Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Pelan data yang jimat bateri?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
SabrinaFariza
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 05/11/2016

PostSubject: Pelan data yang jimat bateri?   Mon Nov 07, 2016 3:29 pm

Saya dengar pelan-pelan drpd telco yang berbeza guna bateri phone yang berbeza. Ada yang guna banyak, ada yang guna sikit saja... Sesiapa ada recommendations tentang pelan-pelan data yang jimat bateri punya?
Back to top Go down
fazirdidunia
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 07/11/2016

PostSubject: Re: Pelan data yang jimat bateri?   Tue Nov 08, 2016 7:24 pm

SabrinaFariza wrote:
Saya dengar pelan-pelan drpd telco yang berbeza guna bateri phone yang berbeza. Ada yang guna banyak, ada yang guna sikit saja... Sesiapa ada recommendations tentang pelan-pelan data yang jimat bateri punya?

Dulu phone i punya batteri cepat habis sgt, tapi selepas i tukar kpd celcom, batteri i blh tahan bg masa yg lebih lama. Celcom memang blh jimat batteri sbb ia guna sikit batteri saja.
Back to top Go down
adammalik99
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 08/11/2016

PostSubject: Re: Pelan data yang jimat bateri?   Tue Nov 08, 2016 9:00 pm

fazirdidunia wrote:
SabrinaFariza wrote:
Saya dengar pelan-pelan drpd telco yang berbeza guna bateri phone yang berbeza. Ada yang guna banyak, ada yang guna sikit saja... Sesiapa ada recommendations tentang pelan-pelan data yang jimat bateri punya?

Dulu phone i punya batteri cepat habis sgt, tapi selepas i tukar kpd celcom, batteri i blh tahan bg masa yg lebih lama. Celcom memang blh jimat batteri sbb ia guna sikit batteri saja.

Ya celcom lebih jimat batteri tapi kadang kala tu masalah phone juga. Tapi bagi telco yg guna sikit batteri lbh baik utk guna sbb tak perlu selalu charge phone.
Back to top Go down
amran basri
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 20/10/2016

PostSubject: Re: Pelan data yang jimat bateri?   Wed Nov 09, 2016 2:46 pm

laaaa....ade jugak ke beli pelan jimat bateri phone pulak?
x tau la...tolong explain sikit...telco mane eh? Wink
Back to top Go down
PenPineapple
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 25/10/2016

PostSubject: makan batteri? LOL   Wed Nov 09, 2016 11:27 pm

SabrinaFariza wrote:
Saya dengar pelan-pelan drpd telco yang berbeza guna bateri phone yang berbeza. Ada yang guna banyak, ada yang guna sikit saja... Sesiapa ada recommendations tentang pelan-pelan data yang jimat bateri punya?

Ade keh plan yg beza guna batteri beza ? confused hanye lah tgk u mcm mana guna je lah
Back to top Go down
PenPineapple
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 25/10/2016

PostSubject: Re: Pelan data yang jimat bateri?   Wed Nov 09, 2016 11:29 pm

fazirdidunia wrote:
SabrinaFariza wrote:
Saya dengar pelan-pelan drpd telco yang berbeza guna bateri phone yang berbeza. Ada yang guna banyak, ada yang guna sikit saja... Sesiapa ada recommendations tentang pelan-pelan data yang jimat bateri punya?

Dulu phone i punya batteri cepat habis sgt, tapi selepas i tukar kpd celcom, batteri i blh tahan bg masa yg lebih lama. Celcom memang blh jimat batteri sbb ia guna sikit batteri saja.
i yg tahu first plan Rm80 bagi 10+10 GB data ,unlimited call .. tapi tak tau ye bagi low usage of batteri lah.. Suspect
Back to top Go down
nurulaziati
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 10/11/2016

PostSubject: Re: Pelan data yang jimat bateri?   Thu Nov 10, 2016 9:38 pm

amran basri wrote:
laaaa....ade jugak ke beli pelan jimat bateri phone pulak?
x tau la...tolong explain sikit...telco mane eh? Wink

kalau ikutkan tiada kena mengena dengan bateri.yang saya tahu lah,kalau bateri bergantung pada telefon itu sendiri,kalau data kita banyak mestilah kita streaming lagi lama kan?macam Celcom bagi 40gb sebulan so,lagi lamalah saya tengok video..lagi lah cepat bateri habis... rabbit


Last edited by nurulaziati on Mon Nov 14, 2016 4:15 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
jamilia11
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 10/11/2016

PostSubject: Re: Pelan data yang jimat bateri?   Thu Nov 10, 2016 11:39 pm

SabrinaFariza wrote:
Saya dengar pelan-pelan drpd telco yang berbeza guna bateri phone yang berbeza. Ada yang guna banyak, ada yang guna sikit saja... Sesiapa ada recommendations tentang pelan-pelan data yang jimat bateri punya?

bagi i semua yg sama je, tak ade beze punya, i skrg pakai celcom first gold plan, sbb i mau guna data yg byk. Oleh itu, pelan itu sesuai i dn i tak rasa batteri i ade apa beze la. Mungkin tu bergantung pada kekerapan u guna phone.
Back to top Go down
puteraygkacak
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 10/11/2016

PostSubject: Re: Pelan data yang jimat bateri?   Fri Nov 11, 2016 2:19 am

SabrinaFariza wrote:
Saya dengar pelan-pelan drpd telco yang berbeza guna bateri phone yang berbeza. Ada yang guna banyak, ada yang guna sikit saja... Sesiapa ada recommendations tentang pelan-pelan data yang jimat bateri punya?

saya pun sebenarnya tak pasti tentang penjimatan bateri ni,dan tak percaya sgt tentang penjimatan bateri gunakan plan telco, yang membezakan cumalah jumlah data dengan bayaran bulanan. Bukan saja, celcom first plan ade unlimited call, dgn ni u blh sembang dgn kawannya tanpa takut akan kena extra charges.


Last edited by puteraygkacak on Mon Nov 14, 2016 4:25 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
pramugaricantik
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 20/10/2016

PostSubject: Re: Pelan data yang jimat bateri?   Fri Nov 11, 2016 11:21 am

pasal pelan yang berkaitan dengan bateri hp?pelik la...ade kene mengena eh?setahu sya yg famous sekarang sume pasal upgrade data and freebies from telco je... huhuhuhu
Back to top Go down
SabrinaFariza
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 05/11/2016

PostSubject: Re: Pelan data yang jimat bateri?   Fri Nov 11, 2016 3:34 pm

Hello terima kasih atas recommendations awak! Awak org byk cakap celcom punya pelan sebab rasanya sesuai untuk semua orang, saya rasa akan cuba guna celcom punya pelan.


Last edited by SabrinaFariza on Mon Nov 14, 2016 10:20 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
SabrinaFariza
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 05/11/2016

PostSubject: Re: Pelan data yang jimat bateri?   Fri Nov 11, 2016 3:37 pm

puteraygkacak wrote:
SabrinaFariza wrote:
Saya dengar pelan-pelan drpd telco yang berbeza guna bateri phone yang berbeza. Ada yang guna banyak, ada yang guna sikit saja... Sesiapa ada recommendations tentang pelan-pelan data yang jimat bateri punya?

Boleh cuba celcom sbb celcom punya data guna batteri yg rendah saja, sgt jimat batteri.Bukan saja, celcom first plan ade unlimited call, dgn ni u blh sembang dgn kawanny tanpa takut akan kena extra charges.

Wah, ada unlimited calls punya? Baiknya... Saya akan pergi ke Blue Cube utk tanya dgn pelan ini. Harapnya harganya kurang drpd RM100 je
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Pelan data yang jimat bateri?   Today at 6:41 pm

Back to top Go down
 
Pelan data yang jimat bateri?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Komuniti :: Kopitiam Corner-
Jump to: