Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
MohdDavid
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 6
Join date : 13/07/2016
Age : 28
Location : Seremban

Character sheet
Sembang-sembang malaysian: 50

PostSubject: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Fri Nov 04, 2016 10:55 am

Selalu pun nak reload/ topup aku prepaid ni rasa x dpt apa2 keuntungan...
tapi tukar postpaid x mampu tiap2 bulan bayar... apa lagi boleh jimat dari prepaid?
Back to top Go down
SamBunk
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 04/11/2016

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Fri Nov 04, 2016 10:00 pm

MohdDavid wrote:
Selalu pun nak reload/ topup aku prepaid ni rasa x dpt apa2 keuntungan...
tapi tukar postpaid x mampu tiap2 bulan bayar... apa lagi boleh jimat dari prepaid?

Kecik punya hal. Tak payah pakai phone bro. Bulan2 tak ada dah kena fikir pasal topup or bill. Settle masalah.

geek lol!
Back to top Go down
Nadhir
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 11/10/2016

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Fri Nov 04, 2016 10:14 pm

MohdDavid wrote:
Selalu pun nak reload/ topup aku prepaid ni rasa x dpt apa2 keuntungan...
tapi tukar postpaid x mampu tiap2 bulan bayar... apa lagi boleh jimat dari prepaid?

Aku rasa prepaid laa yang paling jimat sebab memang tak ada dah selain tu. Haa curi wifi jiran sebelah boleh dapat free seumur hidup. Haha

king Idea
Back to top Go down
ladybommer
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 14/10/2016

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Mon Nov 07, 2016 10:33 am

MohdDavid wrote:
Selalu pun nak reload/ topup aku prepaid ni rasa x dpt apa2 keuntungan...
tapi tukar postpaid x mampu tiap2 bulan bayar... apa lagi boleh jimat dari prepaid?

ambil Umobile klau nak jimat pelan sgt murah
dpt 3gb percuma tiap2 bulan dan x ade cap
Back to top Go down
lyn
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 07/11/2016

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Mon Nov 07, 2016 10:11 pm

MohdDavid wrote:
Selalu pun nak reload/ topup aku prepaid ni rasa x dpt apa2 keuntungan...
tapi tukar postpaid x mampu tiap2 bulan bayar... apa lagi boleh jimat dari prepaid?

turbo mcm ada diskaun tapi ada limit data percuma burung hantu 333mb je sehari.
Back to top Go down
Luing To
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 08/11/2016

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Tue Nov 08, 2016 4:36 pm

lyn wrote:
MohdDavid wrote:
Selalu pun nak reload/ topup aku prepaid ni rasa x dpt apa2 keuntungan...
tapi tukar postpaid x mampu tiap2 bulan bayar... apa lagi boleh jimat dari prepaid?

turbo mcm ada diskaun tapi ada limit data percuma burung hantu 333mb je sehari.


10% less kalau topup tu laa yang aku paling suka dengan xpax turbo ni sebab duit selalu je habis sebab topup punya pasal. Data limit tu tak kisah sangat. Lantak laa nak limit asalkan laju sudah.
Back to top Go down
NadiWan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 14/07/2016

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Wed Nov 09, 2016 8:12 pm

turbo mcm ada diskaun tapi ada limit data percuma burung hantu 333mb je sehari.[/quote]

turbo diskaun utk burung hantu ke?
tak perasan promosi ni pun... mana dpt info kot?
tu reload diskaun 10% dia org ada bagi tau shj... lol!
Back to top Go down
kok teng
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 08/11/2016

PostSubject: Xpax burung hantu macam bagus leh   Thu Nov 10, 2016 8:28 pm

Xpax macam bagus walaupun ada limit
Back to top Go down
yan teng
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 08/11/2016

PostSubject: betul ker   Thu Nov 10, 2016 8:32 pm

kok teng wrote:
Xpax macam bagus walaupun ada limit
betul ker ? Xpax
Back to top Go down
kok teng
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 08/11/2016

PostSubject: ...   Thu Nov 10, 2016 8:33 pm

yan teng wrote:
kok teng wrote:
Xpax macam bagus walaupun ada limit
betul ker ? Xpax
aku pun tak tau leh
Back to top Go down
jefflim
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 11/11/2016

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Fri Nov 11, 2016 12:25 am

MohdDavid wrote:
Selalu pun nak reload/ topup aku prepaid ni rasa x dpt apa2 keuntungan...
tapi tukar postpaid x mampu tiap2 bulan bayar... apa lagi boleh jimat dari prepaid?

xpax turbo skrg kan dah boleh share credit, dengar2 kalau share credit sampai satu jumlah ttu ada peluang dpt voucher percuma drp zalora, lazada & lain2, hehe, boleh kumpul voucher utk online shopping. Cool
Back to top Go down
jefflim
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 11/11/2016

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Fri Nov 11, 2016 12:29 am

NadiWan wrote:
turbo mcm ada diskaun tapi ada limit data percuma burung hantu 333mb je sehari.

turbo diskaun utk burung hantu ke?
tak perasan promosi ni pun... mana dpt info kot?
tu reload diskaun 10% dia org ada bagi tau shj... lol! [/quote]

burung hantu tu bkn kira diskaun kan? itu bg data percuma 10gb sebulan, hanya boleh pakai dari 1am hingga 7am je, tapi masa kita activate dah boleh dpt 200mb data percuma berkelajuan tinggi.
Back to top Go down
MohdDavid
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 6
Join date : 13/07/2016
Age : 28
Location : Seremban

Character sheet
Sembang-sembang malaysian: 50

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Fri Nov 11, 2016 8:18 pm

SamBunk wrote:
MohdDavid wrote:
Selalu pun nak reload/ topup aku prepaid ni rasa x dpt apa2 keuntungan...
tapi tukar postpaid x mampu tiap2 bulan bayar... apa lagi boleh jimat dari prepaid?

Kecik punya hal. Tak payah pakai phone bro. Bulan2 tak ada dah kena fikir pasal topup or bill. Settle masalah.

geek lol!

Kau boss mmg x kesah... kita miskin... jgn marah kita...
kawan2 bawah kata xpax... aku pernah fikir tu free 10gb mmg best...
tapi pagi2 x ada data... xpax lagi free basic data kan?
Back to top Go down
MohdDavid
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 6
Join date : 13/07/2016
Age : 28
Location : Seremban

Character sheet
Sembang-sembang malaysian: 50

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Fri Nov 11, 2016 8:30 pm

jefflim wrote:
NadiWan wrote:
turbo mcm ada diskaun tapi ada limit data percuma burung hantu 333mb je sehari.

turbo diskaun utk burung hantu ke?
tak perasan promosi ni pun... mana dpt info kot?
tu reload diskaun 10% dia org ada bagi tau shj... lol!

burung hantu tu bkn kira diskaun kan? itu bg data percuma 10gb sebulan, hanya boleh pakai dari 1am hingga 7am je, tapi masa kita activate dah boleh dpt 200mb data percuma berkelajuan tinggi. [/quote]

200mb ok kot... aku pun x byk guna data...
xpax ni blh buat kredit transfer x? aku kena buat satu utk bapa...
kena topup extend tu expiry kalau kredit dlm blh transfer kat sye... lol!
Back to top Go down
Amir_OUM
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 9
Join date : 05/04/2017

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Sat Apr 15, 2017 1:05 am

MohdDavid wrote:
Selalu pun nak reload/ topup aku prepaid ni rasa x dpt apa2 keuntungan...
tapi tukar postpaid x mampu tiap2 bulan bayar... apa lagi boleh jimat dari prepaid?

Betul jugak~ Rasa rugi jugak + ada GST lagi..Susah jugak kalau guna prepaid kadang2. Nk pg luar beli top up.
Back to top Go down
Nadhir
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 11/10/2016

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Sun Apr 16, 2017 3:19 am

Amir_OUM wrote:
MohdDavid wrote:
Selalu pun nak reload/ topup aku prepaid ni rasa x dpt apa2 keuntungan...
tapi tukar postpaid x mampu tiap2 bulan bayar... apa lagi boleh jimat dari prepaid?

Betul jugak~ Rasa rugi jugak + ada GST lagi..Susah jugak kalau guna prepaid kadang2. Nk pg luar beli top up.

Habis kenapa tak guna apps boost top up yang baru tu. Tak tahu laa betul ke tak. Ada nmpk kat fb tadi.
Back to top Go down
LadyJane
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 12/10/2016

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Sun Apr 16, 2017 3:26 am

Nadhir wrote:
Amir_OUM wrote:
MohdDavid wrote:
Selalu pun nak reload/ topup aku prepaid ni rasa x dpt apa2 keuntungan...
tapi tukar postpaid x mampu tiap2 bulan bayar... apa lagi boleh jimat dari prepaid?

Betul jugak~ Rasa rugi jugak + ada GST lagi..Susah jugak kalau guna prepaid kadang2. Nk pg luar beli top up.

Habis kenapa tak guna apps boost top up yang baru tu. Tak tahu laa betul ke tak. Ada nmpk kat fb tadi.

Aku ada jugak nampak kat playstore tadi apps yg baru ni. Boost top up utk topup prepaid je kan.
Back to top Go down
khairul
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 9
Join date : 26/09/2016

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Mon Apr 17, 2017 2:47 am

LadyJane wrote:
Nadhir wrote:
Amir_OUM wrote:
MohdDavid wrote:
Selalu pun nak reload/ topup aku prepaid ni rasa x dpt apa2 keuntungan...
tapi tukar postpaid x mampu tiap2 bulan bayar... apa lagi boleh jimat dari prepaid?

Betul jugak~ Rasa rugi jugak + ada GST lagi..Susah jugak kalau guna prepaid kadang2. Nk pg luar beli top up.

Habis kenapa tak guna apps boost top up yang baru tu. Tak tahu laa betul ke tak. Ada nmpk kat fb tadi.

Aku ada jugak nampak kat playstore tadi apps yg baru ni. Boost top up utk topup prepaid je kan.

Apa tu~ Boost yg ko cakap. Kat apple store ada jugak x? Apa yg boleh buat dengan tu. Utk Top up saja ke?
Back to top Go down
MatRider
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 13/10/2016

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Tue Apr 18, 2017 1:06 am

[quote="khairul"][quote="LadyJane"]
Nadhir wrote:
Amir_OUM wrote:
MohdDavid wrote:
Selalu pun nak reload/ topup aku prepaid ni rasa x dpt apa2 keuntungan...
tapi tukar postpaid x mampu tiap2 bulan bayar... apa lagi boleh jimat dari prepaid?

Aku ada jugak nampak kat playstore tadi apps yg baru ni. Boost top up utk topup prepaid je kan.

Apa tu~ Boost yg ko cakap. Kat apple store ada jugak x? Apa yg boleh buat dengan tu. Utk Top up saja ke?

Xyah download weii, buat rugi data kau je. Biase je app ni mcm yg app mcm yg beli online prepaid tu je.
Back to top Go down
SamBunk
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 04/11/2016

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Tue Apr 18, 2017 10:15 am

[quote="MatRider"]
khairul wrote:
LadyJane wrote:
Nadhir wrote:
Amir_OUM wrote:
MohdDavid wrote:
Selalu pun nak reload/ topup aku prepaid ni rasa x dpt apa2 keuntungan...
tapi tukar postpaid x mampu tiap2 bulan bayar... apa lagi boleh jimat dari prepaid?

Apa tu~ Boost yg ko cakap. Kat apple store ada jugak x? Apa yg boleh buat dengan tu. Utk Top up saja ke?

Xyah download weii, buat rugi data kau je. Biase je app ni mcm yg app mcm yg beli online prepaid tu je.

Memang biase pon sbb utk prepaid je boleh topup. Buat laa utk postpaid sekali. Dah tu betul ke dapat rm5 boost kredit kalau topup. macam kelentong je
Back to top Go down
azlan thor
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 4
Join date : 16/03/2017

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Tue Apr 18, 2017 5:57 pm

ala benda alah ni dpt point pon bole tebus games mcm tu je..abis yg tak main game2 ni mcm mn,tpup biasa pon sma ja la..lain la kalau bole tebus bnda lain.
Back to top Go down
khairul
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 9
Join date : 26/09/2016

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Wed Apr 19, 2017 8:51 am

SamBunk wrote:
MatRider wrote:
khairul wrote:
LadyJane wrote:
Nadhir wrote:
Amir_OUM wrote:
MohdDavid wrote:
Selalu pun nak reload/ topup aku prepaid ni rasa x dpt apa2 keuntungan...
tapi tukar postpaid x mampu tiap2 bulan bayar... apa lagi boleh jimat dari prepaid?

Apa tu~ Boost yg ko cakap. Kat apple store ada jugak x? Apa yg boleh buat dengan tu. Utk Top up saja ke?

Xyah download weii, buat rugi data kau je. Biase je app ni mcm yg app mcm yg beli online prepaid tu je.

Memang biase pon sbb utk prepaid je boleh topup. Buat laa utk postpaid sekali. Dah tu betul ke dapat rm5 boost kredit kalau topup. macam kelentong je
Betul memang dapat. Aku dapat RM5 bila sign up jugak. Boost bila aku reload dapat RM2 je. >< Aku ingat blh dapat yg RM5 bonus. Sedih..
Back to top Go down
khairul
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 9
Join date : 26/09/2016

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Wed Apr 19, 2017 8:52 am

azlan thor wrote:
ala benda alah ni dpt point pon bole tebus games mcm tu je..abis yg tak main game2 ni mcm mn,tpup biasa pon sma ja la..lain la kalau bole tebus bnda lain.
point tu boleh tebus utk reload juga. Tapi skrg game pun mahal. kalau dpt lebih duit dlm pun ok jugak. Blh cover GST sikit.
Back to top Go down
Amir_OUM
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 9
Join date : 05/04/2017

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Wed Apr 19, 2017 6:40 pm

azlan thor wrote:
ala benda alah ni dpt point pon bole tebus games mcm tu je..abis yg tak main game2 ni mcm mn,tpup biasa pon sma ja la..lain la kalau bole tebus bnda lain.

Skrg utk game je. Lain kali benda lain juga ada. App in kan baru lagi. Bagi masa je.. Nanti voucher pun ada ko baru nk start.
Back to top Go down
Amir_OUM
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 9
Join date : 05/04/2017

PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   Wed Apr 19, 2017 6:43 pm

khairul wrote:
azlan thor wrote:
ala benda alah ni dpt point pon bole tebus games mcm tu je..abis yg tak main game2 ni mcm mn,tpup biasa pon sma ja la..lain la kalau bole tebus bnda lain.
point tu boleh tebus utk reload juga. Tapi skrg game pun mahal. kalau dpt lebih duit dlm pun ok jugak. Blh cover GST sikit.

Betul juga. Kerana itu aku mula guna app in. Ada org guna app in dah ke? Yg lama2. Dengar boleh guna refferal code.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?   

Back to top Go down
 
Mana2 satu prepaid ada realod bonus ke realod discount ke?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: Mobile-
Jump to: