Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Postpaid dah die down?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
rotijon3
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 04/07/2016

PostSubject: Postpaid dah die down?   Fri Oct 07, 2016 9:44 am

Dah lama postpaid takde pelan baru.
Telco skrg hanya fokus dlm prepaid je.
Sy nak tukar prepaid sy gi postpaid sbb data tak cukup pakai.
Skrg pelan apa yg paling sesuai utk 5-6gb usage per month?
Back to top Go down
khairul
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 26/09/2016

PostSubject: Re: Postpaid dah die down?   Sat Oct 08, 2016 11:56 am

rotijon3 wrote:
Dah lama postpaid takde pelan baru.
Telco skrg hanya fokus dlm prepaid je.
Sy nak tukar prepaid sy gi postpaid sbb data tak cukup pakai.
Skrg pelan apa yg paling sesuai utk 5-6gb usage per month?

Skrg byk plan ada... Hmm... 5-6gb Ko skrg guna plan apa ye?? Aku tengah guna celcom Gold. ok jugak.. Yg penting blh carry forward
Back to top Go down
Aina92
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 08/10/2016

PostSubject: Re: Postpaid dah die down?   Sat Oct 08, 2016 12:24 pm

Tumpang tanya. Sim card i postpaid nk tukar ke prepaid boleh x? Kena Byr apa2 x?
Back to top Go down
Bigmama520
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Postpaid dah die down?   Tue Oct 11, 2016 5:43 pm

Aina92 wrote:
Tumpang tanya. Sim card i postpaid nk tukar ke prepaid boleh x? Kena Byr apa2 x?

Boleh je... rase nye x kena bayar ape2 pun cume tukar kena pegi center je la
Back to top Go down
Aina92
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 08/10/2016

PostSubject: Re: Postpaid dah die down?   Wed Oct 12, 2016 5:04 pm

Bigmama520 wrote:
Aina92 wrote:
Tumpang tanya. Sim card i postpaid nk tukar ke prepaid boleh x? Kena Byr apa2 x?

Boleh je... rase nye x kena bayar ape2 pun cume tukar kena pegi center je la

X paya ke?? Ok. Thanks. Center kena pg yg besar ke?? Yg macam express blh x?? Susah nk control postpaid jugak kadang in.. Rasa nk cuba telco lain.
Back to top Go down
nursyafikah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 12/10/2016

PostSubject: Re: Postpaid dah die down?   Wed Oct 12, 2016 7:52 pm

sekarang ni celcom plan agak bagus kerana data internet yang belum guna boleh carry forwad to bulan depan....hanya bayar RM80 shj daapt 10gb datadan internet pun laju Smile
Back to top Go down
nursyafikah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 12/10/2016

PostSubject: Re: Postpaid dah die down?   Wed Oct 12, 2016 7:55 pm

celcom sudah ada 4g di merata-rata tempat
perkhidmatan celcom kepada pelanggan amat memuaskan
boleh cuba line celcom di kawasan anda dengan membeli plan celcom fisrt gold with rm80
Back to top Go down
Aiera Aliya
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 13/10/2016

PostSubject: Re: Postpaid dah die down?   Thu Oct 13, 2016 10:06 am

banyak daa promosi telco skrg nii kan.. tapi celcom first gold nii mmg promosi yg paling oky laa setakat nii hehe.. agak memuaskan laa smpai skrg dy pnye prestasi Very Happy
Back to top Go down
Amanda Ayda
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 13/10/2016

PostSubject: Re: Postpaid dah die down?   Thu Oct 13, 2016 10:15 am

celcom mmg terbaik laa.. sy dari dulu guna celcom.. tuu yg dapat tau je promosi first gold langgan terus.. mmg betul2 buat hati pelanggan puas laa .. unlimitted call tuu yg buat lg berpuas hati hehe
Back to top Go down
Aiera Aliya
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 13/10/2016

PostSubject: Re: Postpaid dah die down?   Fri Oct 14, 2016 10:21 am

Amanda Ayda wrote:
celcom mmg terbaik laa.. sy dari dulu guna celcom.. tuu yg dapat tau je promosi first gold langgan terus.. mmg betul2 buat hati pelanggan puas laa .. unlimitted call tuu yg buat lg berpuas hati hehe

yess betul tuu awak.. senang jee call mak kat kampung nak gosip lelama pun blh sbb unlimited call ... haha intrnt tuu pun mmg puas laa klo tak hbs pun blh carry forward je
Back to top Go down
rotijon3
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 04/07/2016

PostSubject: Re: Postpaid dah die down?   Tue Oct 18, 2016 6:43 pm

khairul wrote:

Skrg byk plan ada... Hmm... 5-6gb Ko skrg guna plan apa ye??  Aku tengah guna celcom Gold. ok jugak.. Yg penting blh carry forward

Eh, ade carry forward ? bagusnya. Sbb sy tak guna byk data pun.
Selalu tak dpt abes internet sy. Klo ada carry forward, data takkan kena forfeit.
Back to top Go down
rotijon3
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 04/07/2016

PostSubject: Re: Postpaid dah die down?   Tue Oct 18, 2016 6:46 pm

Aina92 wrote:

X paya ke?? Ok. Thanks. Center kena pg yg besar ke?? Yg macam express blh x?? Susah nk control postpaid jugak kadang in.. Rasa nk cuba telco lain.

Pi je center mana yg awk minat nak port. Lps tu, bagitau nak port plan mana satu je.
takde charge. Dulu I dah try port masuk celcom.
Back to top Go down
Notail
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 05/10/2016

PostSubject: Postpaid > Prepaid   Fri Oct 21, 2016 9:34 pm

sya rasa postpaid lagi baik drpd prepaid lah, skrg bnyk plan bagus dlm postpaid saje, klau emergency prepaid x de credit mcm mana..
Back to top Go down
amylin
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 22/10/2016

PostSubject: Re: Postpaid dah die down?   Sat Oct 22, 2016 9:27 am

kenapa skrang celcom tak promote postpaid plan lagi? postpaid plan tak menarik pelanggan utk guna postpaid plan?
Back to top Go down
amylin
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 22/10/2016

PostSubject: Re: Postpaid dah die down?   Sat Oct 22, 2016 9:29 am

nak tukar prepaid ke postpaid Smile Smile tapi tak tau celcom ada apa baru nya postpaid plan yang sesuai untuk seorang pelajar dan harga postpaid plan tu murah
Back to top Go down
catherinewong
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 23/10/2016

PostSubject: Re: Postpaid dah die down?   Sun Oct 23, 2016 8:57 pm

Sekarang kebanyakan telco beri perhatian kepada pelan-pelan prepaid saja...
Back to top Go down
catherinewong
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 23/10/2016

PostSubject: Re: Postpaid dah die down?   Sun Oct 23, 2016 8:59 pm

rotijon3 wrote:
khairul wrote:

Skrg byk plan ada... Hmm... 5-6gb Ko skrg guna plan apa ye??  Aku tengah guna celcom Gold. ok jugak.. Yg penting blh carry forward

Eh, ade carry forward ? bagusnya. Sbb sy tak guna byk data pun.
Selalu tak dpt abes internet sy. Klo ada carry forward, data takkan kena forfeit.
Tapi itu carried forward macam 2Gb saja, sedikit sangat
Back to top Go down
Notail
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 05/10/2016

PostSubject: Re: Postpaid dah die down?   Mon Oct 24, 2016 9:02 pm

nursyafikah wrote:
sekarang ni celcom plan agak bagus kerana data internet yang belum guna boleh carry forwad to bulan depan....hanya bayar RM80 shj daapt 10gb datadan internet pun laju Smile
ye,coverage tu pun baik juga, 1bulan bleh dpt 10GB data banyk lah..tak bleh habis juga hehehe
Back to top Go down
Notail
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 05/10/2016

PostSubject: Re: Postpaid dah die down?   Mon Oct 24, 2016 9:22 pm

nursyafikah wrote:
celcom sudah ada 4g di merata-rata tempat
perkhidmatan celcom kepada pelanggan amat memuaskan
boleh cuba line celcom di kawasan anda dengan membeli  plan celcom fisrt gold with rm80
ye,coverage tu memang baik .. Rm80 saje lagi ada free call bgi smua network, 10Gb data dll...
Back to top Go down
PenPineapple
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 25/10/2016

PostSubject: Re: Postpaid dah die down?   Tue Oct 25, 2016 10:47 pm

rotijon3 wrote:
Dah lama postpaid takde pelan baru.
Telco skrg hanya fokus dlm prepaid je.
Sy nak tukar prepaid sy gi postpaid sbb data tak cukup pakai.
Skrg pelan apa yg paling sesuai utk 5-6gb usage per month?
bkn lah..celcom skrg bnyk plan bagi postpaid.. macm tu Rm80 First gold plan .. Platinum plan tu.. org cakap tu plan ade 10GB data ..
Back to top Go down
PenPineapple
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 25/10/2016

PostSubject: Re: Postpaid dah die down?   Tue Oct 25, 2016 10:49 pm

Amanda Ayda wrote:
celcom mmg terbaik laa.. sy dari dulu guna celcom.. tuu yg dapat tau je promosi first gold langgan terus.. mmg betul2 buat hati pelanggan puas laa .. unlimitted call tuu yg buat lg berpuas hati hehe
ye,saye juga..haha tu plan tak mahal pun.. RM80 je.. tpi saye bkan guna dari dulu.. july ni baru tukar plan ke celcom first gold haha..dah lambat huhu
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Postpaid dah die down?   Today at 6:42 pm

Back to top Go down
 
Postpaid dah die down?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Komuniti :: Kopitiam Corner-
Jump to: