Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Bual-bual kosong guna app ke talian?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
CakapJe
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 12/07/2016
Age : 25
Location : KL

PostSubject: Re: Bual-bual kosong guna app ke talian?    Sun Jul 17, 2016 12:40 am

Salam semua yer... atas ribuan terima kasih perbincangan anda utk bual2 kosong guna apps anda...

kebanyakan semua dah guna data dgn bual apps daripada buat call terus nya...

jika Celcom blh berkumpur data x habis utk bulan depan, i rasa x paya risau sebab 2GB pun x mampu habis ni... lol!

boleh cuba dulu kan Laughing

Back to top Go down
MohdDavid
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 13/07/2016
Age : 27
Location : Seremban

Character sheet
Sembang-sembang malaysian: 50

PostSubject: Re: Bual-bual kosong guna app ke talian?    Sat Jul 16, 2016 3:28 pm

tapi data carry forward blh carry semua ke? ataupun terhad? mesti ade t&c kan [/quote]

2GB Data blh carry forward tapi x pasti skrg ade tukaran tidak...

x paya risau sgt... bila sdh guna pelan ni... tiap2 bulan i x habis data kuuu... lol!

sabtu ahad pun ade free extra data, cukup jeee Laughing
Back to top Go down
NadiWan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 14/07/2016

PostSubject: Re: Bual-bual kosong guna app ke talian?    Fri Jul 15, 2016 6:56 pm

Mcm ni bual2 secukup cukup shj, celcom ade data carry forward kan.
x paya risau byk dah... guna facetime video bual2 tiap2 hari pun blh lol!

tapi data carry forward blh carry semua ke? ataupun terhad? mesti ade t&c kan
Back to top Go down
CakapJe
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 12/07/2016
Age : 25
Location : KL

PostSubject: Re: Bual-bual kosong guna app ke talian?    Fri Jul 15, 2016 1:00 pm

meesuhaimee wrote:
sy lebih suka Maxis. tu coverage sangat hebat. sy sudah guna 10 tahun. macam sy sudah tua..haha.
RM98 sj. ada unlimited calls dan sms. dengan 5GB data gunakan.
best sj.

I guna byk dkt WeChat dan Whastapp, rasa ade Data unlimited calls pun x byk guna dah...

RM98 masih bkn dlm budget aku, mungkin dpt Celcom Rm45 dulu sebab x ade contract kan?

selagi Data 2GB i pun x manpu habis kan... kalau 4GB blh dengar lagu dan youtube cheers
Back to top Go down
Makmur
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 14/07/2016
Age : 34
Location : Pahang

PostSubject: Re: Bual-bual kosong guna app ke talian?    Fri Jul 15, 2016 9:44 am

meesuhaimee wrote:
sy lebih suka Maxis. tu coverage sangat hebat. sy sudah guna 10 tahun. macam sy sudah tua..haha.
RM98 sj. ada unlimited calls dan sms. dengan 5GB data gunakan.
best sj.



Ini plan blh tolong saving dari RM53 dgn kosong contract tapi hanya 4GB data guna.

Tak cukup blh guna RM53 top up pun bukan tiap2 bulan habis data kan?

Rumah ade lagi Wifi, company Wifi juga...
Back to top Go down
meesuhaimee
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 22/03/2012

PostSubject: Re: Bual-bual kosong guna app ke talian?    Fri Jul 15, 2016 9:19 am

sy lebih suka Maxis. tu coverage sangat hebat. sy sudah guna 10 tahun. macam sy sudah tua..haha.
RM98 sj. ada unlimited calls dan sms. dengan 5GB data gunakan.
best sj.
Back to top Go down
vinshum
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 29/03/2016
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Bual-bual kosong guna app ke talian?    Fri Jul 15, 2016 8:48 am

Celcom saya tidak pernah cuba. i mula menggunakan pelan Digi itu. i ditandatangani ini kerana telefon adalah murah dengan pakej mereka. saya membeli nota samsung 4 ... ok gunakan tu phone sebab boleh beli extra memory card .
Back to top Go down
Makmur
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 14/07/2016
Age : 34
Location : Pahang

PostSubject: Re: Bual-bual kosong guna app ke talian?    Thu Jul 14, 2016 7:09 pm

Celcom coverage paling tinggi tapi terhadap lokasi juga
RM48 plan biru, RM80 plan emas... dua2 pun ok
I suka plan ni dpt unlimited music dpt dengar...keke
Back to top Go down
CakapJe
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 12/07/2016
Age : 25
Location : KL

PostSubject: Re: Bual-bual kosong guna app ke talian?    Wed Jul 13, 2016 9:51 pm

MohdDavid wrote:
CakapJe wrote:
Jejaka siapa yang ade girlfriend mesti kenal perit berbual happy tp bayar sakit @.@ Ingin berkenalan dengan jejaka siape yg expert dalam postpaid. Harap dapat tunjuk ajar pelan yg paling sesuai atau berikn pendapat.

nak mikat amoi mesti nak bayar bual2, kalau tidak amoi lari jauh2...
gunalah whatsapp atau wechat, semua free kan?

Tapi semua plan skrg free call kalau ambil premium plan...
I pakai celcom selalu berbual x pernah putuh line... keke

Mcm hebat plan ni... Celcom plan ape begitu hebat? ade plan RM50 kebawah x?

I guna prepaid je, tapi harap tukar kpd postpaid kalau ade promisi hebat... lol!
Back to top Go down
tunpernami
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 04/07/2016

PostSubject: Re: Bual-bual kosong guna app ke talian?    Wed Jul 13, 2016 9:41 pm

biasalah boifiend bayarkan.. sekarang pelan prepaid ke postpaid pun x mahal. lagipun data lebih sesuai boleh chat ms kerja pun dan call sesuai lepas kerja so dua dua pun penting kekeke
Back to top Go down
MohdDavid
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 13/07/2016
Age : 27
Location : Seremban

Character sheet
Sembang-sembang malaysian: 50

PostSubject: Re: Bual-bual kosong guna app ke talian?    Wed Jul 13, 2016 5:37 pm

CakapJe wrote:
Jejaka siapa yang ade girlfriend mesti kenal perit berbual happy tp bayar sakit @.@ Ingin berkenalan dengan jejaka siape yg expert dalam postpaid. Harap dapat tunjuk ajar pelan yg paling sesuai atau berikn pendapat.

nak mikat amoi mesti nak bayar bual2, kalau tidak amoi lari jauh2...
gunalah whatsapp atau wechat, semua free kan?

Tapi semua plan skrg free call kalau ambil premium plan...
I pakai celcom selalu berbual x pernah putuh line... keke
Back to top Go down
CakapJe
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 12/07/2016
Age : 25
Location : KL

PostSubject: Bual-bual kosong guna app ke talian?    Wed Jul 13, 2016 9:15 am

Jejaka siapa yang ade girlfriend mesti kenal perit berbual happy tp bayar sakit @.@ Ingin berkenalan dengan jejaka siape yg expert dalam postpaid. Harap dapat tunjuk ajar pelan yg paling sesuai atau berikn pendapat.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Bual-bual kosong guna app ke talian?    Today at 8:29 pm

Back to top Go down
 
Bual-bual kosong guna app ke talian?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Asas Sembang-sembang :: Buletin MSembang2-
Jump to: