Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Duit takde

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
rotijon3
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 13
Join date : 04/07/2016

PostSubject: Duit takde   Tue Apr 25, 2017 7:49 pm

Prepaid skrg semua mahal gila...
Lagipun, kuat makan kuota, surf fb ngan insta sekejap je dah makan kuota byk...
Tiap2 bulan byr mahal... siap la simpanan aq dah nak abes dah...
Sesiapa tahu pelan apa yg tgh ada promo tak? mcm dulu burung hantu unlimited utk seringgit...
Back to top Go down
tasnim
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 4
Join date : 19/04/2017

PostSubject: Re: Duit takde   Wed Apr 26, 2017 3:23 pm

rotijon3 wrote:
Prepaid skrg semua mahal gila...
Lagipun, kuat makan kuota, surf fb ngan insta sekejap je dah makan kuota byk...
Tiap2 bulan byr mahal... siap la simpanan aq dah nak abes dah...
Sesiapa tahu pelan apa yg tgh ada promo tak? mcm dulu burung hantu unlimited utk seringgit...

takde duit guna je wifi kt mn2,free tak pyh bayar...jimat duit..smpanan tu smpn je..
Back to top Go down
cici
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 5
Join date : 17/04/2017

PostSubject: Re: Duit takde   Wed Apr 26, 2017 5:53 pm

rotijon3 wrote:
Prepaid skrg semua mahal gila...
Lagipun, kuat makan kuota, surf fb ngan insta sekejap je dah makan kuota byk...
Tiap2 bulan byr mahal... siap la simpanan aq dah nak abes dah...
Sesiapa tahu pelan apa yg tgh ada promo tak? mcm dulu burung hantu unlimited utk seringgit...

skrg pon dh ade la yg harga pljar pon mmpu mlik..cba awk g intai2 cnter ke atau bkk portal diorg..mmber sy pon pkai yg ni..jimat je dia kata..
Back to top Go down
hati-hati ku
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 15
Join date : 24/08/2016

PostSubject: Re: Duit takde   Thu Apr 27, 2017 4:57 pm

rotijon3 wrote:
Prepaid skrg semua mahal gila...
Lagipun, kuat makan kuota, surf fb ngan insta sekejap je dah makan kuota byk...
Tiap2 bulan byr mahal... siap la simpanan aq dah nak abes dah...
Sesiapa tahu pelan apa yg tgh ada promo tak? mcm dulu burung hantu unlimited utk seringgit...

Promo tu dah takde dah...
Skrg dah tukar pelan baru... bounce
Aq pun gang burung hantu jugak
Back to top Go down
hati-hati ku
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 15
Join date : 24/08/2016

PostSubject: Re: Duit takde   Thu Apr 27, 2017 5:15 pm

tasnim wrote:


takde duit guna je wifi kt mn2,free tak pyh bayar...jimat duit..smpanan tu smpn je..

Bkn semua rumah ada wifi....
Mcm rumah aq takde wifi, adik2 semua pakai data je. Sbb area tak support unifi...
Back to top Go down
bella123456
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 28/04/2017

PostSubject: Re: Duit takde   Fri Apr 28, 2017 8:20 am

rotijon3 wrote:
Prepaid skrg semua mahal gila...
Lagipun, kuat makan kuota, surf fb ngan insta sekejap je dah makan kuota byk...
Tiap2 bulan byr mahal... siap la simpanan aq dah nak abes dah...
Sesiapa tahu pelan apa yg tgh ada promo tak? mcm dulu burung hantu unlimited utk seringgit...
Skrg kn ada yg utk student plan kan.tp tak tw la worth it ke tak..takot bg data ckit sbb byr murah kn.
Back to top Go down
marioz
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 2
Join date : 28/04/2017

PostSubject: Re: Duit takde   Fri Apr 28, 2017 12:17 pm

bella123456 wrote:

Skrg kn ada yg utk student plan kan.tp tak tw la worth it ke tak..takot bg data ckit sbb byr murah kn.

berbaloi je,sbb murah je byr.mcm tmpat2 lawatan pon ko akn dpt murah kalau ko student,siap ada diskaun..aku pkai plan yg prepaid XpX ja,tp quota ok je,ckup smpai sebulan..quota smpai 15gb kot..aku pon kki on9,ok je,..
Back to top Go down
marioz
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 2
Join date : 28/04/2017

PostSubject: Re: Duit takde   Fri Apr 28, 2017 12:24 pm

cici wrote:
skrg pon dh ade la yg harga pljar pon mmpu mlik..cba awk g intai2 cnter ke atau bkk portal diorg..mmber sy pon pkai yg ni..jimat je dia kata..

jimat sbb murah,pastu mmg khas utk student atau remaja je.aku mmg pkai yg ni,ko bole dpt 50% quota lg..sbb plan ni smpai 25thun je bole guna..so aku 22 & study lg,sesuai la pkai plan ni..plan laen tak mmpu..
Back to top Go down
zooro
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 7
Join date : 17/04/2017

PostSubject: Re: Duit takde   Fri Apr 28, 2017 5:43 pm

marioz wrote:
cici wrote:
skrg pon dh ade la yg harga pljar pon mmpu mlik..cba awk g intai2 cnter ke atau bkk portal diorg..mmber sy pon pkai yg ni..jimat je dia kata..

jimat sbb murah,pastu mmg khas utk student atau remaja je.aku mmg pkai yg ni,ko bole dpt 50% quota lg..sbb plan ni smpai 25thun je bole guna..so aku 22 & study lg,sesuai la pkai plan ni..plan laen tak mmpu..

senang nk sign up jgak..tak remeh..syrat pon cma umur bwah 25 thn dah trus bole dftar pkai msj je utk dftar.dah settle..
Back to top Go down
rotijon3
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 13
Join date : 04/07/2016

PostSubject: Re: Duit takde   Fri Apr 28, 2017 6:42 pm

tasnim wrote:


takde duit guna je wifi kt mn2,free tak pyh bayar...jimat duit..smpanan tu smpn je..

Wifi slow gile sbb share ngan ramai org...
Langsung tak berminat nak guna wifi.
So selalu guna data je. kesian sya
Back to top Go down
rotijon3
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 13
Join date : 04/07/2016

PostSubject: Re: Duit takde   Fri Apr 28, 2017 6:43 pm

marioz wrote:


berbaloi je,sbb murah je byr.mcm tmpat2 lawatan pon ko akn dpt murah kalau ko student,siap ada diskaun..aku pkai plan yg prepaid XpX  ja,tp quota ok je,ckup smpai sebulan..quota smpai 15gb kot..aku pon kki on9,ok je,..

betol ke ni? xpax yg kedekut pun bagi extra 50% data free ke?
Aq guna xpax jugak, camne nak dpt free data tu?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Duit takde   

Back to top Go down
 
Duit takde
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Pendidikan :: Portal Sekolah atau Pengajian Tinggi-
Jump to: