Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 prepaid atau postpaid

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Belecso
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 22/08/2017

PostSubject: prepaid atau postpaid   Tue Aug 22, 2017 8:37 am

salam smua, aku dah pening dgn prepaid atau postpaid...
dua2 ni memang susahkan aku, yg mana satu baik???
dah tukar2 prepaid dgn postpaid, x jumpa2 yg sesuai bagi aku punya...
Back to top Go down
Relismug
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 4
Join date : 05/04/2017

PostSubject: Re: prepaid atau postpaid   Tue Aug 22, 2017 8:59 am

ko pakai telco sim card pun boleh pening? HHAHAHAAHAHAHA
ko dah pakai mana satu telco ni?
ko suka prepaid atau postpaid?
Back to top Go down
Amir_OUM
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 14
Join date : 05/04/2017

PostSubject: Re: prepaid atau postpaid   Thu Aug 24, 2017 7:35 am

Relismug wrote:
ko pakai telco sim card pun boleh pening? HHAHAHAAHAHAHA
ko dah pakai mana satu telco ni?
ko suka prepaid atau postpaid?

Kalau aku lagi suka prepaid.. senang sikit. senang nk control sikit... skrg tengah guna xpax... kerana skrg dia ada plan yg blh bagi extra kouta...
Back to top Go down
Amir_OUM
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 14
Join date : 05/04/2017

PostSubject: Re: prepaid atau postpaid   Thu Aug 24, 2017 7:37 am

Belecso wrote:
salam smua, aku dah pening dgn prepaid atau postpaid...
dua2 ni memang susahkan aku, yg mana satu baik???
dah tukar2 prepaid dgn postpaid, x jumpa2 yg sesuai bagi aku punya...

Kena tengok apa yg kamu nk dlm plan tu..prepaid tu murah dan senang nk control... tapi postpaid byk quota juga.. tapi setiap bulan kena bayar juga..
Back to top Go down
Apptifo
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 10
Join date : 03/04/2017

PostSubject: Re: prepaid atau postpaid   Thu Aug 24, 2017 8:32 am

Amir_OUM wrote:
Kalau aku lagi suka prepaid.. senang sikit. senang nk control sikit... skrg tengah guna xpax... kerana skrg dia ada plan yg blh bagi extra kouta...

aku pun dah pakai xpax selamat 5 tahun, pernah cuba telco lain tapi tukar balik xpax ni, kaka
offer banyak pilihan xpax ni, sekarang mobile internet tu boleh pilih apa add on yang kau nak
Back to top Go down
azlan thor
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 11
Join date : 16/03/2017

PostSubject: Re: prepaid atau postpaid   Thu Aug 24, 2017 5:05 pm

org skrg prefer postpaid lah..tak pyh susah2 kena bli topup..bulan2 byar je bil..lg satu kelebihan data mmg banyak..prepaid ni data mmg skit sgt,tuk budak2 bole la Laughing
Back to top Go down
azlan thor
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 11
Join date : 16/03/2017

PostSubject: Re: prepaid atau postpaid   Thu Aug 24, 2017 5:09 pm

Amir_OUM wrote:

Kalau aku lagi suka prepaid.. senang sikit. senang nk control sikit... skrg tengah guna xpax... kerana skrg dia ada plan yg blh bagi extra kouta...

apa yg sng control???data sikit,cepat habis..susah nk control ada la..kena jimat nk on9 pon
Back to top Go down
Aina92
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 8
Join date : 08/10/2016

PostSubject: Re: prepaid atau postpaid   Mon Aug 28, 2017 5:21 pm

azlan thor wrote:
org skrg prefer postpaid lah..tak pyh susah2 kena bli topup..bulan2 byar je bil..lg satu kelebihan data mmg banyak..prepaid ni data mmg skit sgt,tuk budak2 bole la Laughing

Bukan semua org blh commit nk byr setiap bulan.. hahaha kalau mcm aku pun susah sikit.. nasib baik xpax ade 8 pilihan .. atau nak addon pun murah><


Last edited by Aina92 on Wed Aug 30, 2017 5:00 pm; edited 3 times in total
Back to top Go down
Aina92
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 8
Join date : 08/10/2016

PostSubject: Re: prepaid atau postpaid   Mon Aug 28, 2017 5:28 pm

azlan thor wrote:
Amir_OUM wrote:

Kalau aku lagi suka prepaid.. senang sikit. senang nk control sikit... skrg tengah guna xpax... kerana skrg dia ada plan yg blh bagi extra kouta...

apa yg sng control???data sikit,cepat habis..susah nk control ada la..kena jimat nk on9 pon

Skrg byk data juga... yg xpax in blh bagi extra.. blh tengok nk walla video dan walla music.. haha... skrg data byk sampai x perlu control dah.. hahaha
Back to top Go down
Siti Sarah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 28/04/2017

PostSubject: Re: prepaid atau postpaid   Tue Aug 29, 2017 2:13 am

Aina92 wrote:
azlan thor wrote:
org skrg prefer postpaid lah..tak pyh susah2 kena bli topup..bulan2 byar je bil..lg satu kelebihan data mmg banyak..prepaid ni data mmg skit sgt,tuk budak2 bole la Laughing

Bukan semua org blh commit nk byr setiap bulan.. hahaha kalau mcm aku pun susah sikit.. kdg2 x call org pun kena byr mhl2 juga..>< ishh...

Prepaid skrg lagi baik dari postpaid. Prepaid nak topup bila2 pun blh..lagipun diorg offer byk keistimewaan, mcm penggune xpax ke celcom pun blh tgok video musik yg percume


Last edited by Siti Sarah on Tue Sep 05, 2017 3:17 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Belecso
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 22/08/2017

PostSubject: Re: prepaid atau postpaid   Mon Sep 04, 2017 11:56 pm

Amir_OUM wrote:

Kalau aku lagi suka prepaid.. senang sikit. senang nk control sikit... skrg tengah guna xpax... kerana skrg dia ada plan yg blh bagi extra kouta...
xpax ni best ke? dah lama x try xpax ni, semakin best compare dgn dulu ke?
quota brp ko pakai?
Back to top Go down
Belecso
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 22/08/2017

PostSubject: Re: prepaid atau postpaid   Tue Sep 05, 2017 12:00 am

Apptifo wrote:

aku pun dah pakai xpax selamat 5 tahun, pernah cuba telco lain tapi tukar balik xpax ni, kaka
offer banyak pilihan xpax ni, sekarang mobile internet tu boleh pilih apa add on yang kau nak

aku baru tgk xpax mobile internet plan tu, mcm banyak data offer ni, ko pakai plan berapa sebulan ni?
Back to top Go down
Bigmama520
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 14
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: prepaid atau postpaid   Mon Oct 09, 2017 10:18 pm

xpax celcom baru2 ni ade launch package easyphone ade org tau baik tak?
tu sales org ckp ni prepaid installment byr bulan aeon, 2 tahun .
xtau tau la prepaid ni baik ke abil postpaid lg baik.
Back to top Go down
Rashdan
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 23
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: prepaid atau postpaid   Mon Oct 09, 2017 10:28 pm

Bigmama520 wrote:
xpax celcom baru2 ni ade launch package easyphone ade org tau baik tak?
tu sales org ckp ni prepaid installment byr bulan aeon, 2 tahun .
xtau tau la prepaid ni baik ke abil postpaid lg baik.

pelik jg...prepaid tapi buat mcm postpaid, lagi loan 2 tahun aeon... berani sign up ke? org baru2 kerja mesti x berani sgt .
Back to top Go down
Konari
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 11/10/2017

PostSubject: Re: prepaid atau postpaid   Wed Oct 11, 2017 9:02 am

Rashdan wrote:
Bigmama520 wrote:
xpax celcom baru2 ni ade launch package easyphone ade org tau baik tak?
tu sales org ckp ni prepaid installment byr bulan aeon, 2 tahun .
xtau tau la prepaid ni baik ke abil postpaid lg baik.

pelik jg...prepaid tapi buat mcm postpaid, lagi loan 2 tahun aeon... berani sign up ke?  org baru2 kerja mesti x berani sgt .

Eh 2 tahun panjang tu, nanti lepas 1 tahun mau tukar telefon baru masih belum bayar habis tu. Kalau dpt kurangkan masa utk contract tu blh lah cuba, tapi kalau 2 tahun, x tau lah...
Back to top Go down
DesaRosa
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 11/10/2017

PostSubject: Re: prepaid atau postpaid   Wed Oct 11, 2017 9:09 am

Bigmama520 wrote:
xpax celcom baru2 ni ade launch package easyphone ade org tau baik tak?
tu sales org ckp ni prepaid installment byr bulan aeon, 2 tahun .
xtau tau la prepaid ni baik ke abil postpaid lg baik.

Plan ini perlu didaftar di bawah syarikat Aeon, jadi dia ade charge interest setiap bulan tau, mcm pinjaman je. Sekurang2 juga 1.5% setiap bulan, kalau sign utk 2 tahun byk juga jumlah tu. Fikir betul2 tu baru sign, nanti separuh jalan x mampu utk bayar balik susah lah..
Back to top Go down
Amir_OUM
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 14
Join date : 05/04/2017

PostSubject: Re: prepaid atau postpaid   Wed Oct 11, 2017 11:03 am

Bigmama520 wrote:
xpax celcom baru2 ni ade launch package easyphone ade org tau baik tak?
tu sales org ckp ni prepaid installment byr bulan aeon, 2 tahun .
xtau tau la prepaid ni baik ke abil postpaid lg baik.

kena tengok kamu skrg dah biasa guna apa.. kalau aku dah biasa utk postpaid mesti akan ambil postpaid punya.. tapi kalau skrg kamu tengah guna prepaid... continue je... dpt pon baru lagi ok pon.
Back to top Go down
Nordin
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 2
Join date : 11/10/2017

PostSubject: Re: prepaid atau postpaid   Wed Oct 11, 2017 12:28 pm

Bigmama520 wrote:
xpax celcom baru2 ni ade launch package easyphone ade org tau baik tak?
tu sales org ckp ni prepaid installment byr bulan aeon, 2 tahun .
xtau tau la prepaid ni baik ke abil postpaid lg baik.

Saya pun ada perasan yang Xpax ada package baru easyphone. Cuma saya masih tertanya bagus ke package easyphone tu? Ada yang dah cuba amik package tu? Question Bagi saya. Kalau mampu untuk bayar tiap bulan better saya amik postpaid dari prepaid. Laughing
Back to top Go down
Azureen
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 13/10/2017

PostSubject: Re: prepaid atau postpaid   Fri Oct 13, 2017 1:03 am

Nordin wrote:
Bigmama520 wrote:
xpax celcom baru2 ni ade launch package easyphone ade org tau baik tak?
tu sales org ckp ni prepaid installment byr bulan aeon, 2 tahun .
xtau tau la prepaid ni baik ke abil postpaid lg baik.

Saya pun ada perasan yang Xpax ada package baru easyphone. Cuma saya masih tertanya bagus ke package easyphone tu? Ada yang dah cuba amik package tu? Question Bagi saya. Kalau mampu untuk bayar tiap bulan better saya amik postpaid dari prepaid.  Laughing

Yang Easyphone plan tu bagus sebab setiap bulan dia akan beri bonus RM30 credit sepanjang masa akaun anda aktif. Masa 2 tahun utk anda bayar pinjaman tu dikira juga tau. Permohonannya juga agak mudah, hanya perlu bagi dokumen2 secara online boleh dah.
Back to top Go down
DesaRosa
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 11/10/2017

PostSubject: Re: prepaid atau postpaid   Fri Oct 13, 2017 1:17 am

Azureen wrote:
Nordin wrote:
Bigmama520 wrote:
xpax celcom baru2 ni ade launch package easyphone ade org tau baik tak?
tu sales org ckp ni prepaid installment byr bulan aeon, 2 tahun .
xtau tau la prepaid ni baik ke abil postpaid lg baik.

Saya pun ada perasan yang Xpax ada package baru easyphone. Cuma saya masih tertanya bagus ke package easyphone tu? Ada yang dah cuba amik package tu? Question Bagi saya. Kalau mampu untuk bayar tiap bulan better saya amik postpaid dari prepaid.  Laughing

Yang Easyphone plan tu bagus sebab setiap bulan dia akan beri bonus RM30 credit sepanjang masa akaun anda aktif. Masa 2 tahun utk anda bayar pinjaman tu dikira juga tau. Permohonannya juga agak mudah, hanya perlu bagi dokumen2 secara online boleh dah.

Tapi dia punya proses permohonan x begitu mudah tu, perlu check anda punya pendapatan dari bank statement baru dpt tentukan berjaya atau x. Entah perlu tunggu sampai bila baru ada berita drpd mereka. Kalau ku mau kurangkan masa bayaran boleh ke? 2 tahun sangat panjang tu.
Back to top Go down
Thinis
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 07/07/2016

PostSubject: Re: prepaid atau postpaid   Sat Oct 14, 2017 7:47 pm

DesaRosa wrote:
Bigmama520 wrote:
xpax celcom baru2 ni ade launch package easyphone ade org tau baik tak?
tu sales org ckp ni prepaid installment byr bulan aeon, 2 tahun .
xtau tau la prepaid ni baik ke abil postpaid lg baik.

Plan ini perlu didaftar di bawah syarikat Aeon, jadi dia ade charge interest setiap bulan tau, mcm pinjaman je. Sekurang2 juga 1.5% setiap bulan, kalau sign utk 2 tahun byk juga jumlah tu. Fikir betul2 tu baru sign, nanti separuh jalan x mampu utk bayar balik susah lah..

tgk la kalau ambil phone biasa pon bayr rm1xx sebulan.ok la tu kan.
lg ni ade protection plan rm 23 saje tmbah . jadi xpelu risau hilang phone ke rosak screen.
Back to top Go down
Bigmama520
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 14
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: prepaid atau postpaid   Sat Oct 14, 2017 9:22 pm

Thinis wrote:
DesaRosa wrote:
Bigmama520 wrote:
xpax celcom baru2 ni ade launch package easyphone ade org tau baik tak?
tu sales org ckp ni prepaid installment byr bulan aeon, 2 tahun .
xtau tau la prepaid ni baik ke abil postpaid lg baik.

Plan ini perlu didaftar di bawah syarikat Aeon, jadi dia ade charge interest setiap bulan tau, mcm pinjaman je. Sekurang2 juga 1.5% setiap bulan, kalau sign utk 2 tahun byk juga jumlah tu. Fikir betul2 tu baru sign, nanti separuh jalan x mampu utk bayar balik susah lah..

tgk la kalau ambil phone biasa pon bayr rm1xx sebulan.ok la tu kan.
lg ni ade protection plan rm 23 saje tmbah . jadi xpelu risau hilang phone ke rosak screen.

protection plan tu ok, tapi rasanya ambil Iphone lg bagus kalau nak sign up easyphone package.
Back to top Go down
Bigmama520
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 14
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: prepaid atau postpaid   Sat Oct 14, 2017 9:25 pm

Nordin wrote:
Bigmama520 wrote:
xpax celcom baru2 ni ade launch package easyphone ade org tau baik tak?
tu sales org ckp ni prepaid installment byr bulan aeon, 2 tahun .
xtau tau la prepaid ni baik ke abil postpaid lg baik.

Saya pun ada perasan yang Xpax ada package baru easyphone. Cuma saya masih tertanya bagus ke package easyphone tu? Ada yang dah cuba amik package tu? Question Bagi saya. Kalau mampu untuk bayar tiap bulan better saya amik postpaid dari prepaid.  Laughing

yg postpaid tu , byr extra kalau xhabis2 pakai data tu semua. aik byr je bulan2, rugi byk. prepaid ok lg senang control .
Back to top Go down
Lilyfatiha
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 06/10/2016

PostSubject: Re: prepaid atau postpaid   Thu Dec 14, 2017 7:31 pm

azlan thor wrote:
org skrg prefer postpaid lah..tak pyh susah2 kena bli topup..bulan2 byar je bil..lg satu kelebihan data mmg banyak..prepaid ni data mmg skit sgt,tuk budak2 bole la Laughing

Bukan semua org prefer postpaid sbb u blh menjimatkan duit dn u blh check u punya kredit tinggal berapa kloi u guna prepaid. U tak perlu risau eprlu bayr dgn jumlah yg byk kloi guna prepaid, bagi org yg budget macam I blh guna prepaid.
Back to top Go down
Lilyfatiha
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 06/10/2016

PostSubject: Re: prepaid atau postpaid   Thu Dec 14, 2017 7:38 pm

Aina92 wrote:
azlan thor wrote:
org skrg prefer postpaid lah..tak pyh susah2 kena bli topup..bulan2 byar je bil..lg satu kelebihan data mmg banyak..prepaid ni data mmg skit sgt,tuk budak2 bole la Laughing

Bukan semua org blh commit nk byr setiap bulan.. hahaha kalau mcm aku pun susah sikit.. nasib baik xpax ade 8 pilihan .. atau nak addon pun murah><

yaya, macam i suka pakai prepaid dn nasib baik skrg xpax ade berganda data, i blh guna data tu utk tonton video yg suka tanpa merisaukan data tak cukup, dn i tak perlu cari wifi semasa kat luar. Ini telah memudahkan kehidupan i .
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: prepaid atau postpaid   

Back to top Go down
 
prepaid atau postpaid
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Komuniti :: Kopitiam Corner-
Jump to: