Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Auto update plan ??

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Aiera Aliya
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 13/10/2016

PostSubject: Auto update plan ??    Mon Nov 21, 2016 9:56 am

dengar cerita plan celcom first buat auto upgrade for iphone 7 sekarang ni betul ke ?? dan terdengar orang cakap sekarang ni lagi banyak privileges yang terbaru wahh betul ke tu ?
ada sapa2 yang da sign up for celcom first plan iphone 7 ni tak ? blh laa kongsi2 pengalaman dan kepastian dengan saya hihi Very Happy
Back to top Go down
goguma
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 22/11/2016

PostSubject: Re: Auto update plan ??    Tue Nov 22, 2016 10:52 am

sy tak gna ip7 tp apa yg sy dnga xde tmbhan untung pn.
mksd sy mereka hnya tmbah data shja kpd 40gb n 60gb.
tp xtahu la btol atau x scratch huhu
Back to top Go down
Lamina
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 03/07/2013

PostSubject: Re: Auto update plan ??    Wed Nov 23, 2016 3:43 pm

cume add on kuota je, harga masih sama.
Tapi data byk gile Mad
Back to top Go down
Rashdan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 15
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Auto update plan ??    Wed Nov 23, 2016 4:16 pm

Lamina wrote:
cume add on kuota je, harga masih sama.
Tapi data byk gile Mad
memang banyak gile....lain-lain user,lain kegunaan...ade yg byk pakai data,ade yg tidak...kalau rasa mahal boleh consider First Blue...dengar citer ade auto upgrade jugak...tapi x pasti la berapa GB...lebih baik awak cek dgn Celcom cheers


Last edited by Rashdan on Wed Nov 30, 2016 12:25 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Rafiqah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 24/11/2016

PostSubject: Re: Auto update plan ??    Thu Nov 24, 2016 9:29 am

banyak memang banyak gile tapi yang masalah kalau takde coverage takde guna kuota banyak2 n unlimited apps social media tu pirat
Back to top Go down
Rashdan
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 15
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Auto update plan ??    Fri Nov 25, 2016 10:07 am

Rafiqah wrote:
banyak memang banyak gile tapi yang masalah kalau takde coverage takde guna kuota banyak2 n unlimited apps social media tu pirat

mane2 telco pun ade masalah kekurangan liputan ni...so mane2 telco pun ade kelebihan dan kekurangan...
Back to top Go down
hati-hati ku
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 24/08/2016

PostSubject: Re: Auto update plan ??    Mon Nov 28, 2016 12:19 pm

handphone skrg semua mahal2, klo nak bli dgn harga rendah either amik ap set / bli ngan telco. Tapi masalahnya, telco bundle ni semua khas utk postpaid jer. Aq tak mampu nak byr postpaid la, kan baik klo bundle ni offer kasi prepaid user jugak.
Back to top Go down
Amad
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 28/11/2016

PostSubject: Re: Auto update plan ??    Mon Nov 28, 2016 11:12 pm

kalau perlu kuota yg byk bagus la plan ni. Kalau tidak perlu, rumah ada wifi ada top up yg cukup tak perlu la. Tapi plan ni bagus tuk org yg selalu kat luar.
Back to top Go down
puteraygkacak
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 10/11/2016

PostSubject: Re: Auto update plan ??    Tue Nov 29, 2016 10:13 am

hati-hati ku wrote:
handphone skrg semua mahal2, klo nak bli dgn harga rendah either amik ap set / bli ngan telco. Tapi masalahnya, telco bundle ni semua khas utk postpaid jer. Aq tak mampu nak byr postpaid la, kan baik klo bundle ni offer kasi prepaid user jugak.

Mestilah, takkan org bagi free subsidize utk prepaid. Klo org tu, topup sekali masa setahun... untung gila... mesti telco kena amik commitment jugak baru bagi handphone subsidize kan. bounce
Back to top Go down
Rosmalisa
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 23/11/2016

PostSubject: Re: Auto update plan ??    Tue Nov 29, 2016 2:47 pm

Aiera Aliya wrote:
dengar cerita plan celcom first buat auto upgrade for iphone 7 sekarang ni betul ke ?? dan terdengar orang cakap sekarang ni lagi banyak privileges yang terbaru wahh betul ke tu ?
ada sapa2 yang da sign up for celcom first plan iphone 7 ni tak ? blh laa kongsi2 pengalaman dan kepastian dengan saya hihi Very Happy

skrg harga ori baru RM3200 utk 32gb, klo sign up platinum ni, baru RM1700 je.
Subsidize byk gile, lagipun Platinum ade unlimited iflix blh tengok movie puas2. hp pun dah bagus kan? Wink
Back to top Go down
Rosma R Najib
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 29/11/2016

PostSubject: Re: Auto update plan ??    Tue Nov 29, 2016 8:18 pm

Rashdan wrote:
Lamina wrote:
cume add on kuota je, harga masih sama.
Tapi data byk gile Mad
memang banyak gile....dah la banyak data ade unlimited social apps plak tu!haraga tu bagi saya standard la...tengok la pulak bape banyak data yang dorg bagi...bagi saya pengguna iphone 7 dan celcom first memang puas hati sbb x yah ssh2 nak g outlet tok upgrade data...auto upgrade without charges okay...! cheers
kuota tu bagus, banyak gila guna macammanapun masih ada. Tapi kalau kamu user data yg rendah tak perlukanlah plan ni.
Back to top Go down
Aiera Aliya
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 13/10/2016

PostSubject: Re: Auto update plan ??    Wed Nov 30, 2016 9:23 am

Rosma R Najib wrote:
kuota tu bagus, banyak gila guna macammanapun masih ada. Tapi kalau kamu user data yg rendah tak perlukanlah plan ni.
betul awak cakap tu kalau saya pengguna kuota rndah tak perlu la kan.. tapi zaman skrg nii jarang dnga org guna data sikit sbb data nii daa mcm nyawa skrg nii haha klo data takde n data slow rasa nak gila je
Back to top Go down
Aiera Aliya
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 13/10/2016

PostSubject: Re: Auto update plan ??    Wed Nov 30, 2016 9:48 am

Amad wrote:
kalau perlu kuota yg byk bagus la plan ni. Kalau tidak perlu, rumah ada wifi ada top up yg cukup tak perlu la. Tapi plan ni bagus tuk org yg selalu kat luar.

saya ni jarang kat rumah kadang kat rumah pun berapa jam je sibuk kerja ke sana sini haha lagi pun kalau ada wifi byar yg sama pun cuma blh pakai kt rumah tu yang nak data banyak blh pakai kat rumah dan kat luar .. btw yang lain terima kasih ye kongsi kan pengalaman saya nak guna laa plan nii so ada masa free nak cepat2 pergi nii haha data yg pakai sekarang ni rasa nak nangis je hbis duit nak beli top up je sbb nak guna data banyak.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Auto update plan ??    Today at 7:34 pm

Back to top Go down
 
Auto update plan ??
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: Mobile-
Jump to: