Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Celcom package baru -first 1+5 Baik?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Bigmama520
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Celcom package baru -first 1+5 Baik?   Tue Jul 05, 2016 3:38 am

Siapa2 dah guna ni celcom plan..blh coment tak
Back to top Go down
Rashdan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 16
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Celcom package baru -first 1+5 Baik?   Tue Jul 05, 2016 3:43 am

Bigmama520 wrote:
Siapa2 dah guna ni celcom plan..blh coment tak
Aku dah guna sbln tu. internet mng laju slgi murah.
Back to top Go down
Thinis
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 07/07/2016

PostSubject: Re: Celcom package baru -first 1+5 Baik?   Thu Jul 07, 2016 6:35 pm

Bro , plan ni ok . data banyak , kalau tak habis guna bolh guna untk bulan depan.
Back to top Go down
Bigmama520
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Celcom package baru -first 1+5 Baik?   Thu Jul 07, 2016 10:22 pm

Rashdan wrote:
Bigmama520 wrote:
Siapa2 dah guna ni celcom plan..blh coment tak
Aku dah guna sbln tu. internet mng laju slgi murah.

Betul internet laju? kalau habis pakai quota tu akan potong line tak
Back to top Go down
Bigmama520
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Celcom package baru -first 1+5 Baik?   Sat Jul 09, 2016 2:25 am

tadi i pergi bluecuce tnya CS plan 1+5 ni, CS tu cakap boleh sup 5 line bagi ahli2 keluaga . sebulan RM30 ,cuma whatsapp & wechat juga.
Back to top Go down
Rashdan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 16
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Celcom package baru -first 1+5 Baik?   Sun Jul 10, 2016 11:02 pm

Plan baru ni bulan raya ni baru mula, yg 5 sub-line tu boleh dpt 2000 mins & 2000 SMS kpd ahli2 keluarga yang ada register. aku rasa tu dah ckp pakai...kalau nak call luar , guna je whatsapp call .
Back to top Go down
Rashdan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 16
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Celcom package baru -first 1+5 Baik?   Sun Jul 10, 2016 11:04 pm

Bigmama520 wrote:
Rashdan wrote:
Bigmama520 wrote:
Siapa2 dah guna ni celcom plan..blh coment tak
Aku dah guna sbln tu. internet mng laju slgi murah.

Betul internet laju? kalau habis pakai quota tu akan potong line tak

speed tu tak bole kata paling best la , tapi memng cukp laju. kalau habis quota pun jalan 64 kpbs skrg2.
Back to top Go down
vampire
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 01/10/2013

PostSubject: Re: Celcom package baru -first 1+5 Baik?   Mon Jul 11, 2016 10:33 am

Rashdan wrote:
Plan baru ni bulan raya ni baru mula, yg 5 sub-line tu boleh dpt 2000 mins & 2000 SMS kpd ahli2 keluarga yang ada register. aku rasa tu dah ckp pakai...kalau nak call luar , guna je whatsapp call .

amik u28 lagi best, data lebih byk tapi lebh murah compare ngan sub line sialkom.
Back to top Go down
Rashdan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 16
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Celcom package baru -first 1+5 Baik?   Mon Jul 11, 2016 12:11 pm

vampire wrote:

amik u28 lagi best, data lebih byk tapi lebh murah compare ngan sub line sialkom.

tapi liputan U mcm mane? dgr kwn aq kata liputan mereka sgt limited. tak berani nak amik, walaopun murah.
Lgipun, harganyqa baru 2 ringgit beza. Lbh baik amik celcom sbb liputan luas ckit.
Back to top Go down
NadiWan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 14/07/2016

PostSubject: Re: Celcom package baru -first 1+5 Baik?   Fri Jul 15, 2016 6:50 pm

Bigmama520 wrote:
Siapa2 dah guna ni celcom plan..blh coment tak

Ok juga, tak ade contract itu plan yg baik... lol!
Mau contract buat ape?
Back to top Go down
bobozai
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 13/12/2016

PostSubject: Re: Celcom package baru -first 1+5 Baik?   Tue Dec 13, 2016 11:48 pm

Bigmama520 wrote:
Siapa2 dah guna ni celcom plan..blh coment tak
Bolehkah saye tanya? berapa saye nak bayar utk dpt data yg best dan samsung galaxy s7 edge?
Back to top Go down
Adamhong
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 16/12/2016

PostSubject: Re: Celcom package baru -first 1+5 Baik?   Fri Dec 16, 2016 9:40 pm

saye blh recommend first gold plan yg saye tengah guna skg sebab baru upgraded, bkn shj lebih banyak data,unlimited calls dan jugak unlimited yonder music.
Back to top Go down
Wern wern
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 16/12/2016

PostSubject: Re: Celcom package baru -first 1+5 Baik?   Fri Dec 16, 2016 9:52 pm

Celcom mmg bagi plan yg berbaloi dgn harganya. Service amat bagus dan coverage pun okay dkt bandar
Back to top Go down
Farah zati
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 16/12/2016

PostSubject: Re: Celcom package baru -first 1+5 Baik?   Fri Dec 16, 2016 10:01 pm

Saya dengar kawan saya kata celcom bagus dan senang diguna...betulke? Ada promosi baru sampai bulan ni shj kalau tak silap tulah first gold plan...
Back to top Go down
bobozai
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 13/12/2016

PostSubject: Re: Celcom package baru -first 1+5 Baik?   Sat Dec 17, 2016 12:57 am

Farah zati wrote:
Saya dengar kawan saya kata celcom bagus dan senang diguna...betulke? Ada promosi baru sampai bulan ni shj kalau tak silap tulah first gold plan...
celc sekarang memang banyak data dan murah,macam sekarang punya first gold plan, RM80 boleh dapat 20 GB, walaopun xde carry forward, tapi itu data sudah cukup untuk u, u kata senang diguna?semua provider pun senang diguna, takde beza?
Back to top Go down
bobozai
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 13/12/2016

PostSubject: Re: Celcom package baru -first 1+5 Baik?   Sat Dec 17, 2016 12:59 am

Wern wern wrote:
Celcom mmg bagi plan yg berbaloi dgn harganya. Service amat bagus dan coverage pun okay dkt bandar
saye pun rasa macam gitu, tapi first gold plan yg saye baru tukar ni, macam x berapa stable, tapi masa kat bandar, ok je, itu data memang banyak platinum plan boleh dapat 40GB ke atas.
Back to top Go down
Zurin
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 21/12/2016

PostSubject: Re: Celcom package baru -first 1+5 Baik?   Wed Dec 21, 2016 6:03 am

bobozai wrote:
Farah zati wrote:
Saya dengar kawan saya kata celcom bagus dan senang diguna...betulke? Ada promosi baru sampai bulan ni shj kalau tak silap tulah first gold plan...
celc sekarang memang banyak data dan murah,macam sekarang punya first gold plan, RM80 boleh dapat 20 GB, walaopun xde carry forward, tapi itu data sudah cukup untuk u, u kata senang diguna?semua provider pun senang diguna, takde beza?

Plan ni juga pengguna akan dapat panggilan tanpa had kesemua rangkaian, aplikasi sosial tanpa had, dan pada yang amik plan platinum pula, ia akan dapat SMS tanpa had. Untuk maklumat lanjut lagi boleh layari Celcom website
Back to top Go down
Zurin
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 21/12/2016

PostSubject: Re: Celcom package baru -first 1+5 Baik?   Wed Dec 21, 2016 6:18 am

Saya ada check plan dari telko green ni mahal sangat....telko no ada upgrade dari 1GB dari 5 GB dengan harga RM98 , terlalu mahal banding dengan Celcom
Back to top Go down
Nurlisa
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 21/12/2016

PostSubject: Re: Celcom package baru -first 1+5 Baik?   Wed Dec 21, 2016 6:49 am

Saya ada tengok satu plan ni. Ada satu telko maxiw ni harga , untuk 8gb RM128 terlalu mahal banding dengan telko lain...rasa macam tak berbaloi..lagipun kalau 8gb memang tak cukup untuk saya sebulan.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Celcom package baru -first 1+5 Baik?   

Back to top Go down
 
Celcom package baru -first 1+5 Baik?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: Mobile-
Jump to: