Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Tukar minyak itam pun mhal skrg!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
MohdDavid
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 10
Join date : 13/07/2016
Age : 28
Location : Seremban

Character sheet
Sembang-sembang malaysian: 50

PostSubject: Tukar minyak itam pun mhal skrg!   Mon Oct 02, 2017 12:59 pm

Baru jekk beli minyak hitam kat shell.kalau lah kena kerap tukar mnyak itam boleh botak kepala.harap berbaloi la,pndai org tu pngaruh suh bli yg elok,harap berbaloi la.terbang duit aku


Last edited by MohdDavid on Wed Oct 04, 2017 9:22 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
Makmur
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 8
Join date : 14/07/2016
Age : 35
Location : Pahang

PostSubject: Re: Tukar minyak itam pun mhal skrg!   Mon Oct 02, 2017 1:04 pm

Yerrr ke... aku lagi sebulan lagi nak tukar minyak hitam...
xde promosi ape2 skrg?ape jenis yg murah ckit?aku dok survey yg murah2 je dlu


Last edited by Makmur on Wed Oct 04, 2017 9:26 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
Apptifo
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 10
Join date : 03/04/2017

PostSubject: Re: Tukar minyak itam pun mhal skrg!   Tue Oct 03, 2017 8:11 am

harga murah ke bro beli ? pnh pkai jnama laen slaen shell x?sbb kbyakan mnyak enjin ni sama je dia pnya function.yg buat mhal sbb brand trkenal je.aq slgi kete moto bole jln xde hal lah.


Last edited by Apptifo on Wed Oct 04, 2017 11:02 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
kamarul
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 5
Join date : 30/08/2017

PostSubject: Re: Tukar minyak itam pun mhal skrg!   Tue Oct 03, 2017 10:49 pm

.


Last edited by kamarul on Wed Oct 04, 2017 2:53 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Nida
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 30/08/2017

PostSubject: Re: Tukar minyak itam pun mhal skrg!   Tue Oct 03, 2017 10:56 pm

Kesian saya tak mahir dengan minyak enjin, walaupun saya tiap- tiap hari guna kereta, tapi cuma bagi kereta servis di kedai, tak peduli pun apa minyak kereta mereka pakai, rasa tak payah tahu benda tu dengan sangat terperinci, kalau boleh pakai dah ok lah...
Back to top Go down
kamarul
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 5
Join date : 30/08/2017

PostSubject: Re: Tukar minyak itam pun mhal skrg!   Wed Oct 04, 2017 2:55 pm

Apptifo wrote:
harga murah ke bro beli ? pnh pkai jnama laen slaen shell x?sbb kbyakan mnyak enjin ni sama je dia pnya function.yg buat mhal sbb brand trkenal je.aq slgi kete moto bole jln xde hal lah.

pnjagaan enjin tu penting broo.aku dah pnh guna yg murah punya,kwn aku rekomen,xsedap ada la.ko akn rasa laen mcm bila drive.so aku bole beza la stiap jnis mnyak itam ni dia pnya bnfit tu mmg xsama.
Back to top Go down
afiq
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 05/10/2017

PostSubject: Re: Tukar minyak itam pun mhal skrg!   Thu Oct 05, 2017 3:05 am

Takde pilihan lain lagi dah.Nak pandu kereta mesti guna minyak engin la...takde tu ada kereta pun tak berguna. Mcm ni kan berapa harganya kita pun perlu beli
Back to top Go down
afiq
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 05/10/2017

PostSubject: Re: Tukar minyak itam pun mhal skrg!   Thu Oct 05, 2017 3:07 am

ada minyak engin sedang jual dalam harga yang murah pun. Boleh cuba beli brand lain kalau brand yang kamu pakai sekarang ni kamu rasa tidak berbaloi lagi pun mahal.
Back to top Go down
Ajirah
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 3
Join date : 30/08/2017

PostSubject: Re: Tukar minyak itam pun mhal skrg!   Thu Oct 05, 2017 10:18 pm

ada tak minyak enjin yang boleh kurangkan kesan minyak dalam enjin, sebab kereta saya mengalami masalah ni, dulu ada dengar ada minyak enjin ada fungsi ni, ada siapa tahu nam produk tu?
Back to top Go down
Nida
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 30/08/2017

PostSubject: Re: Tukar minyak itam pun mhal skrg!   Thu Oct 05, 2017 10:34 pm

Ajirah wrote:
ada tak minyak enjin yang boleh kurangkan kesan minyak dalam enjin, sebab kereta saya mengalami masalah ni, dulu ada dengar ada minyak enjin ada fungsi ni, ada siapa tahu nam produk tu?

tengok iklan byk ada bagitahu kan? Susah nak tahu produk yg btol2 ada fungsi macam mrka cakap, setakat ni saya belum dengar lg la orang puji produk tu memang dapat kurangkan minyak. Evil or Very Mad Evil or Very Mad


Last edited by Nida on Fri Oct 06, 2017 9:55 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
Jeremy88
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 06/10/2017

PostSubject: Re: Tukar minyak itam pun mhal skrg!   Fri Oct 06, 2017 9:44 am

kamarul wrote:

pnjagaan enjin tu penting broo.aku dah pnh guna yg murah punya,kwn aku rekomen,xsedap ada la.ko akn rasa laen mcm bila drive.so aku bole beza la stiap jnis mnyak itam ni dia pnya bnfit tu mmg xsama.

nak minta tunjuk ajar! macam mana bole beza sama ada minyak engine tu sesuai atau tidak?
Back to top Go down
Angust
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 1
Join date : 06/10/2017

PostSubject: Re: Tukar minyak itam pun mhal skrg!   Fri Oct 06, 2017 9:51 am

Byk minyak engine jual di online harga lebih murah banding dgn minyak jual di shell. Tapi, postage mungkin nak bayar mahal.
Back to top Go down
azlan thor
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 11
Join date : 16/03/2017

PostSubject: Re: Tukar minyak itam pun mhal skrg!   Fri Oct 06, 2017 10:41 am

MohdDavid wrote:
Baru jekk beli minyak hitam kat shell.kalau lah kena kerap tukar mnyak itam boleh botak kepala.harap berbaloi la,pndai org tu pngaruh suh bli yg elok,harap berbaloi la.terbang duit aku

smlm aku naik grab sorg bro ni,kereta dia snyap je.aku tya pkai enjin ape sedap je, dia kta dia pkai myak enjin plg mhal.sggup hbis duit sbb syg kete..yg tu aku stju,kete ni nk pkai lama,dlman dia msti mau jga btol2.
Back to top Go down
Makmur
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 8
Join date : 14/07/2016
Age : 35
Location : Pahang

PostSubject: Re: Tukar minyak itam pun mhal skrg!   Fri Oct 06, 2017 7:45 pm

Jeremy88 wrote:
kamarul wrote:

pnjagaan enjin tu penting broo.aku dah pnh guna yg murah punya,kwn aku rekomen,xsedap ada la.ko akn rasa laen mcm bila drive.so aku bole beza la stiap jnis mnyak itam ni dia pnya bnfit tu mmg xsama.

nak minta tunjuk ajar! macam mana bole beza sama ada minyak engine tu sesuai atau tidak?

First tengok apa kerta pakai, semua engine minyak ada minyak sendiri...
kedua, apa jenis anda nak, macam engine tahan dalam panas ke atau minyak bersih ke...
tiga, apa brand anda nak... mestilah kilang besar macam shell boleh dipercayai...
senang jerrr...
Back to top Go down
Makmur
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 8
Join date : 14/07/2016
Age : 35
Location : Pahang

PostSubject: Re: Tukar minyak itam pun mhal skrg!   Fri Oct 06, 2017 10:41 pm

Angust wrote:
Byk minyak engine jual di online harga lebih murah banding dgn minyak jual di shell. Tapi, postage mungkin nak bayar mahal.

Ada reward akan datang minggu depan kan? tapi jgn banding brand shell helix dgn lain...
dia brand besar dan jenama, mestilah quality kot... rasa minyak dia tahan panas drpd brand lain...
Back to top Go down
MohdDavid
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)
avatar

Posts : 10
Join date : 13/07/2016
Age : 28
Location : Seremban

Character sheet
Sembang-sembang malaysian: 50

PostSubject: Re: Tukar minyak itam pun mhal skrg!   Fri Oct 06, 2017 10:44 pm

Makmur wrote:
Angust wrote:
Byk minyak engine jual di online harga lebih murah banding dgn minyak jual di shell. Tapi, postage mungkin nak bayar mahal.

Ada reward akan datang minggu depan kan? tapi jgn banding brand shell helix dgn lain...
dia brand besar dan jenama, mestilah quality kot... rasa minyak dia tahan panas drpd brand lain...

engine minyak shell helix tahan panas? aku ingat engine minyak utk bersih dan licin kan engine tu... selagi mahu tahan engine lama sikit jadi aku pun nak try shell dulu...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Tukar minyak itam pun mhal skrg!   

Back to top Go down
 
Tukar minyak itam pun mhal skrg!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Dunia Permotoran :: Automotif-
Jump to: