Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 PREPAID YG BYK PERCUMA DATA INTERNET

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
jamilah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 06/10/2016

PostSubject: PREPAID YG BYK PERCUMA DATA INTERNET   Thu Oct 06, 2016 11:58 pm

ni tengah nak tukar dr postpaid ke prepaid.
postpaid mahal sgt, huhu. pale
ada ape2 cadangan ke?
kalau boleh, nak prepaid yg ada byk percuma data internet. Very Happy
cepat sgt data internet habis. Mad
Back to top Go down
Makmur
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 14/07/2016
Age : 34
Location : Pahang

PostSubject: Re: PREPAID YG BYK PERCUMA DATA INTERNET   Fri Oct 07, 2016 11:49 pm

jamilah wrote:
ni tengah nak tukar dr postpaid ke prepaid.
postpaid mahal sgt, huhu. pale
ada ape2 cadangan ke?
kalau boleh, nak prepaid yg ada byk percuma data internet. Very Happy
cepat sgt data internet habis. Mad

Aku pernah cuba semua ni, tapi rasa burung hantu sesuai utk aku shj...
telco h kan ada weekend data free
telco d kan ada data utk video dgn musik
telco x burung hantu dgn free yonder musik juga
rasa sama2 jerrr, tenggok mana2 sesuai utk you ni...
Back to top Go down
NadiWan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 14/07/2016

PostSubject: Re: PREPAID YG BYK PERCUMA DATA INTERNET   Sat Oct 08, 2016 12:09 am

Aku pernah cuba semua ni, tapi rasa burung hantu sesuai utk aku shj...
telco h kan ada weekend data free
telco d kan ada data utk video dgn musik
telco x burung hantu dgn free yonder musik juga
rasa sama2 jerrr, tenggok mana2 sesuai utk you ni...[/quote]

skrg burung hantu ada dua tidak sama kan?
kawan cakap ada bayar ada free? mana satu betul ni?
kalau tidak bayar mmg guna yg free tu kan? lol!
lagi tau data carry forward tu akan expire tidak?
Back to top Go down
Nadhir
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 11/10/2016

PostSubject: Re: PREPAID YG BYK PERCUMA DATA INTERNET   Tue Oct 11, 2016 6:34 am

NadiWan wrote:
Aku pernah cuba semua ni, tapi rasa burung hantu sesuai utk aku shj...
telco h kan ada weekend data free
telco d kan ada data utk video dgn musik
telco x burung hantu dgn free yonder musik juga
rasa sama2 jerrr, tenggok mana2 sesuai utk you ni...

skrg burung hantu ada dua tidak sama kan?
kawan cakap ada bayar ada free? mana satu betul ni?
kalau tidak bayar mmg guna yg free tu kan? lol!
lagi tau data carry forward tu akan expire tidak?[/quote]


Telco X yang baru keluarkan turbo plan tu memang tak best langsung. Ada limit2 bagai buat apa. Dah 333MB je per day. Baik guna plan lain
yang tak ada limit.
Back to top Go down
LadyJane
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 12/10/2016

PostSubject: Re: PREPAID YG BYK PERCUMA DATA INTERNET   Wed Oct 12, 2016 5:46 am

Telco X yang baru keluarkan turbo plan tu memang tak best langsung. Ada limit2 bagai buat apa. Dah 333MB je per day. Baik guna plan lain
yang tak ada limit.
[/quote]


Xpax Turbo kan ada jugak Xpax internet plan. Macam-macam plan boleh pilih. Boleh je nak dapatkan data yang lagi banyak kalau yang spesies heavy user bila surfing internet tu. tongue
Back to top Go down
Diana94
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 12/10/2016

PostSubject: Re: PREPAID YG BYK PERCUMA DATA INTERNET   Wed Oct 12, 2016 12:10 pm

Telco X yang baru keluarkan turbo plan tu memang tak best langsung. Ada limit2 bagai buat apa. Dah 333MB je per day. Baik guna plan lain
yang tak ada limit.
[/quote]

betul, kat fb cakap play all night tapi 333mb nak buat apa dgn 333mb tu
sy guna utube sekejap je dah habis
Back to top Go down
MatRider
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 13/10/2016

PostSubject: Re: PREPAID YG BYK PERCUMA DATA INTERNET   Thu Oct 13, 2016 8:26 am

[/quote] Xpax Turbo kan ada jugak Xpax internet plan. Macam-macam plan boleh pilih. Boleh je nak dapatkan data yang lagi banyak kalau yang spesies heavy user bila surfing internet tu. tongue [/quote]

Xpax internet plan pun sama je. Kalau nak surfing internet tu lama benor baru dapat reach. Data banyak buat apa kalau line slow. Senang je dapat msj "You have used 100% your internet data". Plan lain lagi baik laa daripada ni.
Back to top Go down
karlina
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 14/10/2016

PostSubject: Re: PREPAID YG BYK PERCUMA DATA INTERNET   Fri Oct 14, 2016 12:13 am

Xpax Turbo kan ada jugak Xpax internet plan. Macam-macam plan boleh pilih. Boleh je nak dapatkan data yang lagi banyak kalau yang spesies heavy user bila surfing internet tu. tongue [/quote]

Xpax internet plan pun sama je. Kalau nak surfing internet tu lama benor baru dapat reach. Data banyak buat apa kalau line slow. Senang je dapat msj "You have used 100% your internet data". Plan lain lagi baik laa daripada ni. [/quote]

tapi skrg line celcom ni dah stabil kan? byk tempat dah ada 4G, kampung i kat kulim pun laju pakai line celcom. i pun baru beli satu sim xpax turbo ni sbb dengar ada data percuma 10gb.
Back to top Go down
karlina
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 14/10/2016

PostSubject: Re: PREPAID YG BYK PERCUMA DATA INTERNET   Fri Oct 14, 2016 12:18 am

Diana94 wrote:
Telco X yang baru keluarkan turbo plan tu memang tak best langsung. Ada limit2 bagai buat apa. Dah 333MB je per day. Baik guna plan lain
yang tak ada limit.

betul, kat fb cakap play all night tapi 333mb nak buat apa dgn 333mb tu
sy guna utube sekejap je dah habis [/quote]

i pakai download je drama tu, setiap mlm muat turun sbhg, pakej turbo ni kalau reload mll 11 street apps boleh dpt diskaun 10%, kat sana kita dah untunglah Laughing
Back to top Go down
ladybommer
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 14/10/2016

PostSubject: Re: PREPAID YG BYK PERCUMA DATA INTERNET   Fri Oct 14, 2016 11:42 am

karlina wrote:
tapi skrg line celcom ni dah stabil kan? byk tempat dah ada 4G, kampung i kat kulim pun laju pakai line celcom. i pun baru beli satu sim xpax turbo ni sbb dengar ada data percuma 10gb.

skrg xpax murah ke? pelan camne ni?
Back to top Go down
jamilah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 06/10/2016

PostSubject: Re: PREPAID YG BYK PERCUMA DATA INTERNET   Fri Oct 14, 2016 11:52 pm

karlina wrote:
Xpax Turbo kan ada jugak Xpax internet plan. Macam-macam plan boleh pilih. Boleh je nak dapatkan data yang lagi banyak kalau yang spesies heavy user bila surfing internet tu. tongue

Xpax internet plan pun sama je. Kalau nak surfing internet tu lama benor baru dapat reach. Data banyak buat apa kalau line slow. Senang je dapat msj "You have used 100% your internet data". Plan lain lagi baik laa daripada ni. [/quote]

tapi skrg line celcom ni dah stabil kan? byk tempat dah ada 4G, kampung i kat kulim pun laju pakai line celcom. i pun baru beli satu sim xpax turbo ni sbb dengar ada data percuma 10gb.[/quote]

yg internet data percuma 10gb tu waktu sama mcm burung hantu dulu kan?
dari pukul 1am sampai 7am.
Back to top Go down
jamilah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 06/10/2016

PostSubject: Re: PREPAID YG BYK PERCUMA DATA INTERNET   Fri Oct 14, 2016 11:58 pm

ladybommer wrote:
karlina wrote:
tapi skrg line celcom ni dah stabil kan? byk tempat dah ada 4G, kampung i kat kulim pun laju pakai line celcom. i pun baru beli satu sim xpax turbo ni sbb dengar ada data percuma 10gb.

skrg xpax murah ke? pelan camne ni?

haha, hasil dari survey i kat byk tempat, masa kita activekan sim card xpax turbo ni, dah kita boleh dpt percuma 200mb high speed internet dengan 500mb basic internet. aq dah mcm pakar ni,kekeke, Laughing tapi rasanya aq pakai turbo ni kut. beli dgn harga rm10 je.
Back to top Go down
masammanis
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 05/12/2016

PostSubject: Re: PREPAID YG BYK PERCUMA DATA INTERNET   Yesterday at 5:58 pm

xpax turbo ni okay gak compare dengan plan yang lain cuma die takde free call ea or unlimited call ke?
Back to top Go down
pemudasepi
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 05/12/2016

PostSubject: Re: PREPAID YG BYK PERCUMA DATA INTERNET   Yesterday at 10:16 pm

jamilah wrote:
ni tengah nak tukar dr postpaid ke prepaid.
postpaid mahal sgt, huhu. pale
ada ape2 cadangan ke?
kalau boleh, nak prepaid yg ada byk percuma data internet. Very Happy
cepat sgt data internet habis. Mad

i rasa better you try prepaid. and ambil xpax turbo since dia punya plan sekarang memang terbaik dengan harga yang berpatutan. dapat free internet burung hantu 10gb sebulan taw!!! then, internet tu, sehari you boleh guna up to 333mb. banyak taw. cheers bounce
Back to top Go down
kaki_chat
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 06/12/2016

PostSubject: Re: PREPAID YG BYK PERCUMA DATA INTERNET   Today at 1:24 pm

LadyJane wrote:
Telco X yang baru keluarkan turbo plan tu memang tak best langsung. Ada limit2 bagai buat apa. Dah 333MB je per day. Baik guna plan lain
yang tak ada limit.


Xpax Turbo kan ada jugak Xpax internet plan. Macam-macam plan boleh pilih. Boleh je nak dapatkan data yang lagi banyak kalau yang spesies heavy user bila surfing internet tu. tongue [/quote]

kannnn. mcm i, i mmg giler chat, 333mb yg xpax bagi percuma tuu, mmg best lah bagi i. benda percuma kan. ha, kalau xcukup, i add on je. senang cerita. cuma bateri phone i lah cepat sangat drained nye. hahahah Laughing
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: PREPAID YG BYK PERCUMA DATA INTERNET   Today at 4:06 pm

Back to top Go down
 
PREPAID YG BYK PERCUMA DATA INTERNET
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: komputer dan internet-
Jump to: