Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Perbandingan Pelan Internet Postpaid di Malaysia

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Nur Amalia
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 05/09/2017

PostSubject: Re: Perbandingan Pelan Internet Postpaid di Malaysia    Tue Sep 05, 2017 6:47 pm

azlan thor wrote:
Zaidkhairul wrote:

Telco C baru ni keluarkan pelan baru yang memang berbaloi bounce RM 188 sebulan bagi 100GB data dengan panggilan dan sms tanpa had. Kelajuan internet tu tak pasti sangat, rasanya kena tengok coverage dekat kawasan kau scratch

mahalnya..aq byar bulan2 bwah 100 je..postpaid jgak

Aq dengar kata user yg sign up pelan internet ni boleh dpt smartphone percuma spt Huawei P10, Vivo v5s dan model lain. Tapi aq tak pasti promosi ni sampai bilalah.
Back to top Go down
Kharul Azhar
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 28/08/2017

PostSubject: Re: Perbandingan Pelan Internet Postpaid di Malaysia    Fri Sep 01, 2017 2:15 pm

Zaidkhairul wrote:
Kharul Azhar wrote:
Aku nak tukar pelan internet postpaid aku ni. Telco apa yang menawarkan pelan internet postpaid yg berbaloi dr segi kuota internet, kelajuan internet, harga dsbnya? Apa apa-apa cadangan?

Telco C baru ni keluarkan pelan baru yang memang berbaloi bounce RM 188 sebulan bagi 100GB data dengan panggilan dan sms tanpa had. Kelajuan internet tu tak pasti sangat, rasanya kena tengok coverage dekat kawasan kau scratch

Wah, nampaknya pelan ni boleh tahan juga. Kuota data yg diberi mmg byk, tak perlu byr wang lebihan utk beli additional data lagi. Trm ksh atas info.
Back to top Go down
Mohd Ilman
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 01/09/2017

PostSubject: Re: Perbandingan Pelan Internet Postpaid di Malaysia    Fri Sep 01, 2017 2:09 pm

azlan thor wrote:

mahalnya..aq byar bulan2 bwah 100 je..postpaid jgak

Bro, tak mahallah. Dgn byr RM188 sebulan, boleh dpt 100GB internet dan byk benefit lain. Lagipun, boleh layari internet di mana-mana pun dan pada bila-bila masa. Tak perlu susah payah utk cari tmpt-tmpt yg provide free wifi utk layari internet.
Back to top Go down
Shah Zashira
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 29/08/2017

PostSubject: Re: Perbandingan Pelan Internet Postpaid di Malaysia    Thu Aug 31, 2017 12:24 am

azlan thor wrote:


mahalnya..aq byar bulan2 bwah 100 je..postpaid jgak

Harga ni tak mahal sangat sebenarnya. Kalo dah sign pakej ni boleh la terus berhentikan wifi dekat rumah. Ni dah la cukup untuk share satu rumah. Boleh guna dekat rumah dan luar, memanglah berbaloi
Back to top Go down
kamarul
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 1
Join date : 30/08/2017

PostSubject: Re: Perbandingan Pelan Internet Postpaid di Malaysia    Wed Aug 30, 2017 9:25 pm

Zaidkhairul wrote:
Kharul Azhar wrote:
Aku nak tukar pelan internet postpaid aku ni. Telco apa yang menawarkan pelan internet postpaid yg berbaloi dr segi kuota internet, kelajuan internet, harga dsbnya? Apa apa-apa cadangan?

Telco C baru ni keluarkan pelan baru yang memang berbaloi bounce RM 188 sebulan bagi 100GB data dengan panggilan dan sms tanpa had. Kelajuan internet tu tak pasti sangat, rasanya kena tengok coverage dekat kawasan kau scratch

100GB internet ...syok, harga RM188.... lagi syok!!! tu bukan gurau sahaja, tu betul-betul kena bayar lepas ambil pelan tu. Kalau nak bayar harga tu setiap bulan, muka masam jadi muka pahit... pale
Back to top Go down
Ajirah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 1
Join date : 30/08/2017

PostSubject: Re: Perbandingan Pelan Internet Postpaid di Malaysia    Wed Aug 30, 2017 9:14 pm

azlan thor wrote:
Zaidkhairul wrote:

Telco C baru ni keluarkan pelan baru yang memang berbaloi bounce RM 188 sebulan bagi 100GB data dengan panggilan dan sms tanpa had. Kelajuan internet tu tak pasti sangat, rasanya kena tengok coverage dekat kawasan kau scratch

mahalnya..aq byar bulan2 bwah 100 je..postpaid jgak

Mahal ke? saya tak berapa setuju, pelan tu tawar 100GB bukan cuma untuk internet sahaja tapi ada juga 100GB untuk video walla, jadi jumlah ada 200GB dalam pakej ni. saya rasa memang baloi dengan pakej ni, faedah lain macam unlimited call, sms, dan yonder music ni semua bagus juga. Saya fikir pelan yang bawah 100 tak dapat tawar benda yang macam Pelan RM188.
Back to top Go down
azlan thor
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 10
Join date : 16/03/2017

PostSubject: Re: Perbandingan Pelan Internet Postpaid di Malaysia    Tue Aug 29, 2017 3:05 pm

Zaidkhairul wrote:

Telco C baru ni keluarkan pelan baru yang memang berbaloi bounce RM 188 sebulan bagi 100GB data dengan panggilan dan sms tanpa had. Kelajuan internet tu tak pasti sangat, rasanya kena tengok coverage dekat kawasan kau scratch

mahalnya..aq byar bulan2 bwah 100 je..postpaid jgak
Back to top Go down
azlan thor
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 10
Join date : 16/03/2017

PostSubject: Re: Perbandingan Pelan Internet Postpaid di Malaysia    Tue Aug 29, 2017 2:51 pm

Kharul Azhar wrote:
Aku nak tukar pelan internet postpaid aku ni. Telco apa yang menawarkan pelan internet postpaid yg berbaloi dr segi kuota internet, kelajuan internet, harga dsbnya? Apa apa-apa cadangan?

bro,cuba tengok umobile .aq guna ok, murah .tengok telco bapakk mahal sebulan nak kna bayar.tapi kalau tak kisah harga ambik je mana2 pon.
Back to top Go down
Shah Zashira
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 29/08/2017

PostSubject: Re: Perbandingan Pelan Internet Postpaid di Malaysia    Tue Aug 29, 2017 1:53 am

Kharul Azhar wrote:
Aku nak tukar pelan internet postpaid aku ni. Telco apa yang menawarkan pelan internet postpaid yg berbaloi dr segi kuota internet, kelajuan internet, harga dsbnya? Apa apa-apa cadangan?

Yang ko tengah guna ni berapa banyak kuota internet? Bajet tu berapa bagi satu bulan?
Back to top Go down
Zaidkhairul
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 29/08/2017

PostSubject: Re: Perbandingan Pelan Internet Postpaid di Malaysia    Tue Aug 29, 2017 1:46 am

Kharul Azhar wrote:
Aku nak tukar pelan internet postpaid aku ni. Telco apa yang menawarkan pelan internet postpaid yg berbaloi dr segi kuota internet, kelajuan internet, harga dsbnya? Apa apa-apa cadangan?

Telco C baru ni keluarkan pelan baru yang memang berbaloi bounce RM 188 sebulan bagi 100GB data dengan panggilan dan sms tanpa had. Kelajuan internet tu tak pasti sangat, rasanya kena tengok coverage dekat kawasan kau scratch
Back to top Go down
Siti Zakaria
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 28/08/2017

PostSubject: Re: Perbandingan Pelan Internet Postpaid di Malaysia    Mon Aug 28, 2017 6:59 pm

Kharul Azhar wrote:
Aku nak tukar pelan internet postpaid aku ni. Telco apa yang menawarkan pelan internet postpaid yg berbaloi dr segi kuota internet, kelajuan internet, harga dsbnya? Apa apa-apa cadangan?

Aku rasa kamu boleh try pelan internet postpaid Umbilzz atau Celcm. Kedua-dua pelan ni rasa okay je.


Last edited by Siti Zakaria on Tue Aug 29, 2017 3:15 pm; edited 4 times in total
Back to top Go down
Nur Syahirah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 28/08/2017

PostSubject: Re: Perbandingan Pelan Internet Postpaid di Malaysia    Mon Aug 28, 2017 6:52 pm

Kharul Azhar wrote:
Aku nak tukar pelan internet postpaid aku ni. Telco apa yang menawarkan pelan internet postpaid yg berbaloi dr segi kuota internet, kelajuan internet, harga dsbnya? Apa apa-apa cadangan?

Aku guna tmm wifi dan kurang jelas ttg pelan internet postpaid yg ditawarkan oleh syarikat telco lain. Tapi aku dgr kwn lain cakap postpaid plan yg ditawarkan oleh telco Celc dan U boleh tahan juga, mungkin sesuai dgn kamu.


Last edited by Nur Syahirah on Tue Aug 29, 2017 3:14 pm; edited 3 times in total
Back to top Go down
Kharul Azhar
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 28/08/2017

PostSubject: Perbandingan Pelan Internet Postpaid di Malaysia    Mon Aug 28, 2017 6:42 pm

Aku nak tukar pelan internet postpaid aku ni. Telco apa yang menawarkan pelan internet postpaid yg berbaloi dr segi kuota internet, kelajuan internet, harga dsbnya? Apa apa-apa cadangan?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Perbandingan Pelan Internet Postpaid di Malaysia    

Back to top Go down
 
Perbandingan Pelan Internet Postpaid di Malaysia
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Asas Sembang-sembang :: Buletin MSembang2-
Jump to: