Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 TOLONG rekomen internet business plan yg okay?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
zeeta
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 7
Join date : 13/03/2017

PostSubject: TOLONG rekomen internet business plan yg okay?   Mon Mar 13, 2017 6:03 pm

Hi suma, sy kje admin kt opis, harini tba2 bos mntak survey internet business plan pakej utk sales team. Sy tak pandai bab internet ni, tanya chat2 lain pon msih confius..Ada tak yg bole bg pndapat apa yg opis  korg penah guna dan bagus?share2..
Back to top Go down
Rosmalisa
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 23/11/2016

PostSubject: Re: TOLONG rekomen internet business plan yg okay?   Tue Mar 14, 2017 12:26 pm

zeeta wrote:
Hi suma, sy kje admin kt opis, harini tba2 bos mntak survey internet business plan pakej utk sales team. Sy tak pandai bab internet ni, tanya chat2 lain pon msih confius..Ada tak yg bole bg pndapat apa yg opis  korg penah guna dan bagus?share2..

Semua telco pun ade business plan. Harga dgn data semua lebih kurang same je, yg paling penting pilih telco yg coverage bagus. Biasakan sales team selalu kerja luar xduduk ofis sgt
Back to top Go down
adammalik99
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 08/11/2016

PostSubject: Re: TOLONG rekomen internet business plan yg okay?   Wed Mar 15, 2017 10:19 am

zeeta wrote:
Hi suma, sy kje admin kt opis, harini tba2 bos mntak survey internet business plan pakej utk sales team. Sy tak pandai bab internet ni, tanya chat2 lain pon msih confius..Ada tak yg bole bg pndapat apa yg opis  korg penah guna dan bagus?share2..

cuma bagi korang pelan yg same je dn suruh korang bagi receipt baru blh claim lagi senang sbb skrg business plan same dgn family plan je
klo ko bagi korang kuota yg same tp asing2, jadi korang xkan guna lebih atau kurang ni baru adil

Rosmalisa wrote:
Semua telco pun ade business plan. Harga dgn data semua lebih kurang same je, yg paling penting pilih telco yg coverage bagus. Biasakan sales team selalu kerja luar xduduk ofis sgt

betul tu sbb klo korang pergi lain negeri dn xde line camne nak contact customer waze pon ade masalah
Back to top Go down
Red Chili
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 6
Join date : 16/03/2017
Age : 30
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: TOLONG rekomen internet business plan yg okay?   Thu Mar 16, 2017 11:24 am

Cmpny biz ape? Mcm opis i  dh tukar ke celcom. I rsa lg senang la guna yg ni.so bg i mmg snang nk pantau or control kalau ada staff yg misuse apa yg compny provide tu.yg penting dh xpyh ssah2 nk handle byk bills sbb calls or sms dah included in one payment per month. No limit for calls and Sms pon lg. Lg mudah.


Tp mcm forumer lain ckp,btter u check dlu coverage ape yg bgus  utk area u..So nnt u bole compare je ape yg bgus utk compny u.
Back to top Go down
azlan thor
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 11
Join date : 16/03/2017

PostSubject: Re: TOLONG rekomen internet business plan yg okay?   Thu Mar 16, 2017 3:09 pm

Selalu sales ni byk guna untuk calls.. try g maxis or celcom centre, baru nmpk jelas dan phm mn yg lg sesuai. skrg byk dgr diorg tgh offer pckage2 baru.Coverage mmg gerenti okay. Cuma beza kt harga atau benefit lain je.
Back to top Go down
zeeta
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 7
Join date : 13/03/2017

PostSubject: Re: TOLONG rekomen internet business plan yg okay?   Fri Mar 17, 2017 3:41 pm

azlan thor wrote:
Selalu sales ni byk guna untuk calls.. try g maxis or celcom centre, baru nmpk jelas dan phm mn yg lg sesuai. skrg byk dgr diorg tgh offer pckage2 baru.Coverage mmg gerenti okay. Cuma beza kt harga atau benefit lain je.


Saya prefer Celcom .Coverage cni mmg bgus...Tgk hrga pun nmpk brbaloi dgn harga.. Since sales team mmg byk call org dan byk keja luar  bole dpt  unlimited call & sms.dah xperlu claim bills. keja luar pon bole guna data mcm biase.

Since staff sales pon ada 5 org so ingt nk ambik small plan je..bjet sorg 20gb..lgpun snang nk share dan control quota utk staff...klu boss planning hire staff bru pon tak ssah just bole add on line je. dah tak pening2..
Back to top Go down
Dianna
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 10/07/2017

PostSubject: Re: TOLONG rekomen internet business plan yg okay?   Mon Jul 10, 2017 11:20 pm

zeeta wrote:
azlan thor wrote:
Selalu sales ni byk guna untuk calls.. try g maxis or celcom centre, baru nmpk jelas dan phm mn yg lg sesuai. skrg byk dgr diorg tgh offer pckage2 baru.Coverage mmg gerenti okay. Cuma beza kt harga atau benefit lain je.


Saya prefer Celcom .Coverage cni mmg bgus...Tgk hrga pun nmpk brbaloi dgn harga.. Since sales team mmg byk call org dan byk keja luar  bole dpt  unlimited call & sms.dah xperlu claim bills. keja luar pon bole guna data mcm biase.

Since staff sales pon ada 5 org so ingt nk ambik small plan je..bjet sorg 20gb..lgpun snang nk share dan control quota utk staff...klu boss planning hire staff bru pon tak ssah just bole add on line je. dah tak pening2..

nak bayar brp utk add subline dan data add on ? ofis i using telco m , ingat nak tukar pulak haha
Back to top Go down
mawar
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 11/07/2017

PostSubject: Re: TOLONG rekomen internet business plan yg okay?   Tue Jul 11, 2017 1:16 pm

Dianna wrote:
zeeta wrote:
azlan thor wrote:
Selalu sales ni byk guna untuk calls.. try g maxis or celcom centre, baru nmpk jelas dan phm mn yg lg sesuai. skrg byk dgr diorg tgh offer pckage2 baru.Coverage mmg gerenti okay. Cuma beza kt harga atau benefit lain je.


Saya prefer Celcom .Coverage cni mmg bgus...Tgk hrga pun nmpk brbaloi dgn harga.. Since sales team mmg byk call org dan byk keja luar  bole dpt  unlimited call & sms.dah xperlu claim bills. keja luar pon bole guna data mcm biase.

Since staff sales pon ada 5 org so ingt nk ambik small plan je..bjet sorg 20gb..lgpun snang nk share dan control quota utk staff...klu boss planning hire staff bru pon tak ssah just bole add on line je. dah tak pening2..

nak bayar brp utk add subline dan data add on ? ofis i using telco m , ingat nak tukar pulak haha

kenapa nk tukar? ada plan yg lagi elok ke?
Back to top Go down
bantal
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 11/07/2017

PostSubject: Re: TOLONG rekomen internet business plan yg okay?   Tue Jul 11, 2017 10:42 pm

Dianna wrote:
zeeta wrote:
azlan thor wrote:
Selalu sales ni byk guna untuk calls.. try g maxis or celcom centre, baru nmpk jelas dan phm mn yg lg sesuai. skrg byk dgr diorg tgh offer pckage2 baru.Coverage mmg gerenti okay. Cuma beza kt harga atau benefit lain je.


Saya prefer Celcom .Coverage cni mmg bgus...Tgk hrga pun nmpk brbaloi dgn harga.. Since sales team mmg byk call org dan byk keja luar  bole dpt  unlimited call & sms.dah xperlu claim bills. keja luar pon bole guna data mcm biase.

Since staff sales pon ada 5 org so ingt nk ambik small plan je..bjet sorg 20gb..lgpun snang nk share dan control quota utk staff...klu boss planning hire staff bru pon tak ssah just bole add on line je. dah tak pening2..

nak bayar brp utk add subline dan data add on ? ofis i using telco m , ingat nak tukar pulak haha

pening kepala juga fikir pasal business plan dan wifi ni. masalahnya untk company bukan untuk diri sendiri. takut kalau salah pilih membazir duit syarikat ja Sad
Back to top Go down
burger head
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 13/07/2017

PostSubject: Re: TOLONG rekomen internet business plan yg okay?   Thu Jul 13, 2017 2:15 am

Dianna wrote:
zeeta wrote:
azlan thor wrote:
Selalu sales ni byk guna untuk calls.. try g maxis or celcom centre, baru nmpk jelas dan phm mn yg lg sesuai. skrg byk dgr diorg tgh offer pckage2 baru.Coverage mmg gerenti okay. Cuma beza kt harga atau benefit lain je.


Saya prefer Celcom .Coverage cni mmg bgus...Tgk hrga pun nmpk brbaloi dgn harga.. Since sales team mmg byk call org dan byk keja luar  bole dpt  unlimited call & sms.dah xperlu claim bills. keja luar pon bole guna data mcm biase.

Since staff sales pon ada 5 org so ingt nk ambik small plan je..bjet sorg 20gb..lgpun snang nk share dan control quota utk staff...klu boss planning hire staff bru pon tak ssah just bole add on line je. dah tak pening2..

nak bayar brp utk add subline dan data add on ? ofis i using telco m , ingat nak tukar pulak haha

1 subline RM70 dgn 5GB data , free call dgn SMS
Back to top Go down
burger head
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 13/07/2017

PostSubject: Re: TOLONG rekomen internet business plan yg okay?   Thu Jul 13, 2017 2:17 am

bantal wrote:
Dianna wrote:
zeeta wrote:
azlan thor wrote:
Selalu sales ni byk guna untuk calls.. try g maxis or celcom centre, baru nmpk jelas dan phm mn yg lg sesuai. skrg byk dgr diorg tgh offer pckage2 baru.Coverage mmg gerenti okay. Cuma beza kt harga atau benefit lain je.


Saya prefer Celcom .Coverage cni mmg bgus...Tgk hrga pun nmpk brbaloi dgn harga.. Since sales team mmg byk call org dan byk keja luar  bole dpt  unlimited call & sms.dah xperlu claim bills. keja luar pon bole guna data mcm biase.

Since staff sales pon ada 5 org so ingt nk ambik small plan je..bjet sorg 20gb..lgpun snang nk share dan control quota utk staff...klu boss planning hire staff bru pon tak ssah just bole add on line je. dah tak pening2..

nak bayar brp utk add subline dan data add on ? ofis i using telco m , ingat nak tukar pulak haha

pening kepala juga fikir pasal business plan dan wifi ni. masalahnya untk company bukan untuk diri sendiri. takut kalau salah pilih membazir duit syarikat ja Sad

company u ade jumpa client ke kat luar ofis ? kalau takde tak yah bazir duit... guna wifi jee kat ofis
Back to top Go down
cici
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 5
Join date : 17/04/2017

PostSubject: Re: TOLONG rekomen internet business plan yg okay?   Fri Jul 14, 2017 12:32 am

bantal wrote:
Dianna wrote:
zeeta wrote:
azlan thor wrote:
Selalu sales ni byk guna untuk calls.. try g maxis or celcom centre, baru nmpk jelas dan phm mn yg lg sesuai. skrg byk dgr diorg tgh offer pckage2 baru.Coverage mmg gerenti okay. Cuma beza kt harga atau benefit lain je.


Saya prefer Celcom .Coverage cni mmg bgus...Tgk hrga pun nmpk brbaloi dgn harga.. Since sales team mmg byk call org dan byk keja luar  bole dpt  unlimited call & sms.dah xperlu claim bills. keja luar pon bole guna data mcm biase.

Since staff sales pon ada 5 org so ingt nk ambik small plan je..bjet sorg 20gb..lgpun snang nk share dan control quota utk staff...klu boss planning hire staff bru pon tak ssah just bole add on line je. dah tak pening2..

nak bayar brp utk add subline dan data add on ? ofis i using telco m , ingat nak tukar pulak haha

pening kepala juga fikir pasal business plan dan wifi ni. masalahnya untk company bukan untuk diri sendiri. takut kalau salah pilih membazir duit syarikat ja Sad

jangan risaulah, company aku guna bisness plan telco C. bnyk pilihan dulu guna wifi slow gila . bila tukar ke bisness plan. semua kerja cepat ja siap, dulu bill wifi , call dan sms asing. sekarang semua dalam satu bill. nampak beza bill dulu dan sekrang.
Back to top Go down
cici
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 5
Join date : 17/04/2017

PostSubject: Re: TOLONG rekomen internet business plan yg okay?   Fri Jul 14, 2017 12:37 am

Dianna wrote:
zeeta wrote:
azlan thor wrote:
Selalu sales ni byk guna untuk calls.. try g maxis or celcom centre, baru nmpk jelas dan phm mn yg lg sesuai. skrg byk dgr diorg tgh offer pckage2 baru.Coverage mmg gerenti okay. Cuma beza kt harga atau benefit lain je.


Saya prefer Celcom .Coverage cni mmg bgus...Tgk hrga pun nmpk brbaloi dgn harga.. Since sales team mmg byk call org dan byk keja luar  bole dpt  unlimited call & sms.dah xperlu claim bills. keja luar pon bole guna data mcm biase.

Since staff sales pon ada 5 org so ingt nk ambik small plan je..bjet sorg 20gb..lgpun snang nk share dan control quota utk staff...klu boss planning hire staff bru pon tak ssah just bole add on line je. dah tak pening2..

nak bayar brp utk add subline dan data add on ? ofis i using telco m , ingat nak tukar pulak haha

tukarla telco C, ofis i baru tukar telco c. bagus jugak lah. lagipon tak payah pening2 sbb bisness plan telco c ni bnyk pilihan, bnyk keistimewaan jgak. ada plan S M dan L ,ada tawrkan data 1100gb. berbaloi nak buat kerja
Back to top Go down
zooro
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 7
Join date : 17/04/2017

PostSubject: Re: TOLONG rekomen internet business plan yg okay?   Fri Jul 14, 2017 12:42 am

cici wrote:
Dianna wrote:
zeeta wrote:
azlan thor wrote:
Selalu sales ni byk guna untuk calls.. try g maxis or celcom centre, baru nmpk jelas dan phm mn yg lg sesuai. skrg byk dgr diorg tgh offer pckage2 baru.Coverage mmg gerenti okay. Cuma beza kt harga atau benefit lain je.


Saya prefer Celcom .Coverage cni mmg bgus...Tgk hrga pun nmpk brbaloi dgn harga.. Since sales team mmg byk call org dan byk keja luar  bole dpt  unlimited call & sms.dah xperlu claim bills. keja luar pon bole guna data mcm biase.

Since staff sales pon ada 5 org so ingt nk ambik small plan je..bjet sorg 20gb..lgpun snang nk share dan control quota utk staff...klu boss planning hire staff bru pon tak ssah just bole add on line je. dah tak pening2..

nak bayar brp utk add subline dan data add on ? ofis i using telco m , ingat nak tukar pulak haha

tukarla telco C, ofis i baru tukar telco c. bagus jugak lah. lagipon tak payah pening2 sbb bisness plan telco c ni bnyk pilihan, bnyk keistimewaan jgak. ada plan S M dan L ,ada tawrkan data 1100gb. berbaloi nak buat kerja

mcm okey gak bisness plan ni kalau nk guna kat company sbb slain wifi dpt unlimited call lagi. semua dlm byrn tu ja
Back to top Go down
Dianna
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 10/07/2017

PostSubject: Re: TOLONG rekomen internet business plan yg okay?   Sun Jul 16, 2017 11:20 pm

mawar wrote:
Dianna wrote:
zeeta wrote:
azlan thor wrote:
Selalu sales ni byk guna untuk calls.. try g maxis or celcom centre, baru nmpk jelas dan phm mn yg lg sesuai. skrg byk dgr diorg tgh offer pckage2 baru.Coverage mmg gerenti okay. Cuma beza kt harga atau benefit lain je.


Saya prefer Celcom .Coverage cni mmg bgus...Tgk hrga pun nmpk brbaloi dgn harga.. Since sales team mmg byk call org dan byk keja luar  bole dpt  unlimited call & sms.dah xperlu claim bills. keja luar pon bole guna data mcm biase.

Since staff sales pon ada 5 org so ingt nk ambik small plan je..bjet sorg 20gb..lgpun snang nk share dan control quota utk staff...klu boss planning hire staff bru pon tak ssah just bole add on line je. dah tak pening2..

nak bayar brp utk add subline dan data add on ? ofis i using telco m , ingat nak tukar pulak haha

kenapa nk tukar? ada plan yg lagi elok ke?

Telco c ni ade bisnes plan baru , features dia lagi cun dari yg lain dgn data yg banyak n free calls jugak
Back to top Go down
Dianna
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 10/07/2017

PostSubject: Re: TOLONG rekomen internet business plan yg okay?   Sun Jul 16, 2017 11:23 pm

zooro wrote:
cici wrote:
Dianna wrote:
zeeta wrote:
azlan thor wrote:
Selalu sales ni byk guna untuk calls.. try g maxis or celcom centre, baru nmpk jelas dan phm mn yg lg sesuai. skrg byk dgr diorg tgh offer pckage2 baru.Coverage mmg gerenti okay. Cuma beza kt harga atau benefit lain je.


Saya prefer Celcom .Coverage cni mmg bgus...Tgk hrga pun nmpk brbaloi dgn harga.. Since sales team mmg byk call org dan byk keja luar  bole dpt  unlimited call & sms.dah xperlu claim bills. keja luar pon bole guna data mcm biase.

Since staff sales pon ada 5 org so ingt nk ambik small plan je..bjet sorg 20gb..lgpun snang nk share dan control quota utk staff...klu boss planning hire staff bru pon tak ssah just bole add on line je. dah tak pening2..

nak bayar brp utk add subline dan data add on ? ofis i using telco m , ingat nak tukar pulak haha

tukarla telco C, ofis i baru tukar telco c. bagus jugak lah. lagipon tak payah pening2 sbb bisness plan telco c ni bnyk pilihan, bnyk keistimewaan jgak. ada plan S M dan L ,ada tawrkan data 1100gb. berbaloi nak buat kerja

mcm okey gak bisness plan ni kalau nk guna kat company sbb slain wifi dpt unlimited call lagi. semua dlm byrn tu ja
bisnes i dah tukar dah , mmg cun internet speed ni .. tak yah tunggu lama utk video youtube
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: TOLONG rekomen internet business plan yg okay?   

Back to top Go down
 
TOLONG rekomen internet business plan yg okay?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: komputer dan internet-
Jump to: