Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Samsung S8 yg baru

Go down 
AuthorMessage
aishamalik
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 06/10/2016

PostSubject: Samsung S8 yg baru   Fri May 05, 2017 11:45 pm

i mau tukar smarphone sbb sudah lama, tapi iphone sgt mahal dn samsung pun blh la, skrg ade tu s8, ada apa komen ttg tu? fungsi dn kualiti blh tahan?
Back to top Go down
amira2016
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 30/09/2016

PostSubject: Re: Samsung S8 yg baru   Mon May 08, 2017 1:27 pm

Lol kak, Samsung pun mahal seperti IPhone pula pun, murah sedikit saja
Back to top Go down
SabrinaFariza
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 05/11/2016

PostSubject: Re: Samsung S8 yg baru   Mon May 08, 2017 1:33 pm

Jika nak murah sikit, kak boleh guna Celcom punya itu program ZeroPhone, macam ini kak boleh beli phone dgn installment bulan-bulan saja, tak perlu upfront payment pula
Back to top Go down
LiangYeng1993
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 09/05/2017

PostSubject: Re: Samsung S8 yg baru   Tue May 09, 2017 10:43 pm

Saya sudah beli itu S8 juga, fungsi dia amat baik, rekaan pun cantik. Saya beli dgn installment dari celcom, setiap bulan bayar RM243 saja (bersama dengan itu pelan data first gold plus), murah sangat
Back to top Go down
Lilyfatiha
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 06/10/2016

PostSubject: Re: Samsung S8 yg baru   Thu May 11, 2017 12:31 am

LiangYeng1993 wrote:
Saya sudah beli itu S8 juga, fungsi dia amat baik, rekaan pun cantik. Saya beli dgn installment dari celcom, setiap bulan bayar RM243 saja (bersama dengan itu pelan data first gold plus), murah sangat
Celcom punya easyphone plan tak da include data plan? Perlu bayar extra utk sign data? Klau macam tu memang bebannya.
Back to top Go down
Lilyfatiha
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 06/10/2016

PostSubject: Re: Samsung S8 yg baru   Thu May 11, 2017 12:34 am

amira2016 wrote:
Lol kak, Samsung pun mahal seperti IPhone pula pun, murah sedikit saja
Betul juga, samsung punya harga semakin hari semakin mahal! i rasa kualiti sama je, tak berbaloi beli dgn harga tu.
Back to top Go down
PuteriMazinah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 11/05/2017

PostSubject: Re: Samsung S8 yg baru   Thu May 11, 2017 12:44 pm

Lilyfatiha wrote:
LiangYeng1993 wrote:
Saya sudah beli itu S8 juga, fungsi dia amat baik, rekaan pun cantik. Saya beli dgn installment dari celcom, setiap bulan bayar RM243 saja (bersama dengan itu pelan data first gold plus), murah sangat
Celcom punya easyphone plan tak da include data plan? Perlu bayar extra utk sign data? Klau macam tu memang bebannya.

Ya tak da include, tapi itu kos pelan data depends on apa pelan data awak mampu bayar punya, jika tak mampu tanggung itu pelan data yang RM90++ sebulan, boleh guna itu yang RM40++ sebulan pula
Back to top Go down
PuteriMazinah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 11/05/2017

PostSubject: Re: Samsung S8 yg baru   Thu May 11, 2017 12:47 pm

SabrinaFariza wrote:
Jika nak murah sikit, kak boleh guna Celcom punya itu program ZeroPhone, macam ini kak boleh beli phone dgn installment bulan-bulan saja, tak perlu upfront payment pula

Ya saya pun setuju Celcom ini pelan EasyPhone telah meringankan beban kami utk membeli phone yang model terbaru ini.
Back to top Go down
aishamalik
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 06/10/2016

PostSubject: Re: Samsung S8 yg baru   Fri May 12, 2017 10:58 pm

LiangYeng1993 wrote:
Saya sudah beli itu S8 juga, fungsi dia amat baik, rekaan pun cantik. Saya beli dgn installment dari celcom, setiap bulan bayar RM243 saja (bersama dengan itu pelan data first gold plus), murah sangat
Woah, dgn harga RM243 sebulan blh mendapat data dn samsung s8 yg terbaharu! berbaloi sgt!
Back to top Go down
aishamalik
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 06/10/2016

PostSubject: Re: Samsung S8 yg baru   Fri May 12, 2017 11:00 pm

amira2016 wrote:
Lol kak, Samsung pun mahal seperti IPhone pula pun, murah sedikit saja
Kedua-dua smartphone juga baik hanya satu yg android, satu yg guna ios saja. i lebih suka android, oleh tu i lebih suka samsung s8. Skrg dgn celcom easyphone plan,i tak perlu risau harganya!
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Samsung S8 yg baru   

Back to top Go down
 
Samsung S8 yg baru
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: Mobile-
Jump to: