Warung Sembang-Sembang

warung sembang-sembang..sembanglah disini...
 
HomeHome  Portal NewsPortal News  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Kopi O ...ooo data kaw kaw krng manis

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Mohammad Fauz azmi
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 16/11/2017

PostSubject: Kopi O ...ooo data kaw kaw krng manis   Thu Nov 16, 2017 8:09 pm

skrng ni fb / social apps video streaming macm makan data byk gile...
kau org ade rasa x? dulukan sikit je pon bole tahan lame eh.
skrg ni data byk2 pon x cukp nak pakai Sleep Sleep Sleep Sleep
Back to top Go down
Rashdan
constabel (Lower rank)
constabel (Lower rank)


Posts : 23
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Kopi O ...ooo data kaw kaw krng manis   Fri Nov 17, 2017 1:33 am

Mohammad Fauz azmi wrote:
skrng ni fb / social apps video streaming macm makan data byk gile...
kau org ade rasa x? dulukan sikit je pon bole tahan lame eh.
skrg ni data byk2 pon x cukp nak pakai Sleep Sleep Sleep Sleep

kau pakai postpaid ke? ako smtr nipon pakai prepaid jg, suscribe je ape2 internet plan senang dptkan free 10 GB instagram.
Back to top Go down
Thinis
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 7
Join date : 07/07/2016

PostSubject: Re: Kopi O ...ooo data kaw kaw krng manis   Tue Nov 21, 2017 6:36 am

Mohammad Fauz azmi wrote:
skrng ni fb / social apps video streaming macm makan data byk gile...
kau org ade rasa x? dulukan sikit je pon bole tahan lame eh.
skrg ni data byk2 pon x cukp nak pakai Sleep Sleep Sleep Sleep

ako pakai prepaid ok je bro,skrng kan byk prepaid package dpt bayar murah dpt data yg byk .krng la sikit utk video steaming..
postpaid memang leje sikit skrng, mahal lagi kan data xcukup
Back to top Go down
hati-hati ku
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 15
Join date : 24/08/2016

PostSubject: Re: Kopi O ...ooo data kaw kaw krng manis   Tue Nov 21, 2017 7:35 am

Thinis wrote:
Mohammad Fauz azmi wrote:
skrng ni fb / social apps video streaming macm makan data byk gile...
kau org ade rasa x? dulukan sikit je pon bole tahan lame eh.
skrg ni data byk2 pon x cukp nak pakai Sleep Sleep Sleep Sleep

ako pakai prepaid ok je bro,skrng kan byk prepaid package dpt bayar murah dpt data yg byk .krng la sikit utk video steaming..
postpaid memang leje sikit skrng, mahal lagi kan data xcukup

patutlahhh cukup tu data, orng yg pakai utk kerja mesti xdpt habis data tu .
xpax percuma instgram 10GB sekiranya suscribe mane2 internet plan.high speed fb 10GB bulan.
Back to top Go down
Konari
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 11/10/2017

PostSubject: Re: Kopi O ...ooo data kaw kaw krng manis   Tue Nov 21, 2017 8:49 am

Tapi yg plan ini hanya utk prepaid punya kan? X berapa berminatlah kalau nak aku tukar ke prepaid ni, kerana agak susahlah mau reload setiap bulan, guna postpaid tu boleh terus bayar dari bank acc setiap bulan.
Back to top Go down
Salim
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 21/11/2017

PostSubject: Re: Kopi O ...ooo data kaw kaw krng manis   Tue Nov 21, 2017 10:53 pm

sy pakai digi prepaid dah brp tahun la sejak fon2 keluar ni. masa tu masih 3310 lagi haa.kwan2 ckp celcom kadang2 line xbaik.
x sgt pakai phone utk social apps. saje utk kerja. digi prepaid ni pon ade byk data jg. celcom ni xpernah try lg. tunggu nnt digi xbaik atau lembaq baru ako tukar try haa...
Back to top Go down
Salim
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 21/11/2017

PostSubject: Re: Kopi O ...ooo data kaw kaw krng manis   Tue Nov 21, 2017 11:08 pm

HATI-HATI KU wrote:
patutlahhh cukup tu data, orng yg pakai utk kerja mesti xdpt habis data tu .
xpax percuma instgram 10GB sekiranya suscribe mane2 internet plan.high speed fb 10GB bulan.

10 GB Instagram...aishh  bole buat ape ni
kalau nak bagi free data, jgn la limit org utk pakai Instagram je la. baik jgn bagi percuma.
Back to top Go down
DesaRosa
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 11/10/2017

PostSubject: Re: Kopi O ...ooo data kaw kaw krng manis   Wed Nov 22, 2017 9:37 pm

10GB utk Instagram dan Facebook? Ade x package yg lain lagi? Kerana ku x byk guna Instagram, bagi 10GB pun x tau mcm mana nak guna habis. Kalau ade package utk Youtube lagi bagus haha.
Back to top Go down
Bigmama520
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 14
Join date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Kopi O ...ooo data kaw kaw krng manis   Thu Nov 23, 2017 6:59 am

hati-hati ku wrote:
Thinis wrote:
Mohammad Fauz azmi wrote:
skrng ni fb / social apps video streaming macm makan data byk gile...
kau org ade rasa x? dulukan sikit je pon bole tahan lame eh.
skrg ni data byk2 pon x cukp nak pakai Sleep Sleep Sleep Sleep

ako pakai prepaid ok je bro,skrng kan byk prepaid package dpt bayar murah dpt data yg byk .krng la sikit utk video steaming..
postpaid memang leje sikit skrng, mahal lagi kan data xcukup

patutlahhh cukup tu data, orng yg pakai utk kerja mesti xdpt habis data tu .
xpax percuma instgram 10GB sekiranya suscribe mane2 internet plan.high speed fb 10GB bulan.

org yg kerja swasta ke gov mesti pakai postpaid. biasa kitorg pelajar2 mane cukp ni 10GB.... jap je dah habis tu, lagipon kalau line lambat, percuma 20 GB pon xde org nak
Back to top Go down
afiq
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 05/10/2017

PostSubject: Re: Kopi O ...ooo data kaw kaw krng manis   Thu Nov 23, 2017 5:15 pm

Thinis wrote:
ako pakai prepaid ok je bro,skrng kan byk prepaid package dpt bayar murah dpt data yg byk .krng la sikit utk video steaming..
postpaid memang leje sikit skrng, mahal lagi kan data xcukup

of course orange man menang, ape pun xde had
je kdg2 umobile line akan lambat cikit..
Back to top Go down
afiq
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 4
Join date : 05/10/2017

PostSubject: Re: Kopi O ...ooo data kaw kaw krng manis   Thu Nov 23, 2017 5:17 pm

Konari wrote:
Tapi yg plan ini hanya utk prepaid punya kan? X berapa berminatlah kalau nak aku tukar ke prepaid ni, kerana agak susahlah mau reload setiap bulan, guna postpaid tu boleh terus bayar dari bank acc setiap bulan.
postpaid ade unlimited data, buat ape nak free 10gb insta ni
Back to top Go down
Azureen
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 13/10/2017

PostSubject: Re: Kopi O ...ooo data kaw kaw krng manis   Sat Nov 25, 2017 11:50 am

afiq wrote:
Konari wrote:
Tapi yg plan ini hanya utk prepaid punya kan? X berapa berminatlah kalau nak aku tukar ke prepaid ni, kerana agak susahlah mau reload setiap bulan, guna postpaid tu boleh terus bayar dari bank acc setiap bulan.
postpaid ade unlimited data, buat ape nak free 10gb insta ni

Mana ade yg unlimited data tu? Masih ade had lah utk package postpaid tu, harganya juga lebih mahal lagi. Kalau dgn prepaid satu bulan RM30 dpt enjoy 10GB Insta dan FB, masih ade 5GB extra data utk benda lain, berbaloi kan?
Back to top Go down
Azureen
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 13/10/2017

PostSubject: Re: Kopi O ...ooo data kaw kaw krng manis   Sat Nov 25, 2017 11:54 am

Bigmama520 wrote:
hati-hati ku wrote:
Thinis wrote:
Mohammad Fauz azmi wrote:
skrng ni fb / social apps video streaming macm makan data byk gile...
kau org ade rasa x? dulukan sikit je pon bole tahan lame eh.
skrg ni data byk2 pon x cukp nak pakai Sleep Sleep Sleep Sleep

ako pakai prepaid ok je bro,skrng kan byk prepaid package dpt bayar murah dpt data yg byk .krng la sikit utk video steaming..
postpaid memang leje sikit skrng, mahal lagi kan data xcukup

patutlahhh cukup tu data, orng yg pakai utk kerja mesti xdpt habis data tu .
xpax percuma instgram 10GB sekiranya suscribe mane2 internet plan.high speed fb 10GB bulan.

org yg kerja swasta ke gov mesti pakai postpaid. biasa kitorg pelajar2 mane cukp ni 10GB.... jap je dah habis tu, lagipon kalau line lambat, percuma 20 GB pon xde org nak

Biasanya org yg bekerja byk guna Whatsapp kan? Macam tu blh lah subscribe Facebook atau Instagram Walla. Dgn bayar RM20 sebulan dpt guna 30GB utk FB atau Insta, dan percuma guna Whatsapp, Twitter dan Wechat tu.
Back to top Go down
Khairul Afiz
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 25/11/2017

PostSubject: Re: Kopi O ...ooo data kaw kaw krng manis   Sat Nov 25, 2017 1:57 pm

Salim wrote:
HATI-HATI KU wrote:
patutlahhh cukup tu data, orng yg pakai utk kerja mesti xdpt habis data tu .
xpax percuma instgram 10GB sekiranya suscribe mane2 internet plan.high speed fb 10GB bulan.

10 GB Instagram...aishh  bole buat ape ni
kalau nak bagi free data, jgn la limit org utk pakai Instagram je la. baik jgn bagi percuma.

X bagi mau cakap, bagi percuma tu masih mau leceh, susah betul ni org zaman skrg..
Back to top Go down
Khairul Afiz
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 2
Join date : 25/11/2017

PostSubject: Re: Kopi O ...ooo data kaw kaw krng manis   Sat Nov 25, 2017 1:58 pm

DesaRosa wrote:
10GB utk Instagram dan Facebook? Ade x package yg lain lagi? Kerana ku x byk guna Instagram, bagi 10GB pun x tau mcm mana nak guna habis. Kalau ade package utk Youtube lagi bagus haha.

Ade package Video Walla tu blh cuba tgk.
Back to top Go down
Mohammad Fauz azmi
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 16/11/2017

PostSubject: Re: Kopi O ...ooo data kaw kaw krng manis   Sun Nov 26, 2017 12:33 pm

Rashdan wrote:
Mohammad Fauz azmi wrote:
skrng ni fb / social apps video streaming macm makan data byk gile...
kau org ade rasa x? dulukan sikit je pon bole tahan lame eh.
skrg ni data byk2 pon x cukp nak pakai Sleep Sleep Sleep Sleep

kau pakai postpaid ke? ako smtr nipon pakai prepaid jg, suscribe je ape2 internet plan senang dptkan free 10 GB instagram.

ako pakai prepaid saje ni.... yg ni free 10 GB instagram saje? ke lain2 pon bole pakai sperti fb & youtube?
Back to top Go down
Mohammad Fauz azmi
police recruit (lower rank)
police recruit (lower rank)


Posts : 3
Join date : 16/11/2017

PostSubject: Re: Kopi O ...ooo data kaw kaw krng manis   Sun Nov 26, 2017 12:34 pm

afiq wrote:
Konari wrote:
Tapi yg plan ini hanya utk prepaid punya kan? X berapa berminatlah kalau nak aku tukar ke prepaid ni, kerana agak susahlah mau reload setiap bulan, guna postpaid tu boleh terus bayar dari bank acc setiap bulan.
postpaid ade unlimited data, buat ape nak free 10gb insta ni

postpaid ako xlayan bro... mahal tu bayar bulanan 100++
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Kopi O ...ooo data kaw kaw krng manis   

Back to top Go down
 
Kopi O ...ooo data kaw kaw krng manis
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Sembang-Sembang :: Ruang Komuniti :: Kopitiam Corner-
Jump to: