Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Xpax same dgn Celcom ?

Go down 
AuthorMessage
Notail
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 12
Join date : 05/10/2016

PostSubject: Xpax same dgn Celcom ?    Tue Aug 22, 2017 11:09 pm

Adekah siapa tau celcom skrg ade ape plan yg bagi merdeka promotion punye?
Back to top Go down
PenPineapple
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 25/10/2016

PostSubject: Xpax tu celcom lah adui   Tue Aug 22, 2017 11:13 pm

tak tau lah.. tapi skrg celcom ade trailer yg baru bleh tengok dulu.. rasa tu plan yg baru .. 29Aug akan tau apa trailer tu cakap hehe
https://www.youtube.com/watch?v=rgOCZfkzp6E&feature=youtu.be
Back to top Go down
Rashdan
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 23
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Xpax same dgn Celcom ?    Thu Aug 24, 2017 12:02 am

plan baru xpax ko, haha byk ni xpax pune package skrg.
ataupn data yg pecuma utk org yg top up haha
Back to top Go down
Rashdan
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 23
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Xpax same dgn Celcom ?    Thu Aug 24, 2017 12:04 am

PenPineapple wrote:
tak tau lah.. tapi skrg celcom ade trailer yg baru bleh tengok dulu.. rasa tu plan yg baru .. 29Aug akan tau apa trailer tu cakap hehe
https://www.youtube.com/watch?v=rgOCZfkzp6E&feature=youtu.be

ako rasa ni makin diorg ni bagi diskaun byk utk hari merdeka nnt.
sesiapa yg bwah celcom bole dpt diskaun utk tgk filem ni.
Back to top Go down
PenPineapple
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 25/10/2016

PostSubject: Re: Xpax same dgn Celcom ?    Thu Aug 24, 2017 11:22 pm

Rashdan wrote:
plan baru xpax ko, haha  byk ni xpax pune package skrg.
ataupn data yg pecuma utk org yg top up haha
aiya.. xpax line skrg semakin teruk.. lagi baik pakai telco lain, xpax rasa nia mahal je lah..
Back to top Go down
PenPineapple
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 8
Join date : 25/10/2016

PostSubject: Re: Xpax same dgn Celcom ?    Thu Aug 24, 2017 11:23 pm

Rashdan wrote:
PenPineapple wrote:
tak tau lah.. tapi skrg celcom ade trailer yg baru bleh tengok dulu.. rasa tu plan yg baru .. 29Aug akan tau apa trailer tu cakap hehe
https://www.youtube.com/watch?v=rgOCZfkzp6E&feature=youtu.be

ako rasa ni makin diorg ni bagi diskaun byk utk hari merdeka nnt.
sesiapa yg bwah celcom bole dpt diskaun utk tgk filem ni.
apa discount? mungkin ke macam TGV beli pakai maybank dapat harga rm10? ni same je beli pakai celcom dapat rm10 harga ticket Question macam ni bagus lah..
Back to top Go down
Thinis
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 07/07/2016

PostSubject: Re: Xpax same dgn Celcom ?    Sat Aug 26, 2017 12:33 pm

ni musim merdeka , mesti telco promosi
tggu lg 2 hari je bole tau ape yg berlaku.
ape2 pon ade promosi skrg kat market
Back to top Go down
hati-hati ku
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 15
Join date : 24/08/2016

PostSubject: Re: Xpax same dgn Celcom ?    Sat Aug 26, 2017 12:36 pm

PenPineapple wrote:
Rashdan wrote:
plan baru xpax ko, haha  byk ni xpax pune package skrg.
ataupn data yg pecuma utk org yg top up haha
aiya.. xpax line skrg semakin teruk.. lagi baik pakai telco lain, xpax rasa nia mahal je lah..

jgn selalu tkr tu package, nnt lgi mahal bayar
kalau line lmp kasi report je customer sevices, diorg akn resolve isu2.
dulu i pon macam tu, abis buat report, skrg jadi ok
Back to top Go down
Notail
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 12
Join date : 05/10/2016

PostSubject: Re: Xpax same dgn Celcom ?    Sat Aug 26, 2017 11:47 pm

Thinis wrote:
ni musim merdeka , mesti telco promosi
tggu lg 2 hari je bole tau ape yg berlaku.
ape2 pon ade promosi skrg kat market
tapi ni filem movie ke? atau nak buat filem promosi je? kalau movie apa movie celcom bleh buat?
Back to top Go down
Notail
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 12
Join date : 05/10/2016

PostSubject: Re: Xpax same dgn Celcom ?    Sat Aug 26, 2017 11:48 pm

hati-hati ku wrote:
PenPineapple wrote:
Rashdan wrote:
plan baru xpax ko, haha  byk ni xpax pune package skrg.
ataupn data yg pecuma utk org yg top up haha
aiya.. xpax line skrg semakin teruk.. lagi baik pakai telco lain, xpax rasa nia mahal je lah..

jgn selalu tkr tu package, nnt lgi mahal bayar
kalau line lmp kasi report je customer sevices, diorg akn resolve isu2.
dulu i pon macam tu, abis buat report, skrg jadi ok
kalau coverage area buruk? tak mungkin die org buat kuat area tu hanye bagi u 1 orang.. cost die pun lagi mahal drpd u punye plan 1 tahun Laughing Laughing
Back to top Go down
SuperTehice
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 28/12/2017

PostSubject: Re: Xpax same dgn Celcom ?    Thu Dec 28, 2017 12:47 am

aduii brother, xpax tu mmg la bwh celcom
macmne bole xtau ehh....
dah byk famous ni skrg. mangkin ramai org pakai sebabkan murah dan senang.
Back to top Go down
Konari
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 11/10/2017

PostSubject: Re: Xpax same dgn Celcom ?    Mon Jan 01, 2018 2:25 pm

Ku rasa yg Xpax tu x bagus utk guna lah...
Data yg dibagi tu x begitu byk tapi harga mahal pulak, mcm perlu RM30 utl perlu 5GB saja tu, x berbaloi langsung...
Back to top Go down
Jaze
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 01/01/2018

PostSubject: Re: Xpax same dgn Celcom ?    Mon Jan 01, 2018 3:50 pm

Konari wrote:
Ku rasa yg Xpax tu x bagus utk guna lah...
Data yg dibagi tu x begitu byk tapi harga mahal pulak, mcm perlu RM30 utl perlu 5GB saja tu, x berbaloi langsung...

Ku rasa RM30 tu mmg harga biasa lah... mmg skrg byk yg mcm tu kan?
Back to top Go down
Jaze
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 01/01/2018

PostSubject: Re: Xpax same dgn Celcom ?    Mon Jan 01, 2018 3:51 pm

SuperTehice wrote:
aduii brother, xpax tu mmg la bwh celcom
macmne bole xtau ehh....
dah byk famous ni skrg. mangkin ramai org pakai sebabkan murah dan senang.

Kalau bwh celcom mmg blh cuba guna lah, sekurang2 line nya stabil...
Back to top Go down
Azarhari
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 02/01/2018

PostSubject: Re: Xpax same dgn Celcom ?    Tue Jan 02, 2018 12:27 am

haaa, xpax ni adelah telco package yg paling byk promotion.
itulahh yg semakin ramai org ambil xpax ni skrg. data percuma byk , speed ju ga laju
Back to top Go down
Thinis
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 07/07/2016

PostSubject: Re: Xpax same dgn Celcom ?    Tue Jan 02, 2018 1:22 am

plan yg paling kelentong skrg, xpax sim baru.
selapas kaw2 squad, plan baru ni lagi byk percuma data bagi semua org yg pakai. daripd mane2 internet plan yg beli tu , secara langsung akan dpt 10gb instagram utk dipakai.
Back to top Go down
Thinis
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 9
Join date : 07/07/2016

PostSubject: Re: Xpax same dgn Celcom ?    Tue Jan 02, 2018 1:29 am

Konari wrote:
Ku rasa yg Xpax tu x bagus utk guna lah...
Data yg dibagi tu x begitu byk tapi harga mahal pulak, mcm perlu RM30 utl perlu 5GB saja tu, x berbaloi langsung...

semua telco lebih kurang ke . yg penting check coverage area awak.
rm 30 5gb dah byk tu.... pikir lah 2,3 tahun lepas.... baru berapa saje ade hahahahaha lol!
Back to top Go down
huzaini Ad
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 02/01/2018

PostSubject: Re: Xpax same dgn Celcom ?    Tue Jan 02, 2018 2:39 am

Thinis wrote:
Konari wrote:
Ku rasa yg Xpax tu x bagus utk guna lah...
Data yg dibagi tu x begitu byk tapi harga mahal pulak, mcm perlu RM30 utl perlu 5GB saja tu, x berbaloi langsung...

semua telco lebih kurang ke . yg penting check coverage area awak.
rm 30 5gb dah byk tu.... pikir lah 2,3 tahun lepas.... baru berapa saje ade hahahahaha lol!

xsama la bro, dulu ako pakai ni, lambat hoi....lepas tukar lain pula line smooth. lagi murah juga. telco D punya data bole pakai utk semua termasuk internet sekali. tak der macam ni limited.
Back to top Go down
SuperTehice
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 28/12/2017

PostSubject: Re: Xpax same dgn Celcom ?    Tue Jan 02, 2018 6:34 am

i tau tu DG bigbonus free 1 gb data, tapi tu ade limit saje utk pokul 1 - 7 pm .
masa tu kerja bang....nanti boss marah baru tau. afro
xpax tu 10 gb instagram bole pakai bila2 masa, kalau x habis lagi bole carry forward bulan depan .
Back to top Go down
DesaRosa
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 11/10/2017

PostSubject: Re: Xpax same dgn Celcom ?    Tue Jan 02, 2018 8:33 am

SuperTehice wrote:
i tau tu DG bigbonus free 1 gb data, tapi tu ade limit saje utk pokul 1 - 7 pm .
masa tu kerja bang....nanti boss marah baru tau. afro
xpax tu 10 gb instagram bole pakai bila2 masa, kalau x habis lagi bole carry forward bulan depan .

Aku pun rasa yg Xpax tu lebih baik lah... Limit utk app berbanding limit utk masa yg diguna, kerana kalau limit masa tu agak susah, buatkan org terpaksa main2 pd waktu tu dan kalau kebetulan masa tu sgt sibuk mmg x berbaloi lah..
Back to top Go down
Azureen
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 13/10/2017

PostSubject: Re: Xpax same dgn Celcom ?    Tue Jan 02, 2018 10:08 am

Thinis wrote:
Konari wrote:
Ku rasa yg Xpax tu x bagus utk guna lah...
Data yg dibagi tu x begitu byk tapi harga mahal pulak, mcm perlu RM30 utl perlu 5GB saja tu, x berbaloi langsung...

semua telco lebih kurang ke . yg penting check coverage area awak.
rm 30 5gb dah byk tu.... pikir lah 2,3 tahun lepas.... baru berapa saje ade hahahahaha lol!

Tapi yg kini bukan sahaja 5GB utk RM30 tau, dgn promosi baru yg bagi 10GB percuma utk kedua2 Instagram dan Facebook tu kita sudah blh dpt 25GB utk sebulan, kalau telco yg lain mana ada yg bagus mcm tu? Haha.
Back to top Go down
Azureen
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 6
Join date : 13/10/2017

PostSubject: Re: Xpax same dgn Celcom ?    Tue Jan 02, 2018 10:10 am

huzaini Ad wrote:
Thinis wrote:
Konari wrote:
Ku rasa yg Xpax tu x bagus utk guna lah...
Data yg dibagi tu x begitu byk tapi harga mahal pulak, mcm perlu RM30 utl perlu 5GB saja tu, x berbaloi langsung...

semua telco lebih kurang ke . yg penting check coverage area awak.
rm 30 5gb dah byk tu.... pikir lah 2,3 tahun lepas.... baru berapa saje ade hahahahaha lol!

xsama la bro, dulu ako pakai ni, lambat hoi....lepas tukar lain pula line smooth. lagi murah juga. telco D punya data bole pakai utk semua termasuk internet sekali. tak der macam ni limited.

Adakah sebab area anda x begitu baik line nya? Aku sudah guna xpax utk 2 tahun dan selama ini line nya bagus2 saja, x ade masalah pun. Kalau utk telco D ut mrk bagi data brp? Xpax ni bagi 20GB dan masih blh dibawa ke bulan hadapan tau, jadi kalau x guna habis masih blh terus guna lagi, x takut bazir.
Back to top Go down
JantanSado
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 28/12/2017

PostSubject: Re: Xpax same dgn Celcom ?    Fri Jan 05, 2018 3:03 pm

Jaze wrote:
Konari wrote:
Ku rasa yg Xpax tu x bagus utk guna lah...
Data yg dibagi tu x begitu byk tapi harga mahal pulak, mcm perlu RM30 utl perlu 5GB saja tu, x berbaloi langsung...

Ku rasa RM30 tu mmg harga biasa lah... mmg skrg byk yg mcm tu kan?

Skang memang banyak . Tapi mana boleh carry forward babe data dorang. Xpax ni bagi data dah lah banyak. Sampai 10GB. Lepas tu boleh carry forward pulak tu. nice kan? Hahahhaa
Back to top Go down
JantanSado
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 28/12/2017

PostSubject: Re: Xpax same dgn Celcom ?    Fri Jan 05, 2018 3:05 pm

Jaze wrote:
SuperTehice wrote:
aduii brother, xpax tu mmg la bwh celcom
macmne bole xtau ehh....
dah byk famous ni skrg. mangkin ramai org pakai sebabkan murah dan senang.

Kalau bwh celcom mmg blh cuba guna lah, sekurang2 line nya stabil...

Yes bagi aku line memang stable gile. Sbb aku pakai XPax ni dah lama kot. So far line dia tak mengecewakan aku. Lepas tu dengar dia ada promo free 10GB ig ni. Lagi lah tak mengecewakan. Hahahhaa
Back to top Go down
JantanSado
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 5
Join date : 28/12/2017

PostSubject: Re: Xpax same dgn Celcom ?    Fri Jan 05, 2018 3:07 pm

DesaRosa wrote:
SuperTehice wrote:
i tau tu DG bigbonus free 1 gb data, tapi tu ade limit saje utk pokul 1 - 7 pm .
masa tu kerja bang....nanti boss marah baru tau. afro
xpax tu 10 gb instagram bole pakai bila2 masa, kalau x habis lagi bole carry forward bulan depan .

Aku pun rasa yg Xpax tu lebih baik lah... Limit utk app berbanding limit utk masa yg diguna, kerana kalau limit masa tu agak susah, buatkan org terpaksa main2 pd waktu tu dan kalau kebetulan masa tu sgt sibuk mmg x berbaloi lah..

Yes . bukan semua ada free time kot. So Xpax ni bagi kita boleh carry forward. Memang thorbaik laahhhh. So 10GB aku boleh save lah. Hahahahah
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Xpax same dgn Celcom ?    

Back to top Go down
 
Xpax same dgn Celcom ?
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Komuniti :: Kopitiam Corner-
Jump to: