Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 iklan pelan lawak

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
khairul
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 26/09/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Mon Sep 26, 2016 5:15 pm

Mick wrote:
tetapi adakah anda berfikir bahawa kita juga perlu ruang yang besar penggunaan telefon? jika anda hanya mempunyai 16GB i fikir anda lebih baik membuang telefon anda walaupun pelan anda adalah data yang besar untuk menggunakannya.

Tapi kalau ada data banyak boleh kurang download video la.. xDD Byk tengok online ma. Hehehe. Aku lebih suka kalau ada data byk waktu malam.
Back to top Go down
aishah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 27/09/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Tue Sep 27, 2016 12:37 pm

khairul wrote:
Mick wrote:
tetapi adakah anda berfikir bahawa kita juga perlu ruang yang besar penggunaan telefon? jika anda hanya mempunyai 16GB i fikir anda lebih baik membuang telefon anda walaupun pelan anda adalah data yang besar untuk menggunakannya.

Tapi kalau ada data banyak boleh kurang download video la.. xDD Byk tengok online ma. Hehehe. Aku lebih suka kalau ada data byk waktu malam.
mengapa tak free waktu pagi, blh guna lagi, malam saya tak guna internet larr..
Back to top Go down
aishah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 27/09/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Tue Sep 27, 2016 12:39 pm

Faraharidah wrote:
hotroll wrote:


dgn topup then stay active boleh dpt benefits sume ni? kalu mcm tu, tak payah
beli internet mahal2 lagi sebab kuning data siket lpas tu slow je beli internet data, mahal lpas tu line kejap ade kejap tak ade

ye top up je utk stay active n dapat IBH free.. hehehe
memang pun kalau pakai En.Kuning slalu slow.. lagi pun
plan dia mahal siket dari xpax turbo ni lagi 1, coverage slalu problem
so, my advices port in ke xpax turbo x rugi tau tapi kalau nak ade data pun ok je
sebab xpax turbo, rm 80 dpt 15gb..

pelan ni tak murah juge, satu bulan kena RM80.
Back to top Go down
kayssen
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 28/09/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Wed Sep 28, 2016 6:56 pm

Faraharidah wrote:
Papaamericano wrote:

oh ye ke? boleh x bgitau benefits yg boleh sy dpt klu pakai x pax turbo ni?
sy nak tukar plan dari red ke xpax boleh ke?? nak remain no sy ni

hurmmmmbyk jgak laa sbab Internet Burung Hantu free 10 gb tapi dorg cume bagi 333mb setiap hari dari pkul 1am-7am je lpas tu ade free 500mb social apps and once u topup, dapat lagi 200mb high speed internet.. hah kalau nak dpt sume ni kene activekan je sim kad tu.. yg pasal nak remain no same tu susah kot sebab stater pack baru rm10 je.. kalau nak remain,susah siket sbab amek mase lame..
macam mana dengan dia punya add-on plan?ada murah sikit x? free internet data 10gb sebulan x cukup utk saya..
Back to top Go down
khairul
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 26/09/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Thu Sep 29, 2016 4:43 pm

Telco skrg in memang top giller... dulu celcom ada gold plan, platinum plan, skrg Xpax pun dah keluar. Fuuyooohh... Cool Cool Dulu hampir nk sign plan gold tu.. hehehe
Back to top Go down
szawan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 27/09/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Fri Sep 30, 2016 9:45 am

aishah wrote:
Faraharidah wrote:
hotroll wrote:


dgn topup then stay active boleh dpt benefits sume ni? kalu mcm tu, tak payah
beli internet mahal2 lagi sebab kuning data siket lpas tu slow je beli internet data, mahal lpas tu line kejap ade kejap tak ade

ye top up je utk stay active n dapat IBH free.. hehehe
memang pun kalau pakai En.Kuning slalu slow.. lagi pun
plan dia mahal siket dari xpax turbo ni lagi 1, coverage slalu problem
so, my advices port in ke xpax turbo x rugi tau tapi kalau nak ade data pun ok je
sebab xpax turbo, rm 80 dpt 15gb..

pelan ni tak murah juge, satu bulan kena RM80.

RM80 ok larr, kalau mmg perlu guna data pelan ni sesuai, tapi kalau tak guna data byk sgt, blh pilih pelan lain.
Back to top Go down
amira2016
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 30/09/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Fri Sep 30, 2016 1:52 pm

Ada ke benefit yang lain selain daripada internet percuma dari pukul 1am ke 7am huh? Harga murah tak?
Back to top Go down
khairul
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 26/09/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Sat Oct 01, 2016 3:30 pm

amira2016 wrote:
Ada ke benefit yang lain selain daripada internet percuma dari pukul 1am ke 7am huh? Harga murah tak?

I dengar kalau reload dengan 11 street boleh dapat 10% off. X pasti berapa lama... Ko cuba dulu.. hehehe celcom in memang pandai jugak. byk org guna prepaid skrg
Back to top Go down
amira2016
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 30/09/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Sat Oct 01, 2016 11:05 pm

khairul wrote:
amira2016 wrote:
Ada ke benefit yang lain selain daripada internet percuma dari pukul 1am ke 7am huh? Harga murah tak?

I dengar kalau reload dengan 11 street boleh dapat 10% off. X pasti berapa lama... Ko cuba dulu.. hehehe celcom in memang pandai jugak. byk org guna prepaid skrg

Wow thanks, 10% off memang baik, awak juga guna celcom sekarang?
Back to top Go down
khairul
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 26/09/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Mon Oct 03, 2016 6:16 am

amira2016 wrote:
khairul wrote:
amira2016 wrote:
Ada ke benefit yang lain selain daripada internet percuma dari pukul 1am ke 7am huh? Harga murah tak?

I dengar kalau reload dengan 11 street boleh dapat 10% off. X pasti berapa lama... Ko cuba dulu.. hehehe celcom in memang pandai jugak. byk org guna prepaid skrg

Wow thanks, 10% off memang baik, awak juga guna celcom sekarang?
ya....tapi pelan lain hehe...dah biasa dengan pelan itu...pealn celcom 1st gold datanya banyak hehe
Back to top Go down
Notail
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 05/10/2016

PostSubject: Plan yg terkini   Wed Oct 05, 2016 8:46 pm

Xpax dah keluar XpaxTurbo plan ni yg mernarik lah...
Percuma 333mb/hari dlm 1am-7am .. line yg bagus2
Back to top Go down
aishamalik
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 06/10/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Thu Oct 06, 2016 12:29 pm

amira2016 wrote:
Ada ke benefit yang lain selain daripada internet percuma dari pukul 1am ke 7am huh? Harga murah tak?

Harga murah tapi connection tak baik, selalu tak de line. sgt geram nya
Back to top Go down
Lilyfatiha
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 06/10/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Thu Oct 06, 2016 12:46 pm

i tak suka celcom kasi free data pd malam saja, i mau buat apa je pd malm? blh guna wifi. Lagi baik jika kasi pd petang.
Back to top Go down
ferqin1028
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 07/10/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Fri Oct 07, 2016 1:05 pm

aishamalik wrote:
amira2016 wrote:
Ada ke benefit yang lain selain daripada internet percuma dari pukul 1am ke 7am huh? Harga murah tak?

Harga murah tapi connection tak baik, selalu tak de line. sgt geram nya

Eh selalu tak ada line ke? mana awak tinggal? kerana kawan saya yang tinggal di KL cakap celcom punya line baik betul
Back to top Go down
ferqin1028
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 07/10/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Fri Oct 07, 2016 1:10 pm

Notail wrote:
Xpax dah keluar XpaxTurbo plan ni yg mernarik lah...
Percuma 333mb/hari dlm 1am-7am .. line yg bagus2

333mb saja, tak cukup untuk tengok youtube juga, saya harap dia tak ada limit pada 10gb itu
Back to top Go down
Notail
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 05/10/2016

PostSubject: Memang Menarik   Sat Oct 08, 2016 10:38 pm

tunpernami wrote:
ape yang menarik dengan pelan xpax? Promosi raya ke ape? Mungkin iklan je sempena raya nih. Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin !
Yg menarik aku tu Burung Hantu Like a Star @ heaven Tiap bulan free sebanyak 10GB data masa tengah Malam, tak payah takut tak cukup Data guna lah hehe
Back to top Go down
Notail
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 05/10/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Sat Oct 08, 2016 10:40 pm

aishah wrote:
khairul wrote:
Mick wrote:
tetapi adakah anda berfikir bahawa kita juga perlu ruang yang besar penggunaan telefon? jika anda hanya mempunyai 16GB i fikir anda lebih baik membuang telefon anda walaupun pelan anda adalah data yang besar untuk menggunakannya.

Tapi kalau ada data banyak boleh kurang download video la.. xDD Byk tengok online ma. Hehehe. Aku lebih suka kalau ada data byk waktu malam.
mengapa tak free waktu pagi, blh guna lagi, malam saya tak guna internet larr..
Kalau mcm ni u boleh guna waktu tidur untuk download video , so masa pagi boleh tengok tanpa guna data awk lah , hehehe
Back to top Go down
Notail
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 05/10/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Sat Oct 08, 2016 10:43 pm

Papaamericano wrote:
sekarang pun xpax punye plan terbaru tu pun not bad jugak hehehe
ade mcm2 offer yg gempak.. try survey la dulu tgk mcm mne
Ye, XpaxTurbo skrg banyak promosi, mcm Free 10GB burung hantu, Free yonder Muzik , 10% discount klau topup di 11street.com ... blahblahblah....banyak benefit lah
Back to top Go down
Notail
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 05/10/2016

PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Sun Oct 09, 2016 9:36 pm

rotijon3 wrote:
ada sesiapa perasan iklan celcom xpax comel? yang burung hantu tu mengingatkan i dengan cerita barat harry potter tu. ingat lagi selepas siaran harry potter di cinema, banyak sebaran gambar burung hantu yang pelbagai lagi comel
hahaha,skrg iklan susah buat lah...susah tarik customer..memang nak buat comel punye abru bleh tarik customer
Back to top Go down
Notail
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 05/10/2016

PostSubject: Iklan Celcom XpaxTurbo   Sun Oct 09, 2016 9:43 pm

tu bukan saje iklan comel , Plan tu Free 10GB data bagi burung hantu lah I love you
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: iklan pelan lawak   Today at 4:06 pm

Back to top Go down
 
iklan pelan lawak
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Komuniti :: Kopitiam Corner-
Jump to: