Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Pelan terbaik utk Keluarga

Go down 
AuthorMessage
amira2016
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 30/09/2016

PostSubject: Pelan terbaik utk Keluarga   Tue Jul 18, 2017 12:14 am

Hi, saya sedang berfikir utk cancel pelan wifi di rumah saya dan guna data saja. Oleh itu, saya sedang mancari pelan data yang terbaik utk semua ahli keluarga saya! Saya dengar hari ni banyak telco ada provide itu supp line utk kongsi data punya? Ada apa-apa recommendation ke?
Back to top Go down
SabrinaFariza
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 05/11/2016

PostSubject: Re: Pelan terbaik utk Keluarga   Tue Jul 18, 2017 12:20 am

Guna wifi lebih mudah kan? Mengapa tak mau guna wifi saja? data pada hari ni amat mahal...
Back to top Go down
LiangYeng1993
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 09/05/2017

PostSubject: Re: Pelan terbaik utk Keluarga   Tue Jul 18, 2017 12:24 am

Ya hari ini byk telco ada promosi utk pelan supp line dia. Pilihan yang terbaik dlm opinion saya adalah pelan Gbshare dari celcom itu! Kerana u akan dpt fon yang canggih secara percuma! Berbaloi sangat!
Back to top Go down
bella123456
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 28/04/2017

PostSubject: Re: Pelan terbaik utk Keluarga   Wed Jul 19, 2017 2:50 pm

LiangYeng1993 wrote:
Ya hari ini byk telco ada promosi utk pelan supp line dia. Pilihan yang terbaik dlm opinion saya adalah pelan Gbshare dari celcom itu! Kerana u akan dpt fon yang canggih secara percuma! Berbaloi sangat!

iphone 7 ada?
Back to top Go down
PuteriMazinah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 11/05/2017

PostSubject: Re: Pelan terbaik utk Keluarga   Wed Jul 19, 2017 11:13 pm

bella123456 wrote:
LiangYeng1993 wrote:
Ya hari ini byk telco ada promosi utk pelan supp line dia. Pilihan yang terbaik dlm opinion saya adalah pelan Gbshare dari celcom itu! Kerana u akan dpt fon yang canggih secara percuma! Berbaloi sangat!

iphone 7 ada?
Ari tu, sya nampak Iphone7 ada dlm list! Tapi sekarang tak mau Iphone7 lagi lah! Lebih baik tunggu satu atau dua bulan dan beli Iphone8 saja! Selain daripd iphone, byk models ada lagi. Mcm, huawei, samsung, dan oppo.


Last edited by PuteriMazinah on Mon Jul 24, 2017 10:46 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
ferqin1028
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 07/10/2016

PostSubject: Re: Pelan terbaik utk Keluarga   Wed Jul 19, 2017 11:19 pm

Saya ingat beli pelan prepaid lebih baik... Tak bayar contract, tak ada upfront payment dan apa-apa!
Back to top Go down
ferqin1028
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 07/10/2016

PostSubject: Re: Pelan terbaik utk Keluarga   Wed Jul 19, 2017 11:21 pm

amira2016 wrote:
Hi, saya sedang berfikir utk cancel pelan wifi di rumah saya dan guna data saja. Oleh itu, saya sedang mancari pelan data yang terbaik utk semua ahli keluarga saya! Saya dengar hari ni banyak telco ada provide itu supp line utk kongsi data punya? Ada apa-apa recommendation ke?

Mengapa tak mahu guna wifi saja! Kos data banyak tinggi berbanding dengan kos data kan? Guna wifi lebih baik daripada guna data kan? Tak ada limit juga
Back to top Go down
amira2016
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 30/09/2016

PostSubject: Re: Pelan terbaik utk Keluarga   Sun Jul 23, 2017 12:13 am

SabrinaFariza wrote:
Guna wifi lebih mudah kan? Mengapa tak mau guna wifi saja? data pada hari ni amat mahal...

Kerana wifi amat mahal dan setiap ahli keluarga saya nak guna data kat luar juga pun. Oleh tu, lebih baik saya direct beli pelan data dan tak baya tanggung kos wifi yang mahal ni
Back to top Go down
amira2016
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 30/09/2016

PostSubject: Re: Pelan terbaik utk Keluarga   Sun Jul 23, 2017 12:15 am

ferqin1028 wrote:
Saya ingat beli pelan prepaid lebih baik... Tak bayar contract, tak ada upfront payment dan apa-apa!

Ya saya juga dengar prepaid punya lebih murah! Tapi hari ni semua company telco ni amat pintar! Mereka bagi promosi yang baik hanyalah kpd pelan postpaid dia saja!
Back to top Go down
MohdDavid
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 14
Join date : 13/07/2016
Age : 29
Location : Seremban

Character sheet
Sembang-sembang malaysian: 50

PostSubject: Re: Pelan terbaik utk Keluarga   Sun Jul 23, 2017 9:14 pm

ferqin1028 wrote:
Saya ingat beli pelan prepaid lebih baik... Tak bayar contract, tak ada upfront payment dan apa-apa!

tapi prepaid x byk benefit... mcm postpaid dlm celcom dpt share data...
prepaid x dpt buat ni... jika ada benefit mcm tu aku rasa bayar lebih sedikit ok kot...
Back to top Go down
MohdDavid
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 14
Join date : 13/07/2016
Age : 29
Location : Seremban

Character sheet
Sembang-sembang malaysian: 50

PostSubject: Re: Pelan terbaik utk Keluarga   Sun Jul 23, 2017 9:15 pm

amira2016 wrote:
ferqin1028 wrote:
Saya ingat beli pelan prepaid lebih baik... Tak bayar contract, tak ada upfront payment dan apa-apa!

Ya saya juga dengar prepaid punya lebih murah! Tapi hari ni semua company telco ni amat pintar! Mereka bagi promosi yang baik hanyalah kpd pelan postpaid dia saja!

hahaha, tahu pun... abang ku baru tukar celcom yg terbaru pelan tu blh share data...
dia cakap hanya sampai bulan akhir ni shj, selagi blh dpt free phone tapi pilihan x banyak...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Pelan terbaik utk Keluarga   

Back to top Go down
 
Pelan terbaik utk Keluarga
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Sains ICT :: Mobile-
Jump to: