekarang nih warna ungu memang pelik sangat. Pandai celcom bih buat iklan. Dulunya yellow man. Rasa rasanya xpax la hot nih.
Back to top Go down
rotijon3
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 04/07/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Tue Jul 05, 2016 6:20 pm

kannn..sampai sekarang I pun ingat yellow man tp promosi pelan x sebegitu menraik macam burung hantu dah. Ramai kawan I tukar pelan
jugak. prepaid camtu la . mana murah rebut jer
Back to top Go down
kempunga
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 04/07/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Wed Jul 06, 2016 3:46 pm

tu ah. Petempuran sengit nih antara telco telco nih. Untung kite sebagai user. I rasa xpax nih lebih menarik sebenarnya sebab dah lama kan. jd internet line pun hi-speed
Back to top Go down
tunpernami
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 04/07/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Wed Jul 06, 2016 3:49 pm

ape yang menarik dengan pelan xpax? Promosi raya ke ape? Mungkin iklan je sempena raya nih. Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin !
Back to top Go down
kempunga
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 04/07/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Wed Jul 06, 2016 7:59 pm

promosi raya la ni. Akhirnya esok raya! Pelan xpax penuh dengan variasi kini. Yg I perasan xpax banyak sediakan pakej yg berbeza dari size s-2xl. Cam yang 2xl tu rm 68 untuk 7gb data
Back to top Go down
tunpernami
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 04/07/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Thu Jul 07, 2016 4:49 pm

alamak. Macam shopping baju raya je nih? I biasanya m kekadang l *opps hihihih yg 2xl ni 7gb, adeke yang lebih kurang lg sebb I x pasti boleh guna sebanyak tu
Back to top Go down
kempunga
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 04/07/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Thu Jul 07, 2016 5:05 pm

wkwkwk. Memang saiznya begitu. Paling murah rm8 sehari untuk 1 gb. Tengoklah keperluan masing2. I rasa rm48 untuk 5gb tu paling sesuai dah
Back to top Go down
Abbyfung
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 29/03/2016
Age : 41
Location : Petaling Jaya

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Tue Jul 12, 2016 3:40 pm

pengguna Digi di sini. i baru sahaja membeli "digi smart prepaid" Hanya RM10 sahaja. di sana termasuk 8GB dan RM18 kredit.
Back to top Go down
Mick
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 29/03/2016
Age : 48
Location : Perak

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Tue Jul 12, 2016 3:55 pm

tetapi adakah anda berfikir bahawa kita juga perlu ruang yang besar penggunaan telefon? jika anda hanya mempunyai 16GB i fikir anda lebih baik membuang telefon anda walaupun pelan anda adalah data yang besar untuk menggunakannya.
Back to top Go down
rotijon3
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 04/07/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Wed Jul 13, 2016 1:33 am

kempunga wrote:
wkwkwk. Memang saiznya begitu. Paling murah rm8 sehari untuk 1 gb. Tengoklah keperluan masing2. I rasa rm48 untuk 5gb tu paling sesuai dah

I check kalo saiz m seminggu rm18 1gb dan kalo l pulak 4gb rm38 tapi 2gb weekday dan 2 gb weekend
Back to top Go down
rotijon3
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 04/07/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Wed Jul 13, 2016 1:45 am

Mick wrote:
tetapi adakah anda berfikir bahawa kita juga perlu ruang yang besar penggunaan telefon? jika anda hanya mempunyai 16GB i fikir anda lebih baik membuang telefon anda walaupun pelan anda adalah data yang besar untuk menggunakannya.

kan.. lepas kejar line kena kejar fon jugak. memang tiada henti main kejar ni. kecuali kite ade komitmen lain kalo tidak mmg main kejar jer
Back to top Go down
rotijon3
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 04/07/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Wed Jul 13, 2016 1:48 am

Abbyfung wrote:
pengguna Digi di sini. i baru sahaja membeli "digi smart prepaid" Hanya RM10 sahaja. di sana termasuk 8GB dan RM18 kredit.

siap ngan hi-speed internet ke ni. valid berapa lama dan perluke top up untuk enjoy 7gb tuh
Back to top Go down
Papaamericano
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 19/09/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Mon Sep 19, 2016 4:35 pm

sekarang pun xpax punye plan terbaru tu pun not bad jugak hehehe
ade mcm2 offer yg gempak.. try survey la dulu tgk mcm mne
Back to top Go down
hotroll
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 20
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Tue Sep 20, 2016 11:28 am

haih aku pun tgh cari prepaid yg elok siket ni si kuning ni slalu buat hal
x pakai pun kredit kena tolak aduiiyaiiii
Back to top Go down
kancil
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 04/10/2013

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Tue Sep 20, 2016 3:33 pm

Papaamericano wrote:
sekarang pun xpax punye plan terbaru tu pun not bad jugak hehehe
ade mcm2 offer yg gempak.. try survey la dulu tgk mcm mne
xpax baru? ape name plan dia?? magic sim ke?
Back to top Go down
Faraharidah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 20/09/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Tue Sep 20, 2016 4:41 pm

Papaamericano wrote:
sekarang pun xpax punye plan terbaru tu pun not bad jugak hehehe
ade mcm2 offer yg gempak.. try survey la dulu tgk mcm mne

xpax turbo kan? sebab skrg i pkai xpax turbo ni
sebab tgk data internet dia kaw2 bnyak boleh la jimat jgak
mcm2 jgak dpt benefits kalau port in
Back to top Go down
Faraharidah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 20/09/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Tue Sep 20, 2016 4:44 pm

kancil wrote:

xpax baru? ape name plan dia?? magic sim ke?

xpax turbo la magic sim tu lame pnye hehhe
tapi lebih kurang dua2 sim cume turbo upgrade siket
dari segi data dia sume la
Back to top Go down
kancil
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 13
Join date : 04/10/2013

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Wed Sep 21, 2016 4:21 pm

Faraharidah wrote:

xpax turbo la magic sim tu lame pnye hehhe
tapi lebih kurang dua2 sim cume turbo upgrade siket
dari segi data dia sume la

tapi xpax magic sim lagi best sebab boleh rollover balance internet kan?
sbab tgk xpax turbo mcm x je
Back to top Go down
Papaamericano
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 19/09/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Wed Sep 21, 2016 5:20 pm

Faraharidah wrote:


xpax turbo kan? sebab skrg i pkai xpax turbo ni
sebab tgk data internet dia kaw2 bnyak boleh la jimat jgak
mcm2 jgak dpt benefits kalau port in

oh ye ke? boleh x bgitau benefits yg boleh sy dpt klu pakai x pax turbo ni?
sy nak tukar plan dari red ke xpax boleh ke?? nak remain no sy ni
Back to top Go down
Faraharidah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 20/09/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Wed Sep 21, 2016 5:56 pm

Papaamericano wrote:

oh ye ke? boleh x bgitau benefits yg boleh sy dpt klu pakai x pax turbo ni?
sy nak tukar plan dari red ke xpax boleh ke?? nak remain no sy ni

hurmmmmbyk jgak laa sbab Internet Burung Hantu free 10 gb tapi dorg cume bagi 333mb setiap hari dari pkul 1am-7am je lpas tu ade free 500mb social apps and once u topup, dapat lagi 200mb high speed internet.. hah kalau nak dpt sume ni kene activekan je sim kad tu.. yg pasal nak remain no same tu susah kot sebab stater pack baru rm10 je.. kalau nak remain,susah siket sbab amek mase lame..
Back to top Go down
hotroll
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 20
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Thu Sep 22, 2016 12:06 pm

Faraharidah wrote:

hurmmmm byk jgak laa sbab Internet Burung Hantu free 10 gb tapi dorg cume bagi 333mb setiap hari dari pkul 1am-7am je lpas tu ade free 500mb social apps and once u topup, dapat lagi 200mb high speed internet.. hah kalau nak dpt sume ni kene activekan je sim kad tu.. yg pasal nak remain no same tu susah kot sebab stater pack baru rm10 je.. kalau nak remain,susah siket sbab amek mase lame..

dgn topup then stay active boleh dpt benefits sume ni? kalu mcm tu, tak payah
beli internet mahal2 lagi sebab kuning data siket lpas tu slow je beli internet data, mahal lpas tu line kejap ade kejap tak ade
Back to top Go down
Faraharidah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 20/09/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Thu Sep 22, 2016 5:54 pm

hotroll wrote:


dgn topup then stay active boleh dpt benefits sume ni? kalu mcm tu, tak payah
beli internet mahal2 lagi sebab kuning data siket lpas tu slow je beli internet data, mahal lpas tu line kejap ade kejap tak ade

ye top up je utk stay active n dapat IBH free.. hehehe
memang pun kalau pakai En.Kuning slalu slow.. lagi pun
plan dia mahal siket dari xpax turbo ni lagi 1, coverage slalu problem
so, my advices port in ke xpax turbo x rugi tau tapi kalau nak ade data pun ok je
sebab xpax turbo, rm 80 dpt 15gb..
Back to top Go down
Papaamericano
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 19/09/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Fri Sep 23, 2016 10:29 am

Faraharidah wrote:

hurmmmmbyk jgak laa sbab Internet Burung Hantu free 10 gb tapi dorg cume bagi 333mb setiap hari dari pkul 1am-7am je lpas tu ade free 500mb social apps and once u topup, dapat lagi 200mb high speed internet.. hah kalau nak dpt sume ni kene activekan je sim kad tu.. yg pasal nak remain no same tu susah kot sebab stater pack baru rm10 je.. kalau nak remain,susah siket sbab amek mase lame..

ohhh byk jgak tu benefits dia.. harga kena lah dgn plan..
kalau remain, amek mase bape lame? dalam stater pack tarikh luput bape hari?
Back to top Go down
Faraharidah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 20/09/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Fri Sep 23, 2016 3:11 pm

Papaamericano wrote:


ohhh byk jgak tu benefits dia.. harga kena lah dgn plan..
kalau remain, amek mase bape lame? dalam stater pack tarikh luput bape hari?

Tak sure bape lame sebab based on member pnye pengalaman, tukar plan amek mase dlm
2-3 hari mcm tu la.. starter pack tarikh luput 7 hari je kalau topup rm 5 pun same jgak
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Today at 8:27 pm

Back to top Go down
 
iklan pelan lawak
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Komuniti :: Kopitiam Corner-
Jump to: