Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
MohdDavid
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 13/07/2016
Age : 27
Location : Seremban

Character sheet
Sembang-sembang malaysian: 50

PostSubject: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Fri Nov 04, 2016 10:55 am

Selalu pun nak reload/ topup aku prepaid ni rasa x dpt apa2 keuntungan...
tapi tukar postpaid x mampu tiap2 bulan bayar... apa lagi boleh jimat dari prepaid?
Back to top Go down
SamBunk
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 04/11/2016

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Fri Nov 04, 2016 10:00 pm

MohdDavid wrote:
Selalu pun nak reload/ topup aku prepaid ni rasa x dpt apa2 keuntungan...
tapi tukar postpaid x mampu tiap2 bulan bayar... apa lagi boleh jimat dari prepaid?

Kecik punya hal. Tak payah pakai phone bro. Bulan2 tak ada dah kena fikir pasal topup or bill. Settle masalah.

geek lol!
Back to top Go down
Nadhir
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 11/10/2016

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Fri Nov 04, 2016 10:14 pm

MohdDavid wrote:
Selalu pun nak reload/ topup aku prepaid ni rasa x dpt apa2 keuntungan...
tapi tukar postpaid x mampu tiap2 bulan bayar... apa lagi boleh jimat dari prepaid?

Aku rasa prepaid laa yang paling jimat sebab memang tak ada dah selain tu. Haa curi wifi jiran sebelah boleh dapat free seumur hidup. Haha

king Idea
Back to top Go down
ladybommer
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 14/10/2016

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Mon Nov 07, 2016 10:33 am

MohdDavid wrote:
Selalu pun nak reload/ topup aku prepaid ni rasa x dpt apa2 keuntungan...
tapi tukar postpaid x mampu tiap2 bulan bayar... apa lagi boleh jimat dari prepaid?

ambil Umobile klau nak jimat pelan sgt murah
dpt 3gb percuma tiap2 bulan dan x ade cap
Back to top Go down
lyn
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 07/11/2016

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Mon Nov 07, 2016 10:11 pm

MohdDavid wrote:
Selalu pun nak reload/ topup aku prepaid ni rasa x dpt apa2 keuntungan...
tapi tukar postpaid x mampu tiap2 bulan bayar... apa lagi boleh jimat dari prepaid?

turbo mcm ada diskaun tapi ada limit data percuma burung hantu 333mb je sehari.
Back to top Go down
Luing To
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 08/11/2016

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Tue Nov 08, 2016 4:36 pm

lyn wrote:
MohdDavid wrote:
Selalu pun nak reload/ topup aku prepaid ni rasa x dpt apa2 keuntungan...
tapi tukar postpaid x mampu tiap2 bulan bayar... apa lagi boleh jimat dari prepaid?

turbo mcm ada diskaun tapi ada limit data percuma burung hantu 333mb je sehari.


10% less kalau topup tu laa yang aku paling suka dengan xpax turbo ni sebab duit selalu je habis sebab topup punya pasal. Data limit tu tak kisah sangat. Lantak laa nak limit asalkan laju sudah.
Back to top Go down
NadiWan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 14/07/2016

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Wed Nov 09, 2016 8:12 pm

turbo mcm ada diskaun tapi ada limit data percuma burung hantu 333mb je sehari.[/quote]

turbo diskaun utk burung hantu ke?
tak perasan promosi ni pun... mana dpt info kot?
tu reload diskaun 10% dia org ada bagi tau shj... lol!
Back to top Go down
kok teng
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 08/11/2016

PostSubject: Xpax burung hantu macam bagus leh   Thu Nov 10, 2016 8:28 pm

Xpax macam bagus walaupun ada limit
Back to top Go down
yan teng
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 08/11/2016

PostSubject: betul ker   Thu Nov 10, 2016 8:32 pm

kok teng wrote:
Xpax macam bagus walaupun ada limit
betul ker ? Xpax
Back to top Go down
kok teng
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 08/11/2016

PostSubject: ...   Thu Nov 10, 2016 8:33 pm

yan teng wrote:
kok teng wrote:
Xpax macam bagus walaupun ada limit
betul ker ? Xpax
aku pun tak tau leh
Back to top Go down
jefflim
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 11/11/2016

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Fri Nov 11, 2016 12:25 am

MohdDavid wrote:
Selalu pun nak reload/ topup aku prepaid ni rasa x dpt apa2 keuntungan...
tapi tukar postpaid x mampu tiap2 bulan bayar... apa lagi boleh jimat dari prepaid?

xpax turbo skrg kan dah boleh share credit, dengar2 kalau share credit sampai satu jumlah ttu ada peluang dpt voucher percuma drp zalora, lazada & lain2, hehe, boleh kumpul voucher utk online shopping. Cool
Back to top Go down
jefflim
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 11/11/2016

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Fri Nov 11, 2016 12:29 am

NadiWan wrote:
turbo mcm ada diskaun tapi ada limit data percuma burung hantu 333mb je sehari.

turbo diskaun utk burung hantu ke?
tak perasan promosi ni pun... mana dpt info kot?
tu reload diskaun 10% dia org ada bagi tau shj... lol! [/quote]

burung hantu tu bkn kira diskaun kan? itu bg data percuma 10gb sebulan, hanya boleh pakai dari 1am hingga 7am je, tapi masa kita activate dah boleh dpt 200mb data percuma berkelajuan tinggi.
Back to top Go down
MohdDavid
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 13/07/2016
Age : 27
Location : Seremban

Character sheet
Sembang-sembang malaysian: 50

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Fri Nov 11, 2016 8:18 pm

SamBunk wrote:
MohdDavid wrote:
Selalu pun nak reload/ topup aku prepaid ni rasa x dpt apa2 keuntungan...
tapi tukar postpaid x mampu tiap2 bulan bayar... apa lagi boleh jimat dari prepaid?

Kecik punya hal. Tak payah pakai phone bro. Bulan2 tak ada dah kena fikir pasal topup or bill. Settle masalah.

geek lol!

Kau boss mmg x kesah... kita miskin... jgn marah kita...
kawan2 bawah kata xpax... aku pernah fikir tu free 10gb mmg best...
tapi pagi2 x ada data... xpax lagi free basic data kan?
Back to top Go down
MohdDavid
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 13/07/2016
Age : 27
Location : Seremban

Character sheet
Sembang-sembang malaysian: 50

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Fri Nov 11, 2016 8:30 pm

jefflim wrote:
NadiWan wrote:
turbo mcm ada diskaun tapi ada limit data percuma burung hantu 333mb je sehari.

turbo diskaun utk burung hantu ke?
tak perasan promosi ni pun... mana dpt info kot?
tu reload diskaun 10% dia org ada bagi tau shj... lol!

burung hantu tu bkn kira diskaun kan? itu bg data percuma 10gb sebulan, hanya boleh pakai dari 1am hingga 7am je, tapi masa kita activate dah boleh dpt 200mb data percuma berkelajuan tinggi. [/quote]

200mb ok kot... aku pun x byk guna data...
xpax ni blh buat kredit transfer x? aku kena buat satu utk bapa...
kena topup extend tu expiry kalau kredit dlm blh transfer kat sye... lol!
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Today at 8:30 pm

Back to top Go down
 
Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: Mobile-
Jump to: